Reklama

Reklama

Napínavé francouzské krimi líčí nemilosrdný boj dvou soupeřících policejních oddělení. Šéf speciálního oddělení boje proti gangsterům Fush se snaží v rámci možností hrát čistě a bez podrazů. Ale nedá se říct, že by jeho kolega z kontrašpionáže, inteligentní a cynický komisař Ballestrat, ctil za všech okolností zákon. Ballestrat čeká na vhodnou příležitost, jak svého protivníka i s jeho mladou kolegyní zničit. Ta se brzy naskytne a válka policajtů začíná. Claude Brasseur byl za svůj výkon oceněn Césarem – nejvyšším francouzským filmovým oceněním, jeho partnerku ztvárnila krásná Marlene Jobertová. (Česká televize)

(více)

Recenze (70)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeden úkol, dva policejní týmy zatížené rivalitou. Měly by táhnout za jeden provaz, ale je tu spíše snaha ho přeříznout. Nebo alespoň inspektorku Marlène Jobert.. Nepochybně jeden ze zdrojů inspirace Oliviera Marchala, který nabízí několik pro francouzskou krimi typických aspektů. Sympatickou dávku cynismu a neučesanosti, charismatického hrdinu (Brasseur), cit pro odlehčení podporující civilnost a postavy v různém stupni zkaženosti. Při pohledu na ty zbytečné mrtvé je jasné, že tyhle dvě fízlovské bandy znamenají pro francouzskou společnost větší nebezpečí než Cruchotovi hoši.. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus to bylo trochu přímočaré, během prvních deseti minut jsem pochopil oč jde a bylo zřejmé, že obě složky, stojící na jedné straně zákona, spolu spolupracovat nebudou až do konce filmu. Ze Hectora Sarlata čapnou, bylo také bez diskuze, ovšem závěr mi připadl takový "stručný". Výkony Brasseura a Jobertové byly dobré. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Průměrná francouzská kriminálka - napínavá, ale jinak v zásadě film o ničem. Dvě soupeřící jednotky policie pátrají po zločinci, na závěr si otrávený šéf jedné z jednotek zahraje na šerifa. A ty kecy o morálce policistů si mohli odpustit, naposledy jsem podobné hovory viděl v Majoru Zemanovi. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=7HMyDp_f7wU ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zaujala ma rivalita dvoch policajnych oddeleni. Takto - viem ako to bezi u policie. Najvyssie a najlepsie platene su vrazdy - teda vysetrovanie vrazd, to je policajny sen 1. jestvuje aj druhy policajny sen 2 - ten sa vola protidorogove oddelenie. Tychto ludi z oboch oddeleni si kazdy stat vazi - maju nadpriemerne platy, su to spickovi odbornici, patricne zaplateni. Protidrogove ovsem dlhodobo zaostava za organizovanym zlocinom - mafia a or´ganizovany zlocin maju lepsie auta, vykonnejsie PC, modernejsie stroje, pristroje a zaraiadenia. Niekde v strede su dopravni policajti - ale nie ti v terene. Terenni pracovnicu su vseobecne najnizsia policajna kategoria - dopravak policajt, ktory riadi dopravu na krizovatkach nieco vyviedol a je tam za trest. No a osobitna kategoria je oddelenie dokladov. Takto, mam kamaratov policajtov a vacsina policajtov dosvedci - v sukromi, nie na verejnosti, ze doklady su oddelenie pre mentaly. Jo, policjajti su ludia - radi sa pozru na krasnu prdel slecny, zavidia lepsie sa obliekajucim kolegom, zavidia kolegom kvalitnejsie auta - policajt dokazy nema, ostava len u reci - a ako je zname, aj pre policajny zbor plati, ze verbalny prejav moze mat konstruktivny pristup ale moze mat aj nicivu destrukcnu silu. I na policii funguje verbalny aj neverbalny prejav, mimika, gesta atd atd. Namakanym sposob je ukazana praca policie - nie su tu brutalne prestrelky, nahanacky, praca policie je sko civilna a castro administrativna cinnost. Preto s najvyssim hodnotenim nevaham : 100 % ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Na vzájemném soupeření dvou policejních oddělení tvůrci této drsné kriminálky ukazují, že metody vyšetřovatelů se od metod stíhaných zločinců prakticky v ničem neliší. A hlavní hrdinka, inspektorka Marie (M.Jobertová), postupně zjišťuje, jaký člověk se z ní stal a zda práce, kterou dělá, má ještě vůbec nějaký smysl. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Claude Brasseur získal v roce 1980 za roli Komisaře Jacquese Fushe Césara v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Claude Brasseur

Zemřel herec Claude Brasseur

22.12.2020

Ve věku 84 let zemřel francouzský filmový, televizní a divadelní herec Claude Brasseur. Syn francouzských hvězd stříbrného plátna, Odette Joyeux a Pierra Brasseura, započal svou kariéru v roce 1956… (více)

Reklama

Reklama