Reklama

Reklama

Velkolepý biblický příběh o zmrtvýchvstání je vyprávěný z pohledu nevěřícího. Mocný římský vojevůdce Clavius (Joseph Fiennes) a jeho pomocník Lucius (Tom Felton) jsou pověřeni úkolem objasnit, co se opravdu stalo Ježíšovi v týdnech po jeho ukřižování, aby vyvrátili zvěsti o zmrtvýchvstání mesiáše a zabránili povstání v Jeruzalému. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. A musím říct, že jsem rád, jelikož jsem měl hlavně strach, aby se tvůrci nepustili do nějakých hlubších úvah či nedejbože rovnou nepřepisovali Nový zákon. Tohle se drží přesně na vlně popkultury pro mládež, nejsou tu těžko uchopitelné chvíle. Je to zcela srozumitelné i v případě, že polovinu času divák čumí do kornoutu s popcornem. Odpočinek sám, dobrý obraz, zvuk a mediteránní soundtrack docela fajn. Každý film, kde lidé oblékají starý mundúry potěší. 60% ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý počin, ako stvorený pre obdobie Veľkej noci. Možno nie úplne presný vo všetkom, ale niečo také sa mohlo teoreticky stať (myslím-vyšetrovanie). V mene Krista je v mnohom podobný filmu Tajomstvo Kristovej hrobky s D. Lundgrenom, no predsa je iný a má svoju vlastnú tvár, na slušnej úrovni. Je potešujúce, že film bol aj v kinách. Joseph Fiennes tu odvádza pomerne dobrý výkon. Risen je síce trochu drsný, brutálny, ale Rimania takí boli a rovnako aj tá doba. Cliff Curtis tu dosť sedel do tej veľmi dôležitej role, Pána. Prosto, podarený a kvalitný počin! ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

V první polovině to ještě jakž takž šlape. Příběh dokáže zaujmout je tady i nějaká akce, ale s přibývající stopáží se film čím dál tím víc stává náboženskou agitkou a nudným blábolem. A to pozor i když se považuji za hrdýho ateistu, tak nemám ani tak problém s tím tématem jako takovým, ale spíš s jeho uchopením a zpracováním. Nevidím tu nic než lacinou snahu zalíbit se široké obci pánbíčkářské a to je škoda.40% ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Film parazituje na nejsilnějším příběhu lidské civilizace a má kvality, jaké lze očekávat od neumělé kopie. 1) Snímek má příjemný vizuál a 46letému Josephu Fiennesovi (římský velitel Clavius) stejně jako 29letému Tomu "Dracovi" Feltonovi (římský velitel Lucius) s krásnýma modrýma očima to sluší._____ 2) Ovšem jinak je to klasická americká slátanina, kde dominují přihlouplé dialogy. Tvůrci si spletli Poseidona s Neptunem, z Máří Magdalény v souladu se středověkým pojetím udělali prostitutku, z apoštolů bláznivé hippies a Tiberia poslali do Judeje, kde ve skutečnosti nikdy nebyl, abych připomněl jen pár nesmyslů patrných na první pohled._____ 3) Působivý popis umírání ukřižováním doporučuji k podrobnému prozkoumání: Clavius: Imagine having this driven through your arms. And then the same driven through your feet. Your feet. Can you imagine it? That's what you hang from. Nails rubbing on bone. You have to decide what's worse. The agony here [grabbing his arm] or here? [kicks him in the ribs] You choose which torture your own weight will inflict, constantly. And then you discover you can't breathe. And you realize you will never breathe easily again. And that every breath for the rest of your horrific life will be like sucking through wet cloth. Yeshua was lucky, he only hung like that a few hours, most take days - gasping for someone to kill them. And if he still felt anything at the end, he surely felt the spear that thrust up under his ribs to pierce his heart and lungs. I didn't look closely, but they must have had to break bones just getting him down. Sometimes they bury them with nails still in... Bartholomew: Enough! ()

yakoob 

všechny recenze uživatele

A vida, že to jde...Opravdu mne to překvapilo, až jsem se bál...Vzít historickou událost takovým "jiným" způsobem a stále si zachovat důstojnost v biblickém příběhu...A takové příběhy mám rád, kdy zbytečně "neujíždějí" a snaží se v těch podstatných věcech držet historické věrohodnosti...Akce není mnoho, ale to až tak nevadí, film je svižný, nápaditý a má co říci všem...Nečekám vysoké hodnocení, ono ten příběh o Ježíšovi nikdy nebyl moc populární, dodnes to lidé spíše vnímají jako fantasy. Ale stejně jako hlavní hrdina poznávám jednu věc a to, že když se setkáš s Ježíšem, už nikdy nezůstaneš stejný... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • V roku 2013 sa spomínalo meno režiséra Kevina Reynoldsa v súvislosti s podobným projektom – The Resurrection of Jesus Christ, ktorý mal byť mysterióznym thrillerom a zároveň neoficiálnym pokračovaním filmu Umučenie Krista (2004), ktorého ústrednou témou malo byť prvých 40 dní po Kristovom zmŕtvychvstaní. Autorom scénara bolo Paul Aiello. (beso74)
  • Pracovným označením snímky bol aj názov Resurrection. (MikaelSVK)
  • Joseph Fiennes (Clavius) strávil nejaký čas s policajným detektívom, aby si osvojil techniky vyšetrovania a vypočúvania podozrivého. (krasomama)

Reklama

Reklama