Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Když Bacon hraje hajzlíka tak mu to sluší. Ovšem zde mě naštvala ta pro mě nelogická blbost jak manžel běžel podél řeky, předhonil člun a ještě stihl nachystat past. To by zaprvé musel běhat maratóny, ještě v tom terénu..., a mít fyzičku jak herkules. Jinak kamera a barvy i dramatický soundtrack docela v poho. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je hezké zase jednou vidět film, kde nejsou pádla vodáků ztopořená, ale pádluje se s nimi.. Hanson umí, o tom není pochyb a taky měl šťastnou ruku při výběru herců (nenápadná síla Strathairn, nápadná síla Streep a Bacon, který je pro podobné týpky zrozen). Apropo, vynikajícím způsobem jej nadaboval Langmajer a ten si tak alespoň někoho v dobrém vodáckém filmu namluvil, když už mu nebylo panem Renčem dopřáno v něčem dobrém hrát.. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý a skvěle zahraný rodinný a dobrodružný survival thriller. Není to sice film, z kterého by spadla čelist, jedná se o celkem jednoduchou a běžnou zápletku,ale film je tak neuvěřitelně zábavný a napínavý zároveň, že se mu dá leccos odpustit. Meryl Streep zde opět potvrzuje své herecké kvality, totéž vynikající Kevin Bacon, záporné role mu sedí jak by smet. Za mě velmi dobré. 80% ()

Goldenhair 

všechny recenze uživatele

To si tak jednou dysfunkční rodinka vyrazí na zdánlivě nevinné raftové dobrodužství, cestou narazí na párek psychoušů a zažije jízdu života. Samozřejmě je to nakonec workoholický manžel a taťka, který se do toho jaksepatří opře, všechny zachrání a naváže zpřetrhané nitky. Jasně, není to moc originální. Scénárista se navíc evidentně inspiroval Vysvobozením. Ale když máte ve filmu Meryl (k tomu v nezvykle akční poloze) a charismatického záporáka Kevina Bacona, (který skvěle dokázal vybalancovat proměnu ze zpočátku okouzlujícího sympaťáka v slizkého kriminálníka), nemůže to být přece úplně blbé. Velkou službu navíc prokazují i atraktivní venkovní scenérie, znamenitá kamera, hudba Jerryho Goldsmitha a loajální psík:). Pro mě je Divoká řeka prostě výborným akčním thrillerem, co má grády a funguje stejně efektivně i jako psychologické drama. A sledovat tuto emočně vypjatou hru na kočku a myš je zajímavé i po opakovaném shlédnutí. BTW: Až teď si uvědomuju...Je náhoda, že ve filmu s vodou v hlavní roli se hlavní padouch jmenuje Wade, v překladu brod...? ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Jak se jedná o řeku a ještě navíc o řeku divokou, tak hnedka přidávám jednu hvězdu navíc (jakožto náruživý vodák :o) ). Dějově sice obyčejný a né moc nadupaný příběh, ale tohle všechno mi film vynahrazuje úchvatnými záběry překrásné řeky. Taky je to můj první film, kde sem poprvé zaregistroval hereckého velikána jménem Kevin Bacon, kterýmu role záporáka náramně svědčí. Jestli vono to nebude tím špičatým frňákem :o). Tato divoká řeka má stejně tak jako Divoká řeka přímý a nekompromisní spád, tempo se nezastaví a ani nijak zvlášť neškobrtne. Ale co ještě jednou musím vypíchnout, tak sou ty záběry tekoucí vody, tzv. bílé řeky, to je skutečně radost pohledět, na to se prostě dívá uplně samo. To je pro mě ještě záživnější, než koukat do vohně :o). To je taky jeden z důvodů, proč 4 stars. Další důvod je hudební doprovod dnes již legendárního Jerryho Goldsmith. Nevím, nevím, esi bych se pustil na takle divokou řeku, pokud ano, tak by to rozhodně nebylo s Meryl :o) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama