Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Meryl Streep v situaci, v které jsem jí ještě neviděla. Dále Kevin Bacon-skvělé, skvělé, skvělé. Nádherné záběry, dobré herecké výkony a dobrodružství tady rozhodně nechybí. A že Meryl většinu záběrů zvládla bez kaskadérů je pro mě velké překvapení, vůbec bych to do ní neřekla (i když je pro každou špatnost :)) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve své době zatraceně efektní - a adrenalinový - thriller v podstatě pro celou rodinu (až bude Kevin Bacon po někom střílet, můžete dětem zakrýt oči;)). Dnes kvalitní žánrová podívaná s Meryl Streepovou v nejlepší formě. Byť je to samozřejmě poněkud předvídatelné, Curtis Hanson tyhle věci umí, a tak máte na co se dívat. Když už na nic jiného, tak na přírodu. No a nezmínit nádhernou hudbu Jerryho Goldsmithe, to by byla v podstatě svatokrádež. Když si vzpomenu, jak jsme v kině tleskali - hm, moment, kdo vlastně tohle pustil jako školní projekci???:)) - nemůžu nedat 80%. Dobré herectví v thrilleru si to totiž zaslouží. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdysi dávno (tedy někdy v časech jeho české premiéry) jsem tenhle film měl za zajímavý a záživný thriller, i když Streep se mi (kromě Still Of The Night) nikdy nelíbila. Od té doby jsem už ovšem divácky patřičně vyzrál a podobné "klasické" kousky dnes hážu do šedého středoproudového průměru, nebo rovnou do koše. Už jen ten otravně banální úvod se seznamováním diváka s postavami a dítě a čokl a matka bojovnice... Ta hubená třetí je spíš z nostalgie a za hezkou přírodu. A kvůli přítelce, kterou to docela bavilo. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

TV BARRANDOV - První film roku 2014, který jsem si dopřál. Tentokrát se jednalo o nostalgickou záležitost a ani se mi nechce věřit, že se jedná již o 20 let starý film. Divokou řeku jsem od natočení viděl mnohokrát, vždycky jsem to považoval za kvalitní napínavou podívanou a ani dnes názor radikálně nezměním. River Wild má v podstatě vše, co by kvalitní thriller měl mít (napětí, skvělý hlavní záporák, občasnou akci, atd.) Závěr pěkně vygradovanej, finální scény na raftu dobře natočeny a konec takový, jaký tomu sluší nejvíce. Ještě dodám, že paní Adamovská a pan Langmajer podali v českém znění velmi dobré výkony. Čili spokojenost. 75% (with J.) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Viete, čo je to hypotermia?“ Toto vodné dobrodružstvo Curtisa Hansona, kde sú až príliš jasne rozdelené strany dobra a zla, som vždy mal rád. Zároveň som si však zakaždým plne uvedomoval, aké je to veľké klišé. Navyše, David Strathairn, malý Joseph Mazzello a John C. Reilly sú skôr do počtu (Benjamin Bratt je prekvapivo dobrý, ale dlho na plátne nepobudne). Na mierny nadpriemer je snímka vyťahovaná predovšetkým vynikajúcimi výkonmi Meryl Streep a spoľahlivého Kevina Bacona, realistickými akčnými scénami (herci väčšinu splavovacích scén zvládli sami), pôvabná hudba a predovšetkým prekrásna, majestátna výprava krásnych a silných hôr a spenených riek, ktoré cez ne dravo pretekajú a nemilosrdne zabíjajú slabých a nepripravených. Stačilo málo a skončilo by to ako o rok staršia a podstatne horšia (a televízna) Vražda na Rio Grande. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama