Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

bourec 

všechny recenze uživatele

Reynolds se probudil,a vypadá to,že je na smrt nemocen,a stáčí se na víru.Film zpočátku docela funkční,bez přehnanýho bohování,a vlastně to prvních čtyřicet minut je taková historicko-mystická krimoška,zhruba na tři hvězdy,pak se tam ale vyskytnou věčně se usmívající hovádka,Fienes začne blbnout,a celej film sklouzne do kategorie zfilmovanýho návodu,jak přejít na víru,a je to v prdeli.Pak už to je neskutečná táhnoucí se nuda,a já začal klimbat.Kevine,kde si byl těch deset let,že si tak zblbnul.20%. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý začiatok, no v z závere celkom nuda. Hlavne druha polka filmu podráža filmu nohy, pretože v prvej kde sa vyšetrovali záhady okolo Ježišovho tela, to bola celkom zábava, ktorú tak často nevidíme, no v druhej polke, kde sa chodí iba sem a tam, vás až malo čo upúta. Škoda, zaujímavý film, kde je Reynolds viac menej doma. Vypráva, kostýmy fajn, ale tam kde by sa malo tempo stupňovať, tam klesá. 65% - 3* ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, jejichž řemeslná stránka je taková, že vás vyloženě donutí věřit v to, co se na plátně odehrává. A pak jsou filmy, který jsou technicky a režijně tak nezvládnutý, že za vším tím děním vidíte jenom týpka s kamerou letícího na jeřábu a režiséra lámajíc hlavu nad tím, jak danou scénu uchopit. Tohle je případ dvě! První půl hodina je totiž neskutečnej režijní, hereckej i scenáristickej fail, jehož teatrálnost a amatérismus budí cukání v koutku úst (že nesnáším náboženství jde u filmů stranou, takže tím to asi neni). Ovšem následující třiceti-minutka vše zachraňuje od odpadu alespoň vcelku zajímavým a detektivním - až temným - hledáním samotnýho Ježíše. Cosi se pak ale zlomí a on se vážně najde! No a tehdy to jde religiózně do prdele! Mel Gibson na rozmezí několika vteřin ve finále svýho OPUSU prodal víc úplně všeho, než Reynolds za necelý dvě hodiny. To vědomí, že by za lepší vize šel podle stejnýho scénáře natočit stokrát lepší film, je ubíjející! ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo horšie. Po obsahovej stránke síce nič nové, príbeh sa snaží nevybáčať zo zaužívanej biblickej cestičky (nejaké odchýlky by sa ale našli), avšak je aspoň slušne filmovo spracovaný, hlavne po výpravnej a vizuálnej stránke. Aj napriek tomu, že príbeh poznám a bol som v podstate pripravený na to, ako hlavný hrdina konečne nakoniec po dlhom pátraní a odkrývania záhady zmiznutého tela podľahne volaniu kresťanstva, ale aspoň som sa nenudil. Vždy sa vyskytlo niečo, čo pobavilo. Priemer. 60/100 ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Stále si človek myslí, že na túto tému už videl všetko a z času na čas ho stále niečo prekvapí. Aj toto je ten prípad, keď novozákonný príbeh vídíme z trochu odlišného pohľadu. Originálneho pohľadu, aj keď niečo zdanlivo podobné som už asi videl. Hlavne prvá hodinka prináša skvelo napísanú drámu, spolu s mysterióznym zápletkou a pefektným hudobným podmazom vysokoatmosferickú, miestami okorenenú o akciu. Fajn obsadenie a autenticky pôsobiace zasadenie zasa dotvára celkový dojem. Škoda, že pred koncom, keď je už zápletka rozuzlená, ztráca film nielen tempo, ale aj akýsi ťah na bránu a už iba pomaly doznieva. Jasnú chybu by som snáď videl iba v niektorých logických nedostakoch, ako napr. to, že podľa biblie aj učedníci robili zázraky, dokonca už aj počas Ježišovho života zázračne ozdravovali - pritom tu sú vykreslení ako divmy rovnako ohromená bedač. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)

Reklama

Reklama