Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z najočakávanejších filmov tohto roku. Čo sa však javilo ako thriller okorenený hororovými prvkami je nakoniec viac dramatický film s veľmi dobre rozpracovanou psychológiou, ktorá vynikajúco funguje. Postavy sú veľmi uveriteľné, veľmi dobre spracované a rovnako aj herecké výkony sú skvelé. Hudba je vynikajúca a výrazne film ovplyvňuje správnym smerom a rovnako často sa mi páči, že netušíme kam to všetko nakoniec bude smerovať. Ale keď to všetko do seba zapadne, tak to stojí za to. Rozmýšľam čo by som ešte povedal, lebo je tu toho vcelku dosť, no v rámci celku musím povedať, že vo filme sú skvelé herecké výkony, výborná réžia, skvelá hudba, vizuálne to vyzerá fantasticky a rovnako aj celková psychológia. Ak máte radi napínavé a dobre napísané filmy, určite si čeknite "The Gift." Rozhodne nebudete ľutovať. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Najdete ho ve skříni, neúnavně hryže a neplatí na něj naftalín. Ano, je to kostlivec.. Nad průměr podobně laděných thrillerů vyzdvihuje Edgertonovu prvotinu práce s postavami a jejich nejednoznačností, na druhou stranu některé momenty působily zbytečně lacině a místy až parodicky (viz. úplně poslední záběr ala „pouliční uzdravení“ Verbala Kinta). Překvapil Jason Bateman, který aniž by nějak výrazně měnil herecký rejstřík, zvládá polohu sympatického kamaráda i bezpáteřního hajzla. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rádoby psycho výser ve kterým se nic nestane, jen (spoiler) se zabijou rybičky.. Edgertonovi jsem toho psychouše nežral a celý je to jako film Cable guy akorát že nudnější a s nejvíc trapnejma jumpscarema ala pes ve vokně!! Houslový doprovod mi lezl na nervy stejně jako přetažená stopáž, kterou musí prostě mít každej blbej film! Závěr alá nic se nedozvim akorát sem se zase nasral. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Psychotrillery mám ráda, a když se to umí, je to veliká radost. Joel se mi zalíbil už minule v Black Mass jako dokonalý slizoun, kdežto tady byl nejen na opačné straně spektra, ale i kamery a scénáře. Závěr mě nemile dostal a jen doufám, že bylo účelem vyvolat ve viníkovi z minulosti intenzivní pocity ponížení podobné oběti. Každopádně herecky velmi dobře zvládnuté, včetně výběru skvělého castingu. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

No... Asi by se našlo pár lidí, kteří kdyby viděli Dárek, šli by mně taky něco položit na rohožku. Film klade jednu z nejděsivějších otázek vůbec, ono totiž kdo ví, jestli je možné znát o svých nejbližších úplně všechno. Co vím ale určitě, že je lepší nemít tohle jako svůj cíl, protože hodně sportovců po protnutí cílové pásky namísto oslav omdlí. Dárek je dobře budovaný napínák, který si můžete sami kazit věštěním budoucnosti, lepší je ale podle mě nechat se strhnout hrou Gorda. Určitě to budu chtít vidět ještě jednou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Približne v 19. minúte pri scéne v kuchyni si môžete všimnúť, že hlavná postava drží hubičku na umývanie riadu pri každom strihu inak. (Johnny.ARN)
  • Manželé nemohou přijít na to, jak Gordo (Joel Edgerton) znal jejich adresu. Gordo to v první scéně skutečně slyší u prodavače, který domlouvá doručení. (veronikajel)
  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)

Reklama

Reklama