Reklama

Reklama

Díky za čokoládu

  • Česko Sladká smrt (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Lausanne, Švýcarsko. Slavný pianista Andre Polonski se znovu žení. Klidná, ale nevyzpytatelná Mika, zdědila po svém otci továrnu na čokoládu. Dělá jí podezřele velkou radost, když tento sladký nápoj každý ráno připravuje pro manžela i jeho syna Guillauma, o kterém se šušká, že byl v porodnici zaměněn s jiným dítětem. Jednoho dne ale jejich práh překročí mladá talentovaná pianistka Jeanne... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

emma53 

všechny recenze uživatele

Pozvolna plynoucí děj o konfliktních vztazích jedné rodiny, do které jednoho dne vstoupí Jeanne a tak se před námi začíná pomalu rozvíjet klubko záhad a tajemství z minulosti a jeho postupné rozvinutí směřující k očekávanému konci. Co se mně osobně líbilo, bylo celkem povedené vykreslení jednotlivých postav, kde na sebe nejvíc upozornila výborná Isabelle Huppert. Jinak souhlasím s tím, že to bylo spíš psychologické drama, než thriller a mojí velkou chybou bylo zřejmě i to, že jsem film viděla dabovaný. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ač je to k nevíře, můj první Chabrol (doma mám ještě DVD Masky). A bude zvažováno, že i poslední, protože tahle laciná televizní fraška připomínající německé slátaniny vysílané našimi komerčními stanicemi budí hrůzu. Nikoliv však dramatickým příběhem neznámé rohypnolové uspavačky, jako svou mistrností nechat uplynout hodinu filmu, o které můžete říct, že se v ní nic nestalo. Těžkopádná nuda, jejíž korunovaci dokonává příšerný dabing ČT (kolegové tu již ve svých komentářích vzpomínali). Takhle mi připadá, že snad musel být film špatně přeložen (Anno Karenino!), protože logika některých dialogů propadá (viz. "dones si na kávu šálek, protože úplně stejný čistý (do kterého měla být servírována čokoláda) tu přeci na stole stojí") či ("Co děláš?" ‚Sbírám šneky‘ "Na co?" ‚Na jídlo‘ "Teď je jejich sezona"). Brrr. ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Sofistikované, jemné odkrývanie horkého blenu v charaktere, kypiacom pod škrupinkou efektne pôsobiaceho a navonok odťažitého spoločenského dizajnu. Zodpovedá tomu chabrolovsky typické situovanie postáv do prostredia hmotne skvele zabezpečenej rodiny. Dejovo pomalšie plynutie umožňuje plnšie vychutnanie si nuáns v náladách, správaní a povahách podnikateľskej smotánky a detailov prostredia, v ktorom sa tak radi pohybujú. Keď sa k tejto neveľmi milosrdnej (ale noblesne podanej) spoločenskej sonde pridruží zaujímavý dej o mimovoľnom odhaľovaní skutkov krutej a zároveň poľutovaniahodnej ženy, ktorej prirodzenosť neumožňuje dopriať rodinné šťastie iným, pretože ho sama takmer nepoznala, o skvelý zážitok je postarané. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Asi dvacet minut jsem se těšila, že Isabelle hraje konečně normální srdečnou ženskou, která projevuje normální emoce. Omyl! Máme tu v pořadí další citově narušenou, leč vždy elegantně oblečenou. Navenek sice není chladná a odtažitá, ale co se odehrává uvnitř? Psychodrama okořeněné klavírními kousky pro fajnšmekry. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No, řekl bych, že tohle je spíše psychologické drama, než krimithriller, každopádně je to docela zajímavá sonda do rodinného života psychicky nemocné ženy, snažící se bez nějakého jasného důvodu ublížit svým blízkým... I.H. je (jako vždy :-) výborná, tak jako celý tenhle komorní film... - - - P.S. Jediné, co kazilo při televizním uvedení (ČT1) divácký zážitek, byl tradičně naprosto plytký český dabing. M. Steinmasslová dabující I.H. byla opravdu hrozná, vůbec celý výsledný zvukový mix působil dojmem nějaké české televizní inscenace. Oni to snad dělají ti televizáci schválně, degradovat zajímavou a kvalitní světovou filmovou tvorbu jak jen můžou na roveň jimi >vyráběných< domácích sraček. Ta naše současná audiovizuální bída potom tak nevyčnívá, že... :-( ()

Galerie (26)

Zajímavosti (1)

  • Dům, kde se téměř celý film natáčel, byl v době natáčení majetkem Davida Bowieho. Ten se jej zrovna snažil prodat. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama