Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • Česko Black Christmas (více)
Trailer

Obsahy(1)

Poklidně univerzitní městečko Bedford se jako každý rok připravuje na Vánoce. Žádná ze studentek na dívčí koleji netuší, že se do jejich soukromí vkradl démonický cizinec. Vše začíná obscénními telefonáty, avšak brzy nastávají teror a hrůza, nešetřící žádnou z dívek. Jejich osud se ocitá v rukou psychopata... Film, který byl natočen o čtyři roky dříve než legendární Halloween, je všeobecně považován za kultovní film své kategorie a neměl by uniknout vyznavačům hororového žánru. (Popron)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý vyvražďovák. Slušná atmosféra (i když ne tak tísnivá jako u Halloweenu nebo Pátku 13, ale u těch telefonátů jsem měl docela husinu.) a docela dobré napětí, zajímavý způsoby vražd, naprosto dementní policie ("felatio":-)) a ten otevřený konec byl super (kdyby mi teď zazvonil telefon tak se asi poseru:-)) Konec nechal hodně otázek a urřitě by i dobře připravil půdu pro sequel, ale na druhou stranu jsem rád, že k sequelu nedošlo a nemáme tady Black Christmas 1 - 10. A navíc je tu ještě jedno velké pozitivum - hlavní hrdinka není blondýna :-) ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nák si nemůžu pomoct ,ale tohle se mě moc nesedlo. Remake byl mnohem povedenější a měl lepší spád i děj. Tady je to celé postavené na divných telefonátech. Jakýsi přízrak co žije na půdě v dívčím internátu a vraždí. celý film nevíme vlastně nic o tom kdo to je jak vypadá a proč to dělá. Jen si je balil do igelitu. Jak už to bývá celé je to svedené úplně na někoho jiného. Za zmínku stojí snad jen postava vychovatelky ,která měla všude schovanou lahev chlastu. Děj je hodně strohý a postavy dost toporné a nudné. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Tento prastrýček Carpenterova opusu sice nemá tak sofistikovaného záporáka (zde uřvaný magor), naproti tomu má ale líbivější postavy (vděčné osazenstvo dívčího domova), které se navíc v rámci žánru chovají relativně racionálně a i když bych si dokázal představit lepší práci v detailech a osobitější auru kolem vraha, nemůžu si tento subžánrový prazáklad více než vynachválit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Krásna vianočná atmosféra sa vzápati premení na utrpenie a boj o holý život.Tento film,ma dostal svojim intenzívnym napatím,aj slušnou atmosférou.Bola to aj slušná zábava,vážne v niektorých momentoch som sa dost obavil.Dialógy sa s tým vobec nemaznali a nadávkami sa to tu len hemží.Mám rád filmy ktoré su zamerané na tajomno a mystérium vraha.A presne o tom je aj tento film.Aj spracovanie príbehu je velmi svieže,ale aj zábavne a velmi temné.Len tie telefonáty čo prichádzali od vraha,boli chaoticke a po čase mi začali dosť prekážať.Vrážd tu nie je veľa ale filmu to neubralo z napatia,ale ten koniec bol jedno veľké klišé.To celkom tvorcovia odflákli-škoda. ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Pomalu přešlapující a hravá horrorová detektivka s příchutí slasheru a atmosférou temných zákoutí. Scénář je pestrý a postavy (i díky hereckým výkonům) autentické. Zvláštním plusem je zde absence jednoznačně hlavní postavy, což má pozitivní vliv na nepředvídatelnost a tudíž i na napětí. Co bych vytknul, je režisérova záliba v podivných klamavých záběrech a střizích, které sice mátly, ale jistě ne tak, jak bylo jejich záměrem. Vzhledem k žánru se však jedná o poměrně inteligentní projekt. Bohužel s nedomyšleným koncem. 73% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Producent Gerry Arbeid se objevil ve filmu jako taxikář. (Chatterer)
  • Roy Moore se připsaní scénáře nechal údajně inspirovat sérií vražd, které se odehrávaly v kanadském Montrealu v provincii Quebec kolem vánočních svátků. (Stocki)
  • Film byl natočen za 40 dní. (Stocki)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama