Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Marketing, nebo víra tvůrců? Nemůžu se rozhodnout, když Američan točí film s biblickým námětem. Film dějově hodně podobný knize Jeho království od Mika Waltariho. Stěžejní noční rozhovor mohl být mnohem duchaplnější a myšlenkově hlubší, tady se ukázala bezradnost filmařů v uchopení křesťanského poselství a podstaty Ježíšova učení. Na druhou stranu příběh je zajímavý a podobný film neznám. Slušná detektivka, ale hluboký zážitek nečekejte, o ten ani nešlo mám dojem. Takže upřímný marketing? Tak či onak, biblický náměť se dá natočit v podstatě jen dvojím způsobem - doslovně, nebo naopak "rouhačsky". Kevin Reynolds šel první cestou. Shrnutí: příjemně plynoucí film s poměrně dobrým zpracováním, no bez hlubšího dopadu na diváka. Technická poznámka - podle zdejších verbalovců je každý film, kde se objeví postava Ježíše Krista ve zpracování věrném Písmu svatém vatikánskou agitkou, což už samo o sobě je hodně hloupé konstatování. Proč dnes nemůže někdo natočit film podle Bible, aniž by byl hned vysmíván pro agitaci?? Tak by mě zajímalo, jestli třeba Hra o trůny není porno agitkou, hm? ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Zvlastne, ako chronicke hovada tohto fora maju potrebu pozerat tomuto podobne filmy a potom sem spinia svoje vykaly. No ale k veci: rezija sa drzi v podstate Pisma; dany rimsky vojak, ktory "vydal o tom svedectvo: on vie ze jeho svedectvo je pravdive" (Jn 19,33), je tu volne/umelecky spracovany ako doprovod apostolov po Zmrtvychvstani. Celkom pekne spravene. Zarukou kvality su vzdychy choromyselnych chudakov z csfd, vzdy zas pritahovanych tymto zanrom akosi satansky perverzne. V pohode 4*. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Hlavně za Josepha a potom za originální vyprávění. Sice jsem už na tohle téma několik filmů viděl, ale natočit biblický příběh tak trošku s prvky starověké kriminálky, to je tím hlavním důvodem proč dám nakonec za čtyři. I přes poněkud horší, druhou polovinu. Kdo ví, třeba je na tomhle vymyšleném příběhu aspoň zrnko pravdy. A jestli jste věřící, nebo ne, je ale úplně jedno. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo horšie. Po obsahovej stránke síce nič nové, príbeh sa snaží nevybáčať zo zaužívanej biblickej cestičky (nejaké odchýlky by sa ale našli), avšak je aspoň slušne filmovo spracovaný, hlavne po výpravnej a vizuálnej stránke. Aj napriek tomu, že príbeh poznám a bol som v podstate pripravený na to, ako hlavný hrdina konečne nakoniec po dlhom pátraní a odkrývania záhady zmiznutého tela podľahne volaniu kresťanstva, ale aspoň som sa nenudil. Vždy sa vyskytlo niečo, čo pobavilo. Priemer. 60/100 ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film parazituje na nejsilnějším příběhu lidské civilizace a má kvality, jaké lze očekávat od neumělé kopie. 1) Snímek má příjemný vizuál a 46letému Josephu Fiennesovi (římský velitel Clavius) stejně jako 29letému Tomu "Dracovi" Feltonovi (římský velitel Lucius) s krásnýma modrýma očima to sluší._____ 2) Ovšem jinak je to klasická americká slátanina, kde dominují přihlouplé dialogy. Tvůrci si spletli Poseidona s Neptunem, z Máří Magdalény v souladu se středověkým pojetím udělali prostitutku, z apoštolů bláznivé hippies a Tiberia poslali do Judeje, kde ve skutečnosti nikdy nebyl, abych připomněl jen pár nesmyslů patrných na první pohled._____ 3) Působivý popis umírání ukřižováním doporučuji k podrobnému prozkoumání: Clavius: Imagine having this driven through your arms. And then the same driven through your feet. Your feet. Can you imagine it? That's what you hang from. Nails rubbing on bone. You have to decide what's worse. The agony here [grabbing his arm] or here? [kicks him in the ribs] You choose which torture your own weight will inflict, constantly. And then you discover you can't breathe. And you realize you will never breathe easily again. And that every breath for the rest of your horrific life will be like sucking through wet cloth. Yeshua was lucky, he only hung like that a few hours, most take days - gasping for someone to kill them. And if he still felt anything at the end, he surely felt the spear that thrust up under his ribs to pierce his heart and lungs. I didn't look closely, but they must have had to break bones just getting him down. Sometimes they bury them with nails still in... Bartholomew: Enough! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v španielskej Andalúzii a na Malte. (MikaelSVK)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • Aby zaistili, že spoločné scény Josepha Fiennesa (Clavius) a Cliffa Curtisa (Yeshua) budú sršať napätím, sa Fiennes a Curtis mimo kamier vyhýbali očnému kontaktu počas celého štvormesačného nakrúcania. Často boli v jednej miestnosti, no nikdy sa k sebe nepriblížili. (krasomama)

Reklama

Reklama