Reklama

Reklama

Melanie: Dar života a smrti

  • Česko Nejnadanější dívka (festivalový název) (více)
Trailer 1

Film se odehrává v blízké budoucnosti, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě, která se přenáší lidskými tekutinami. Infikovaní lidé se rychle mění v bezduché zombie, kterým se říká „hladoví“. Jedinou nadějí lidstva je malá skupina hybridních dětí druhé generace, které také patří k hladovým, ale mají schopnost myslet a učit se. Děti jsou vězněny na vojenské základně pod vedením seržanta Parkse a chodí zde i do školy, kde s nimi experimentuje doktorka Caldwellová. Hlavní učitelkou je Helen Justineauová, která zodpovídá za vzdělání dětí. Mezi dětmi vyniká nadaná dívka Melanie, která si k Helen vytvoří silné citové pouto. Když základnu přepadnou „hladoví“, Melanie uteče a spolu s ní i Helen, Caldwellová a dva přeživší vojáci, Gallagher a Dillon. Melanie má celou dobu náhubek, aby ostatní nepokousala či nesežrala. Dillon je při dalším útoku hladových zombie zabit. Skupina dojde pěšky do Londýna, kde potkává zástupy hladových. Ti je ale necítí, protože se členové skupiny namazali blokovacím gelem. Na noc se uzavřou v opuštěné laboratoři. Caldwellová prozrazuje, že hladové děti druhé generace byly objeveny jako novorozeňata poté, co zabily své matky… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

borec999 

všechny recenze uživatele

Nekonvenčné spracovanie zombie tématiky, kedy sa film sústredí skôr na filozofovanie a rôzne úvahy než na nejakú krvavú vybíjanú zombíkov. Čo by nemuselo byť zlé. Tempo je však až príliš pozvolné a ani raz ma film nedokázal plne strhnúť či zaujať. Za mesiac si z toho budem pamätať len ľahko podivný záver a to, že išlo o zombie film s malým dievčatkom v hlavnej úlohe. 40% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nic dobrého nás nečeká, zdá se. Alespoň podle britských tvůrců, kteří předkládají další a docela jiný pohled na zombie apokalypsu, ač se nic intenzivního před námi neodehrává. Prostě tisíce hladových a nemrtvých stále trpělivě čeká na příležitost. A divákovi je jasné, že lidstvo masivně prohrává. Námět není špatný, ale jednoduše mě to nevtáhlo tolik, jak bych si přál. Hlavní dětská hvězda poměrně nesympatická, ale na to jsem si u těch nejmenších herců už tak nějak zvykl. Ale hraje velmi slušně. Trio Gemma Arterton, Glenn Close a Paddy Considine ucházející, jen vztahy mezi nimi nejsou nějak zajímavě rozehrané. Navíc si tvůrci místy nepohlídali tempo. Jinak docela atmosférická jednohubka. Vyjma Snyderova Úsvitu mrtvých ovšem není snad jiného kusu v rámci žánru, který by stál za to si zopakovat. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zombie snímky jsou cool a tahle záležitost se mě do určité míry líbila. Škoda, té promarněné stopáže a bitek s nemrtvými. Zřejmě byl film přístupný už od 12 let a tak některé "nejlepší" záběry vlastně nejsou vůbec vidět. Škoda. A ten konec to celé zasekl, to už asi film nevěděl jak vybruslit z toho mega průseru. 50% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí skôr ako úvod k niečomu väčšiemu, kde by sme spoznávali nielen zopár lokácií Londýna, ale možno celú Európu, prípadne svet. Najnadanejšie dievča ale končí v podstate uzavretým koncom, kedy sa šikovne prepájajú posledné zábery s prvými sekvenciami filmu. Prečo došlo k tomu, k čomu došlo a prečo sa tak Melanie rozhodla, mi príliš zmyslu nedalo. Každopádne ide o celkom originálne poňatie zombie tematiky, ktorá je rozvedená zaujímavým smerom. Len možno vážne išlo skôr o materiál pre seriál. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerná zombie záležitosť, ktorá síce prináša pár nových nápadov (všetko okolo nákazlivej huby) a celkom slušne načrtnutú dystopickú spoločnosť - čo sa stalo základom pre uspokojivú atmosféru, no vo výsledku ma to oslovilo menej ako som čakal. Chcelo to viac napätia, viac informácií, zaujímavejší dej a lepšiu akciu. Skrátka bolo to málo divácky atraktívne plus režisérsky nedotiahnuté a mdlé. 60/100 ()

Galerie (98)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka Caldwell (Glenn Close) ve filmu říká, že proměnu lidí v zombie má na svědomí houba Ophiocordyceps Unilateralis. Tato houba skutečně existuje a přezdívá se jí „zombie houba“. Avšak nenapadá člověka, nýbrž blanokřídlý hmyz. Především pak mravence rodu Camponotus. (efenberger)

Reklama

Reklama