Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

luka4615 

všechny recenze uživatele

„Fuck a beat, I'll go A Capella. Fuck a Papa Doc, fuck a clock, fuck a trailer, fuck everybody. Fuck y'all if you doubt me. I'm a piece of fuckin' white trash, I say it proudly. And fuck this battle, I don't want to win, I'm outtie. Here, tell these people something they don't know about me.“ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I pres zvlastni namet, kterej nemusi sednout kazdymu, to neni spatne. Sice se to neda srovnavat s Curtisovo nejlepsima filmama, ale rozhodne to je nadprumer. Eminema sice neposloucham, ale nevadi mi a ty pisnicky, co ma v tomhle filmu, jsou asi ty nejlepsi co jsem od nej kdy slysel. Jako herec Eminem prekvapil, zvlad to jako profik, ale zas na druhou stranu, bylo to o jeho zivote, tak to tak moc hrat nemusel. Dej filmu je dobre sviznej a i konec se poved. Eminem se nedostane pryc, ani neziska nejaky prachy, jen respekt a vo tom to je. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Rap ho drží nad vodou. Navíc mu možná pomůže to někam dotáhnout. Průmyslový Detroit, nevlídné prostředí, zkrachovalé existence, vzory v rodičích, kteří selhali, temná budoucnost u lisu v automobilce. Navrch v rapovém battlu to také není nejrůžovější, protože náš hlavní hrdina ze sebe nedostal ani slovo. Zase. Je potřeba třísknout do stolu a něco změnit. A že to velkohubý Eminem sakra někam dotáhl. A ani jeho herecký debut nedopadl špatně, ba naopak. Leccos utáhne psíma očima, leccos rezignací v lepší příští. A jeho texty ukazují, že má solidně ujetý smysl pro humor. Navíc se spojil se zkušeným Curtisem Hansonem, kterého všichni právem velebili za L. A. – Přísně tajné (odkud si vzal solidní Kim Basinger), a který není laciný, dokáže ze scén vydolovat emoce i nějakou tu pravdu, takže ve finále dobré. A slušně dynamické a živočišné. Jen na příběhu se mohlo víc zapracovat, nějaká vedlejší linie mohla mít větší sílu/dosah. Brittany Murphy moc fajn. Tři nebo čtyři, vyberte si. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zajímavé filmové pojetí a zpracování tohoto druhu hudby a světa kolem ní, který mi zrovna nic moc neříká. Snímek ale realisticky popisuje těžký život a špatné pracovní příležitosti v předměstích Detroitu a jiných velkoměst. Není tak divu, že tam vzrůstá kriminalita a v noci není radmo vycházet ven. Filmový scénář je také docela zajímavý, ale mohl být možná o něco pestřejší. Herecké obsazení a výkony spíš nadprůměrné. Rozhodně překvapil Eminem, nekpřekvapila Kim Basinger (vím že je dobrá herečka) a Brittany Murphy svou líbeznou tvářičkou také přispěla, ale přesto tomu něco chybí. Konec jsem si představoval víc vygradovanej, ale celkově velmi slušný. Titulní píseň "Lose Yourself" si podle mě Oscara také zasloužila. 8 Mile není obyčejný film, na který by se zapomnělo, jedině čas prokáže jeho kvality. Dodatek (30.12.2012) Po několika projekcích zjišťuju, že tenhle film je vážně dobrej a aktuální v každý době. Proto zvyšuju na 5*... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Eminema a tuhle hudbu nemusím. Přesto musím dát tohle vysoké hodnocení, protože: 1. Eminem je (překvapivě) výborný herec, 2. Curtis Hanson je (nepřekvapivě) skvělý režisér a tohle opravdu zvládl na jedničku a 3. Skladba která získala Oscara je fakt vynikající a (překvapivě) přesvědčila i převážně konzervativní akademii. Úhrnem - dobře jsem se bavil a dost mě to překvapilo :) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Scény, které se konají v Shelteru, což je skutečný klub v Detroitu, byly natáčeny v prázdném skladu, protože klub nebyl v té době použitelný. (KucC)
  • Eminemovy (Rabbit) instrukce pro scenáristu Scotta Silvera zněly: "Nesmíš napsat film depresivnější, než byl můj život, protože hlavně nechci, aby mě lidi litovali. Ale nesmíš ho napsat ani veselejší, protože pak by nechápali, odkud vyrůstá moje hudba." (NIRO)
  • Jimmy Smith (Eminem) je ve filmu oslovován jako Králíček/Rabbit. Stejnou přezdívku má i ve skutečném životě. Důvodem jejího vzniku bylo částé střídání škol. (sarkas21)

Reklama

Reklama