Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sexy černoška Foxy Brownová se bude nekompromisně mstít za svého přítele, kterého má na svědomí nebezpečný zločinecký gang... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Rutině natočený blaxploitation, má sice trochu pomalejší rozjezd, ale pak už to jen jede a pořád se v něm něco děje. Už od začátku filmu víte co se tak zhruba bude dít a o čem to bude, podobně jako u Coffy (námět odplaty zůstává, navíc je zde pojat skutečně originálně). Pam Grier je zde oproti Coffy, hlavně královnou účesů a všemožných převleků, oproti jiným svým filmům zde ani moc ze své přírodní krásy a předností neukáže, divák uvidí jen tak letmo jen její bradavku ale o to pak více z její strany akce a všemožných nápadů! Např. originální vypořádání se dvěma chlápky na chatě podobně jako scéna s letadlem s jejím kamarádem Sidem Haigem (který se jen nestačil divit), pěkná byla i ta akční scéna před novinovým stánkem o konečném zúčtování ani nemluvě. to dobytek: ale to byly typické 70' v černošském podání viz. komentář dzej dzej..Podobné filmy: Coffy ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"Eddie, přines mi upilovanou brokovnici. Půjdem si zastřelit pár negrů."__Jestli se někdy bude posílat informační sonda mimozemským civilizacím, která by obsáhla vše lidské konání, jako zástupce blaxploitation by nesměla chybět ´Foxy Brown´. Vše je tu na sparávném místě. Běloši jsou tu ty největší kurvy, obvykle mafiáni, delaři drog, či sociopati, Foxy a Její ´niggaz brothers´, naopak ztělesněním férovosti. Ikona béčkového filmu Pam Grier je tu, jak jí všichni známe - buď nahá, nebo nakopává lotrům zadky, nebo.....je zase nahá. Mimo jiné sejme párek buranských farmářů, kteří jí znásilňujou, vypořádá se s ganagem drogových delaerů a svému úhlavnímu napříteli ufikne jeho chloubu. Jack Hill točil zábavné svižné kousky a tohle je povinnost pro všechny fandy béčkové poetiky. ()

Reklama

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Foxy Brown ako jeden zo známejších predstaviteľov blaxploitu sa náramne podobá na trošku staršiu Coffy. V podstate si Jack Hill chcel len rýchlo zarobiť a prekopíroval svoj starší scenár s niekoľkými obmenami. Každopádne sa mi Foxy pozdávala o málinko viac. Zručnejšie natočené, v násilnostiach nápaditejšie avšak v krvi i obnažených hrudníkov o niečo striedmejšie. Ale musím uznať, že pomaly ale isto začínam rozumieť tomu hypeu okolo Pam Grier, ktorý kedysi bol. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Doposud jsem nedokázal rozeznat zlého drogového dealera od hodného drogového dealera, ale nyní je mi to jasné. Čím je tmavší, tím je serióznější. Nejsem si jist, zda se tato nosná myšlenka dá aplikovat i na české prostředí, ale jelikož nenarušuji své žíly jehlou a nos užívám pouze k dýchání, tak mi to může být celkem jedno. A co se týká tohoto snímku, tak je úžasně naivní, disponuje dostatkem nahoty i brutality a já se při něm bavil určitě líp, než kdybych se musel poflakovat v černošském ghettu nahý s cedulí I Hate Niggers. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rovnaký tím a téma ako Coffy a predsa násobne menej zábavný výsledok. Problémom je, že kým Coffy sa mstí od prvej scény do konca filmu, Foxy Brown to trvá aj vyše hodiny a aj tak nepríde k tak intenzívnej akcii. Pravdaže Pam Grier je spektakulárna a má to výborné momenty, ale ako celok je to dosť priemer. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení trvalo celkem 17 dnů. (ČSFD)

Reklama

Reklama