Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 2

Recenze (486)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Neudělal jsem to. Klid. Nedotknul jsem se jí. A možná jo." Ach ta karma. Člověk jen tak ze srandy, z nudy nebo pro povýšení zničí pár životů a hned za to má trpět? To je nelidské ... a správné. Já mám vždycky radost, když se na svini uvaří voda a i když tenhle Dárek víckrát rozbalovat nebudu, tak to neznamená, že by mne v některých pasážích nepotěšil. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Možná, že normálně bych The Gift zařadila do středního proudu, ale jestliže tam byl okamžik, kdy jsem nadskočila na židli úlekem a nebo momenty, kdy jsem jako Robyn měla husinu a šimrání v žaludeční oblasti strachem, tak to svědčí o tom, že Joel to zvládnul bravurně a to zvedá celý thriller o level nahoru. Nota bene si tam i sám zahraje jednu z hlavních rolí. Přiznávám, že jsem čekala určitý šokující závěr, ale tohle tedy ne. Za mě osobně výborné pokoukání, kde jsem se nestačila vůbec nudit. A Robyn se vůbec nedivím, já bych jednala stejně. ()

Reklama

Vančura 

všechny recenze uživatele

Výborně vystavěný thriller, který své karty vykládá velice pozvolna (některým méně trpělivým divákům by se možná mohlo zdát, že se ve filmu dlouho nic neděje a že je jen sledem vcelku banálních dialogů), až do neobyčejně vygradovaného závěru. Ten jsem sice osobně shledal scenáristicky mírně překombinovaným, ale na výborném dojmu z filmu to nakonec asi nic nezměnilo. Všichni herci jsou skvělí a společně nechali vzkniknout filmu, který si vystačí s málem (minimum postav i lokací), ale nijak to není na škodu jeho působivé a vtahující atmosféře, ba možná naopak. Na to, že jde o celovečerní režijní debut chlapíka, který to navíc natočil podle vlastního scénáře a ještě si ve filmu zahrál jednu z hlavních rolí, je to velmi podařený film - Joel Edgerton je rozhodně velice schopný! Z premiér tohoto týdne je to podle mě asi jediný film, na který má cenu jít do kina - za sebe doporučuji všemi deseti. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že Joel Edgerton se mi začíná líbit čím dál tím víc. A zachází už tak daleko, že kromě herectví to zkouší i na poli režisérském, kde právě filmem Dárek si mě vysloveně získal. Thriller, který je napínavý od začátku až do konce, zároveň odkazuje na nejlepší filmy z oboru a ještě k tomu je naprosto uvěřitelný a realistický. Nic, co by bylo nutně přehnané, jak filmy umí být. A ještě k tomu závěr rozjede s takovou fazónou, že divák si nedovolí ani mrknout, aby nepřišel o další minutu napětí. Dobrá práce Joeli! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca jednohubka vyskladaná na dvoch rozorvaných postavách. Dusná paranoja prvej polovice sa po zložení tajomnej skladačky prehupsne do psychologického thrilleru, pričom v oboch žánroch film funguje. A Jason Bateman tu úplne exceluje. Prečo vlastne márni čas v tých priemerných komédiách? The Gift síce žiadnu dieru do histórie kinematografie neurobí, ale keby bolo takých solídnych žároviek viac, hneď by bol svet krajší. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)

Reklama

Reklama