Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Námet Karate kid alebo Rocky je nevyčerpateľný, stačí iba zmeniť šport, či profesiu, v ktorej budeme súťažiť. Pridáme trochu sociálneho dusna, drsné nasrané ksichty a socky. Aby to vyzeralo uveriteľne a nenudilo nás to, najmeme kvalitného režiséra, ktorý nebude mať najmenší problém si ani s podobnými klišé. Rapové battle mi pripadali zábavnejšie ako karate alebo box. ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Nevím, co si o tomhle filmu mám myslet... Mělo to pár dobrých, dokonce moc dobrých momentů, především souboje... u těch jsem se bavila a rozšířila si slovník anglických sprostých slov a zajímavých anglických obratů. Dále se mi líbily ty dvě krátké chvilky, kdy si Eminem se sluchátky na uších smolí na malý papírek texty- jedna v autobuse, druhá v karavanu. Ale ta vata mezi těmi souboji... Dylo to absurdní a o ničem, nepochopila jsem z toho nic- proč zapalovali barák, proč se vydal do rádia zmlátit toho černého týpka aj. Písničky byly to lepší, hlavně ty, co se týkaly soubojů... Ale asi jsem od toho čekala něco jiného... Nebo něco víc... Aktualizace 6.6.06: Jsem s to přidat ještě hvězdu za finální souboj, tam je ta atmosféra tak mrazivá a napjatá... Ta písnička tolik jiná.. Při uterku za 4 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

DOBRÝ WILL HUNTING+ROCKY Tento film som si vychutnal. Prispelo k tomu prekvapivo veľa "mojich" faktorov - do Eminemovho hrdinu som sa vedel dobre vcítiť, Kim Basinger je stále krásna (jeden úsmev stačí, aby bola zvodnejšia než v celom 9 a 1/2 týždni), objavili sa tu herci, ktorých mám rád (Mekhi Phifer, Brittany Murphy). Keď k tomu prirátam, že je to dobre vystavaná dráma, musím byť spokojný. Aj keď 8. míľa stojí ná základoch "športových a hudobných" filmoch (Coyote Ugly, Tanec s vášňou...) nesklzáva k rutine a ide si svojou cestou. Najviac ma potešilo, že to nie je "film s Eminemom," ale solídna dráma so super ústrednou skladbou... ()

forsberg 

všechny recenze uživatele

Takový milý film o tom, kterak chudý chlapec skrze hip hop a nějaké to fuck ke štěstí přišel. Nedávno jsem se pokusila aplikovat Eminemův pozdrav ( "mír s tebou bratře" - doprovázeno vytrčeným prostředníčkem) na chlápka co mě předjel autem přes plnou čáru. Kupodivu neměl pochopení i když hip hop asi poslouchal, za jeho slovník by se styděl i Mc Šaman. Jemu i ostatním Osmou míli vřele doporučuji. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Příběh nejlepšího bělošského rapera v době jeho začátků v ulicíh Detroitu. Každého by jistě zajímalo, co je pravda a co ne, ale já si myslím, že se tomu dá věřit. Slušně natočeno i solidně zahráno. Pár svěžích hip-hop songů a týpek "bílej na povrchu a černej uvnitř" v autobiografické roli. Pak nezapomeňte mrknout na celkem povedenou parodii nejen na tento film, Scary Movie 3. 65% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2002 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Varan)
  • Severoamerické tržby skoroživotopisného dramatu byly 116,8 milionu dolarů, celosvětové 242,8 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama