Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

bourec 

všechny recenze uživatele

Reynolds se probudil,a vypadá to,že je na smrt nemocen,a stáčí se na víru.Film zpočátku docela funkční,bez přehnanýho bohování,a vlastně to prvních čtyřicet minut je taková historicko-mystická krimoška,zhruba na tři hvězdy,pak se tam ale vyskytnou věčně se usmívající hovádka,Fienes začne blbnout,a celej film sklouzne do kategorie zfilmovanýho návodu,jak přejít na víru,a je to v prdeli.Pak už to je neskutečná táhnoucí se nuda,a já začal klimbat.Kevine,kde si byl těch deset let,že si tak zblbnul.20%. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Zvlastne, ako chronicke hovada tohto fora maju potrebu pozerat tomuto podobne filmy a potom sem spinia svoje vykaly. No ale k veci: rezija sa drzi v podstate Pisma; dany rimsky vojak, ktory "vydal o tom svedectvo: on vie ze jeho svedectvo je pravdive" (Jn 19,33), je tu volne/umelecky spracovany ako doprovod apostolov po Zmrtvychvstani. Celkom pekne spravene. Zarukou kvality su vzdychy choromyselnych chudakov z csfd, vzdy zas pritahovanych tymto zanrom akosi satansky perverzne. V pohode 4*. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

U Risen je hned od začátku jasné, za kterou stranu kope a nedává minimální prostor pro něco, co by se mohlo vymykat Novému zákonu. Veškeré pátrání po Ježíšově těle je tak vlastně bezpředmětné a jen vyplňuje čekání na to, až hlavní hrdina pohlédne "pravdě" do očí. To bohužel dělá z filmu jen další křesťanskou agitku a církve mají tak další zápis do kolonky doporučených snímků. Je velká škoda, že od Posledního pokušení nevzniklo na tohle téma nic kontroverzního. Jakoby se filmaři báli. Nicméně filmu musím přiznat, že i přes jasně vymezený průběh dokázal celkem bavit jak dobovou atmosférou, tak i hereckými výkony, ačkoliv ve finále se jedná jen o nekonfliktní sandálovku. 50% ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv ke konci již jen doznívala výborná střední část, tak s dávkou shovívavosti klidně čtyři hvězdy dám. Zpočátku detektivní drama se postupně vyklube v zajímavý a ve svém žánru ojedinělý kousek, jehož jedinou slabinou může být to, že minimálně na svůj plakát a český překlad naláká diváky, kteří od toho očekávají římanskou akci typu Král Artuš nebo dokonce Gladiátor, ze kterého film občas nepochybně čerpal inspiraci. Kdo ale překoná své očekávání a pokorně se nechá udolat, dočká se, doufám, zajímavého filmu, který rozhodně není špatný. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Ano, v Bibli se vyskytují války a hodně kruté. Všimněte si však, že ve Starém zákoně! Nový je o lásce... Kdo je potřebuje vidět, pravděpodobně v tom starém zůstal. Další bod, co zazlívám, jsou ty záběry na zahnívající mrtvoly. Ty jsou pro změnu pro lidi milující horory. A konečně - osoba tribuna je zajímavá, ale dost riskující, protože do Bible přidává události - a to je (jak varuje sama Bible) nebezpečné. Taktéž sled událostí je trochu zpřeházen... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)
  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)

Reklama

Reklama