Reklama

Reklama

Na své deváté narozeniny oznámí Camille své matce, že jeho pravé jméno je Paul a že se chce vrátit zpátky domů ke své mámě. Zoufalá Ariane neví, co se s jejím synem děje, ale rozhodne se po jeho naléhání následovat jej za ženou jménem Isabell. Když neznámou ženu nejdou, vrhne se jí Camille do náručí s přesvědčením, že toto je jeho opravdová máma. V domnění, že je Camille nemocný, vezme Ariane Isabellu k sobě domů a doufá, že jí její pobyt vysvětlí zvláštní chování jejího syna. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (11)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Malý Ruiz taky Ruiz. Detektivní zápletka s podtóny nadpřirozena kryje (slovy samotného režiséra) příběh dětství Dona Juana. S přispěním dvou výborných hereček (Isabelle Hupert tradičně neprůhledné a Jeanne Balibar zásadně kočičí) a štábu (co Jacques Bouquin natočil v rozmezí od střízlivého popisu přes pochůzky podél metafyzických zátiší až po amatérské videozáznamy, věrný Jorge Arriagada svěže napínavě ilustroval) Ruiz ve stopách Chabrola a ještě spíš Buňuela předvádí krizi měšťácké rodiny a zklamání, nudu a protiútok dětí do ní bez viny vržených. Dílo, které sotva koho nadchne, a ctitele filmařské osobitosti neurazí. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jako seriózní drama lehce šmrnclé kriminální zápletkou to nefunguje, protože příběh, resp. chování postav není z tohoto světa. Na druhou stranu, pokud ke Komedii nevinnosti přistoupím jako k mysteriózní záležitosti, vznikne z toho tajuplná, lehounce mrazivá hříčka o odcizení a špatně fungujících rodinných vztazích, kterým dominují dvě špičkové charakterní herečky. A přesně takhle jsem to i vzal. Jako fanda Isabelle Huppert se nakonec u takhle mizerně hodnoceného filmu přikláním ke slaboučké čtvrté hvězdičce. Celkový dojem: 70 %. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Isabelle se do toho filmu hodí úplně přesně, koneckonců i Jeanne Balibar. Zrpvu to byla trochu nudné záhadné sychravé pseudokrimidrama, rozuzlení si člověk začne uvědomovat tak od poloviny filmu a na konci se potvrdí, že o nic nadpřirozeného se nejedná (a s Isabelle v hlavní roli ani jednat nemůže). Každopádně nijak zvláštní film, žádná ztráta času, ale nijak obohacující snímek. Z interiérů a z kamery na mě padal trochu nepříjemný pocit anonymního neútulna. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama