Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatá maďarská aristokratka Sylvie nemůže mít děti, proto přemluví svého manžela Akose a nemajetnou kamarádku Irenu, aby dítě zplodili pro ni. Záměr se jí kupodivu podaří, dítě se narodí, ale Akos s Irenou se do sebe zamilují. Situace se začíná ještě více komplikovat, když se moci ujmou maďarští fašisté. Irena je totiž židovského původu. (MVanis)

(více)

Recenze (7)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zazobaná Sylvie je zdatná manipulátorka, dobře ví, že peníze hýbou světem a dokáže přimět své nejbližší k tomu, aby udělali něco, co oni sami nechtějí.. Bylo nad slunce jasné, že se to celé vymkne kontrole, tuším, že žádný milostný trojúhelník nemá šanci dlouhodobě obstát, obzvláště tam, kam přijde láska a dítě.. ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

I když jsem tento film viděla už opravdu hodně dávno, vryl se mi natolik do paměti, že si ho troufám komentovat. Dnes chápu asi mnohem víc touhu hlavní hrdinky po dítěti, ale jejímu řešení nerozumím. Přesvědčila manžela k něčemu, co nechtěl a pak jen přihlížela, jak se celý její sen rozpadá. Vztahy, které sama dala dohromady, ji začaly sžírat...Zahrávat si s lidskými city je vždy risk a doplatí na to všichni. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Námet je určite zaujímavý, po nejakom čase však príbeh skĺzava niekde do priemeru, nič mimoriadne sa už nedeje a nastupuje nuda, v ktorej postavy po sebe už iba viacmenej zazerajú. Čiastočne to napravuje fašistická čistka Židov - tá však prichádza na rad cca štvrť hodinky pred koncom, čo je relatívne neskoro - a ani tá nie je spracovaná extra jatrivo. Nie zlé, ale škoda nevyužitého potenciálu. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Některé lidské vztahy fungují jako přírodní zákony: v drtivé většině je to tak a nemůže být jinak. Ani Márta Mészárosová nemá snahu ani chuť něco na nich měnit, moralizovat je nebo se nad mimi dokonce pohoršovat. Snaží se je jen popsat, snad proto, aby je již nemusel popisovat někdo jiný. Ale právě takové vztahy mobilizují síly filmařů a literátů. Možná proto, aby našli alternativní řešení, zde se ale prostě "v rámci zákona" žádné jiné nenabízí. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama