Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (610)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Luxusní film v čele s Eminemem, který je nejen vynikající rapper, ale i herec. Eminem zde vypráví část ze svého života, jak to měl těžké, když žil v Detroitu, kde černí neměli rádi bílé. Navíc složitá situace v rodině, holka co ho podvádí, ale i přesto všechno to nevzdal a vybojoval vítězství v rappové soutěži a získal si černé občany na svou stranu. Film je velice dobře zrežírován a hudba ve filmu výborná. Je to jeden z mála filmů u kterého jsem si na konci říkal "Sakra ono to už končí ?!, já chci aby to pokračovalo dál!" ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Překvapení jako hrom. Eminema, ani žádný podobný styl jsem po tomhle poslouchat teda nezačal, ale je to poměrně poutavá procházka po drsném Detroitu a jeho rapových pajzlících. Eminem fajn po všech stránkách (opravdu jak jsem o něm věděl prd, tak mě překvapil), Brittany Murphy taky fajn, Kim Basinger se snaží v roli matky poměrně křečovitě. Slušná zábava. 75% ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohohle filmu pouze trapného Eminema a spoustu dalších šašků a to co jsem zhlédla bylo sice v podstatě opravdu hloupý (ačkoliv se fakt snažím nemít předsudky) ale nějak to klaplo, nebyl to průšvih a od té doby si nemyslím, že je Eminem moc trapný(jenom trošku). Dokonce jsem se přistihla, že při závěrečné scéně se blaženě usmívám... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pro lidi, jako je Jimmy Rabbit, je hip hop jedinou věcí v životě, která má smysl. Dobře ví, že hudba je pro něho vstupenkou do lepšího světa a cestou k úspěchu, proto svou zlost spoutává do slok a zpříma se staví ke všem zkouškám. Eminem utáhne film i v těch nejslabších chvilkách a že je jich tu požehnaně. Ani Kim Basingerová v roli jeho matky není k zahození, ale film dokáže pěkně nudit, pokud právě nevyznávate tento hudební styl. 60% ()

MeanWhile 

všechny recenze uživatele

Nemusíte být velký fanoušek Eminema, abyste mohl tento film hodnotil velmi kladně. Já sám jsem poslouchal tohoto zpěváka dříve, poté jsem se dal už na jinou dráhnu. Přesto si ho velmi dobře pamatuju. Ale v tomto filmu se ukázalo, že Em umí i hrát (o zpěvu už vůbec nemluvě) a zřejmě ho to i baví. Písnička Lose Yourself, která dostala Oscara, mě dostane vždy když ji slyším a vždy si vzpomenu na toto suprové dílo, představující život nejlepšího současného bílého rappera světa. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Eminem (Rabbit) měl na natáčení k dispozici 3 karavany. Jeden sloužil k nahrávání hudby, druhý na posilování a ve třetím se učil text. (Bauer)
  • Papa Doc (Anthony Mackie) ve filmu dvakrát vytáhne pistoli Beretta 92FS, ale ani jednou nevystřelí. Cheddar Bob (Evan Jones) se neúmyslně postřelí revolverem Smith & Wesson Model 10. (kesinaa)
  • Filmový plakát ukazuje Eminema (Rabbit), který si cosi píše na ruku. Když se člověk dobře zadívá, objeví úvodní text písně „Lose Yourself“. (KucC)

Reklama

Reklama