Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru průměr.. Místy je to docela napínavé, líbili se mi oba záporáci (slizký psychopat Kevina Bacona, tenhle typ rolí mu stejně sedí nejvíc a jako protipól - John C.Reilly, který je v podstatě jen hlupák, který se nechá ovládat jinými lidmi) a především postava manžela Merryl Streep. To je takový správný nehrdinský hrdina.. Na druhou stranu je to film, u kterého už na začátku víte jak to dopadne a vždycky jsem strašně nesnášel toho malýho spratka.. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Naprosto bravůrní thriller, který i když se rozjíždí dost pomalu neztrácí tempo a hlavně baví. Nejdříve samozřejmě pochválím výborné herce, dost jsem se bál Streepové která ač mi nevadí, tak jsem se bál že mi tady nesedne. Dále tu máme dobrého Reillyho(ještě hubenýho!) Strathaima a třeba i Mazzeola alias chlapec z Jurského parku. A v neposlední řadě nesmím zapomenout na exelentního Bacona to co tady předvádí je až něuvěřitelné, ten jeho herecký projev je výrborný a byl to nejlepší co film nabídl. Sympatický slizák. Dále bych chtěl pochválit výbornou krajinu a konečnou akčnost. A hlavně to že režisér neudělal z hlavního záporáka neporazitelnýho namakanýho cyborga, ale udělal z něj člověka který se také bojí. Jedinou výtku kterou bych měl by byl příběh který je poněkud slabší ale vynahrazuje to prakticky film sám. Opravdu jsem se dlouho takhle nebavil. Chtěl jsem dát původem 4*, ale za toho Bacona rovných krásných 5*. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Taťka ňouma, matka bojovnice, nafukovací lavor, hromady hromady napěněné vody a protivnej fakan, kterej mě děsil víc, jak (ne až tak) vostrej záporák v podání Kevina Bacona. Místy dobrej napínák, americká divočina taky potěší, ale je to takové až moc rodinné. Hlavně ten konec za tónů slaďoučkého dobového popíku je taký eh. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý a skvěle zahraný rodinný a dobrodružný survival thriller. Není to sice film, z kterého by spadla čelist, jedná se o celkem jednoduchou a běžnou zápletku,ale film je tak neuvěřitelně zábavný a napínavý zároveň, že se mu dá leccos odpustit. Meryl Streep zde opět potvrzuje své herecké kvality, totéž vynikající Kevin Bacon, záporné role mu sedí jak by smet. Za mě velmi dobré. 80% ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Pěkně odsejpající a napínavý thriller, u kterého se příjemně bavíte, ale zároveň máte pocit, že je to film s tím nejpředvídatelnějším scénářem, jaký vůbec mohl být a tím pádem máte pocit, že něco podobného jste viděli už mockrát. Za velké plus beru herecký výkon Meryl Streepové, která hrála většinu, i těch nebezpečných scén, a parádní výpravu. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na řece Whitefish v Montaně. (inachisio)
  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama