Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

mortak 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná dvojka Coffy trpí typickými neduhy pokračování. Hill se snaží opakovat highlighty z Coffy, ale nedaří se mu to (rvačka v baru plném leseb má evokovat rvačku luxusních prostitutek z prvního dílu, ale výsledek je laciný a trapný). Při tomto opakování situací se ještě zapomnělo na tempo (film se strašně pomalu rozjíždí) a scénář (no, pokud se to tak dá nazvat) nutí "herce" hrát, což působí dost strašidelně. Pam jako vždy v sobě nádherným způsobem spojuje ženskou křehkost s "kick-ass" přístupem likvidace zločinců, ale její "clinteastwoodovská" cesta za pomstou vzbuzuje spíše otázky. Když Clinta padouší zmlátí do bezvědomí a on se odplíží z města, aby s kusem kamen kul pomstu, je to heroické. Když ženskou hrdinku ještě k tomu zmlácení znásilní, už to jako heroismus nevnímáme. Znásilnění je daleko horší zranění než pár ran pěstí. V tom to mají ženské akční hrdinky o hodně těžší. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Smrt by pro tebe byla příliš snadná, děvko!" Tento blaxploitation hodnotím nadprůměrně, protože jsem se bavil filmem samotným a nikoli na účet tvůrců. Je to vážně jak koukat na Tarantina - násilí, silácké cool hlášky, ňadra, retro oblečky a funk. Nadupaná zábava, co nenudí ani vteřinu. Jak řekl na LFŠ 2012 senzační Olaf Möller: ,,Co chcete od filmu víc?" ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Klasický příklad „blaxploitation“ 70.let, kdy vedle Shafta řádila na plátnech i Pam Grierová, zde coby oddaná milenka Foxy Brownová, které ani zdrogování heroinem, ani znásilnění odporným vidlákem nezabrání dokončit plán pomsty za vraždu přítele- plastikou předělaného tajného agenta. Krvavé, nechutné, zábavné, nezapomenutelné, podobně jako Itova japonská série Female Prisoner. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

No co si budeme nalhávat, jde o velice průměrný Blaxplotation, který je o několik řádů horší než Truck Turner nebo již všemi zmiňovaná Coffy. Příběh sice kopíruje a vykrádá to nejlepší z Pamiiných filmů (Coffy, Černá a bílá), ale moc mu to stejně nepomáhá. Chybí tomu lepší stylizace, více akce i krve. Naštěstí Pam je pořád "ve formě" a malé cameo Sida také potěšilo. Vzhledem k těmto okolnostem se přikláním ke třem *. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Asi nejčistší a nejzábavnější blaxploitation jaký jsem viděl. Samozřejmě až na to, že tady je místo macho chlapa ženská. Pam Grier je prostě hvězda - střídá jeden extravagantnější (a vyzývavější) kostýmek za druhým, je zábavně nasraná a zároveň sexy (na to že je to řádně vyvinutá černoška), bílý svině drtí břitkou mluvou i žhavým olovem s upřímným nadšením, a nesklouzává přitom do nudné trapnosti... protože Jack Hill ji dokáže udržet v "žánrové trapnosti" tak akorát vyvážené, aby diváka neotravovala, ale naopak si ji mohl naplno užít. Zkrátka bezva brak, a pro ty co mají rádi Jackie Brown od Tarantina přímo povinnost... velmi příjemně zábavná povinnost. 8/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení trvalo celkem 17 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama