Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (157)

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin, ako stvorený pre obdobie Veľkej noci. Možno nie úplne presný vo všetkom, ale niečo také sa mohlo teoreticky stať (myslím-vyšetrovanie). V mene Krista je v mnohom podobný filmu Tajomstvo Kristovej hrobky s D. Lundgrenom, no predsa je iný a má svoju vlastnú tvár, na slušnej úrovni. Je potešujúce, že film bol aj v kinách. Joseph Fiennes tu odvádza pomerne dobrý výkon. Risen je síce trochu drsný, brutálny, ale Rimania takí boli a rovnako aj tá doba. Cliff Curtis tu dosť sedel do tej veľmi dôležitej role, Pána. Prosto, podarený a kvalitný počin! ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Ano, v Bibli se vyskytují války a hodně kruté. Všimněte si však, že ve Starém zákoně! Nový je o lásce... Kdo je potřebuje vidět, pravděpodobně v tom starém zůstal. Další bod, co zazlívám, jsou ty záběry na zahnívající mrtvoly. Ty jsou pro změnu pro lidi milující horory. A konečně - osoba tribuna je zajímavá, ale dost riskující, protože do Bible přidává události - a to je (jak varuje sama Bible) nebezpečné. Taktéž sled událostí je trochu zpřeházen... ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Křesťanské spoilery! Stupidní biblické fantasy o tom, jak se to tenkrát "skutečně odehrálo". Clavin na zlepšení erekce je Říman, dá se říci, že ateista, uvažováním na úrovni racionálního člověka 21. století, kterému jen tak někdo med kolem huby nenamaže. Clavina navíc jen tak nic nerozhodí, protože je bitvami ošlehaný vojenský tribun ve velící pozici nejlepší, neprofesionálnější a nejdisciplinovanější armády ve starověkém světě, jejichž bojové manévry v tomto filmu sice připomínají ožralé kombajnisty táhnoucí ve tři ráno z hospody, ale to vem satan! Pak se ovšem něco stane, dá se říci, že téměř posere. Ježíš, ano ten Ježíš! O jehož existenci víme jen z křesťanské propagandy Bible, konkrétně z evangelií, jinak o něm není zmínky, protože těch židů tenkrát Římané ukřižovali desetitisíce, takže jeden schizofrenik navíc nikoho moc nevzrušoval, pokud tedy vůbec existoval, zmizí po ukřižování z hrobky! Děsný ďábel Pilát Pontský se s takovým židovsk...křesťanským zázrakem nemůže smířit a pověří Clavina investigativní prací nejhrubšího zrna, nalézt mrtvolu poloboha, protože dokud bude mrtvola mimo hrobku, je zcela logické, že oživla a odešla, Bůh existuje, Řím je ztracen a židé budou mít buřičskou modlu! A původně racionální ateista z 21. století Clavin se do toho vyšetřování pustí natolik, že se po hodině totálně nudného a stupidního děje nedopracuje absolutně k ničemu, pouze k jedinému logickému a zcela pravděpodobnému závěru, že Ježíš vstal z mrtvých, je syn Boha, koná zázraky a je tak strašně hodňoučký, láskyplný a empatický, že ho začne rovnou následovat spolu s kýčovitými apoštoly, kteří pokud skutečně ve skutečnosti kázali tak stupidní cancy plné patosu, divím se, že se křesťanství vůbec mohlo jako rakovina rozlézt do poloviny světa a teď tady nadále nevzýváme třeba Radegasta, tím myslím toho boha, ne ty chcanky, co se vydávají za pivo. Pro věřící "historická" sázka na jistotu před návštěvou budovy nejúspěšnější korporace na světě prodávající vzduch, pro lidi s elementárními znalostmi z historie, případně nároky na film z historického prostředí, neskutečně nudná křesťanská agitka, která nenabídne vůbec nic a přitom by mohla. Stačilo se podívat na mýtické události jiným pohledem po vzoru Pozemšťana a člověk by se alespoň pobavil. Tvůrcům ale zřejmě moc o pobavení diváků nešlo, spíše o utvrzení jejích víry, případně po vzoru hlavního hrdiny filmu o jejich nalákání do stáda nikoliv oveček, ale ovcí. 20% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet. Nejsem věřící a tak jsem byl zvědavý jak se s tím tvůrci poperou. Přišlo mi to jako thriller o hledání Ježíše. Vyšetřování, výslechy, razie a pak se jeden bezvěrec obrátí na druhou stranu a dělá taktickýho průvodce dvanácti apoštolům. No potěš koště. Ale na druhou stranu, je to aspoň slušně natočený, i když strašně nudný. ()

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Obrovské prekvapenie. Takmer žiadna mediálna kampaň, žiadne veľké herecké obsadenie, dokonca ani trailery nijak nevzbudzovali rešpekt. A výsledok? Jeden z najlepších filmov posledných mesiacov. Fiktívny príbeh rímskeho tribúna na pozadí najväčšieho príbehu histórie, tentokrát z úplne iného pohľadu, než sme doteraz videli a počuli. Ježiš(Ješua) ani jeho učeníci nie sú hlavnými postavami. Ješuu vidíme prvýkrát vo filme až mŕtveho na kríži. A odvtedy má film veľkú silu. Pátranie Claviusa po jeho tele a vypočúvania sú niečím novým v tejto tématike.Každé stretnutie s Ješšuom je emocionálne veľmi silné, podporené skvelou hudbou, podarenými exteriérmi a výbornými hereckými výkonmi. Zrejme som bol naladený na správnu nôtu. Síce táto posledná pol hodina možno trochu stráca tempo, ale nestráca nič na svojej sile a hĺbke. Clavius reprezentuje nás všetkých, ktorí vďaka nemu máme možnosť nazrieť do zákulisia stretnutí učeníkov so svojím učiteľom. Možno preháňam s pozitívami, ale pre mňa to bol zážitok a aj preto odpustím nedostatky. 5* ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)

Reklama

Reklama