Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Proof: 1. Shook Ones - Mobb Deep ,2. Juicy - Notorious BIG ,3. Gotta Get Mine - MC Breed (w/Tupac) ,4. Feel Me Flow - Naughty By Nature ,5. Player's Ball - Outkast ,6. Get Money - Jr. Mafia ,7. You're All I Need - Method Man & Mary J. Blige ,8. Temptations - Tupac ,9. Shimmy Shimmy Ya - Ol' Dirty Bastard ,10. Bring Da Pain - Method Man ,11. C.R.E.A.M. - Wu Tang Clan ,12. Runnin - Pharcyde ,13. Survival of the Fittest - Mobb Deep ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

„Fuck a beat, I'll go A Capella. Fuck a Papa Doc, fuck a clock, fuck a trailer, fuck everybody. Fuck y'all if you doubt me. I'm a piece of fuckin' white trash, I say it proudly. And fuck this battle, I don't want to win, I'm outtie. Here, tell these people something they don't know about me.“ ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Luxusní film v čele s Eminemem, který je nejen vynikající rapper, ale i herec. Eminem zde vypráví část ze svého života, jak to měl těžké, když žil v Detroitu, kde černí neměli rádi bílé. Navíc složitá situace v rodině, holka co ho podvádí, ale i přesto všechno to nevzdal a vybojoval vítězství v rappové soutěži a získal si černé občany na svou stranu. Film je velice dobře zrežírován a hudba ve filmu výborná. Je to jeden z mála filmů u kterého jsem si na konci říkal "Sakra ono to už končí ?!, já chci aby to pokračovalo dál!" ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hiphoperský prostředí, je tu jako ve snu, buďto prachy vydělám nebo ke dnu klesnu. Kámoši sou kokoti, stejně jako já, štastný sou jen ve chvíli, když jim holka dá. Hlavně ale repujem nebo se jen flákáme, sračky z plechu lisujem, za almužnu děláme. Za plat koupím leda hovno, bydlím u svý matky, ta mi tlačí do hlavy sexuální zvratky. Že jí milej nelíže, co mi je do toho, ať si frndu prožene, pak snad bude v poho. Když už o tom musí žvanit, ať to řekne kámošce, s člověkem však promluví, jenom když je v sámošce... Pokud si odmyslím, že se film odehrává v netradičním prostředí chudinských čtvrtí žijících hiphopem, zbývá mi jen hodnej kluk, co občas udělá blbost, ale snaží se uspět a najít si holku, která by ho podporovala. Dík prostředí působí toto omšelé schéma hollywoodské romantiky a amerického snu syrověji a snad i autentičtěji než ve standardních průměrných, řemeslně třebas dobrých, ale jinak sterilních, hollywoodských bijácích, ale přesto pod nasypaným prachem a špínou, omšelým schématem stále zůstává. Jediné, co se kvalitativně lehce vymyká směrem vzhůru je vylíčení vztahu hlavní postavy Rabbita a jeho matky. Filmu pomáhá i fakt, že ona zmíněná špína a prach, snad skutečně v amerických městech leží. Následuje SPOILER - Konec, v kterém Rabbit americký sen odmítne, zřejmě proto, že jeho soukmenovcům je upřen, není úplně nezajímavý. Škoda jen, že nepůsobí upřímně, mimo jiné i proto, že Eminem, který Rabbita hraje, toto neučinil. To bychom ho ovšem ani neznali... Řešení finančního problému Rabbita a jeho matky výhrou v bingu vnímám buď jako velmi levnou součást happy endu, případně jako přiznání se, že tomuhle filmu vůbec nejde o pravdivé vylíčení prostředí, v němž se zrodil hip-hop, ale jen a jen o hip-hop samotný. KONEC SPOILERU. Úspěšná snaha nepromítnout do hodnocení můj extrémně negativní vztah k hip-hopu mi dává hodnocení "slabé ***". ()

heyda 

všechny recenze uživatele

8. míle je film, který má určitě co nabídnout. Člověk jeho prostřednictvím nakoukne do prostředí drsného Detroitu, kde se střetávají pouliční gangy různé pleti a vyznání. Eminem nás nechá tak trochu nahlédnout do svého života, protože tento film je i tak trochu jeho biografií. Problémová matka, nedostatek financí, starání se o sestřičku atd. Ale o co jde v tomto filmu především je Hip-Hop. Nejprve si musíme vyjasnit to, že já poslouchám především rock a metal. Přesto, když jsem byl mladší, tak jsem žral Eminema. Jeho rap byl melodický a texty většinou z jeho života. Dal bych 4 hvězdičky, ale úvodní píseň k tomuto filmu je to nejlepší v rapu, co jsem kdy slyšel. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Papa Doc (Anthony Mackie) ve filmu dvakrát vytáhne pistoli Beretta 92FS, ale ani jednou nevystřelí. Cheddar Bob (Evan Jones) se neúmyslně postřelí revolverem Smith & Wesson Model 10. (kesinaa)
  • Píseň „Lose Yourself“ se použila jako znělka pro seriál Lenssen & spol. (od r. 2003). (Ouwen)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 200krát, což je 1,81krát za 1 minutu. (Dixxx)

Reklama

Reklama