Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bostonská učitelka dějepisu Gail Hartmanová (Meryl Streepová) se ve volném čase věnuje veslování. Každý rok odjíždí s manželem Tomem a synkem Roarkem na tradiční výlet na divokou řeku poblíž kanadské hranice, kde kdysi pracovala jako průvodkyně. Hned na začátku plavby se rodina seznámí se sympatickým Wadem (Kevin Bacon) a jeho kamarádem Terrym (John C. Reilly), kteří mají stejnou cestu. Malý Roarke spatří ve Wadeovi správný chlapácký vzor místo věčně upracovaného otce. Jenže brzy se ukáže, že oba kumpáni jsou všeho schopní kriminálníci, kteří si plavbu na řece vybrali jako způsob útěku po provedené loupeži. A jelikož podcenili divokost řeky, budou potřebovat Gailinu pomoc… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Solidny thriller odohravajuci sa na rieke, ktoru musi z donutenia zraftovat sympaticka a slusne vysportovana Meryl Streep. V ulohe zaporaka je tradicne skvely Kevin Bacon a pobavi aj jeho tupy poskok John C. Reilly. Dalej za zmienku stoji este David Strathairn ako nudny manzel Meryl z ktoreho sa vyklube celkom sikovny chlapik. Film obsahuje pôsobive sceny raftingu, peknu hudbu a solidnu zapletku so skvele zahranymi postavami. Ako maly som tento film zboznoval. Dnes uz ho za taku bezchybnu pecku nepovazujem lebo obsahuje aj zbytocne hluche miesta v ktorych sa nic poriadne nedeje. Stale je to ale solidna zanrovka, ktora stoji za to. Info pre psickarov. Aj ked mal na male, tak pes to prezil bez zranenia. 6/10. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Oproti jiným podobným thrillerům své doby si na nic nehraje a není ničím víc než je. Velmi dobrý komorní dobrodužný film, který nepostrádá napětí, zvraty či akci, přestože se odehrává téměř celý na vodě. Jinak samozřejmě skvělé výkony Meryl Streepové, perfektně záporného Kevina Bacona (skvěle ho namluvil Jiří Langmajer) a nejvíce mě asi překvapil David Strathairn v roli zpočátku maličko ňoumovitého manžela, který však postupem času dokáže jednat. Tenhle film je lepší, než jak je proklamován. ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Vynikající film. Meryl Streep v situaci, v které jsem jí ještě neviděla. Dále Kevin Bacon-skvělé, skvělé, skvělé. Nádherné záběry, dobré herecké výkony a dobrodružství tady rozhodně nechybí. A že Meryl většinu záběrů zvládla bez kaskadérů je pro mě velké překvapení, vůbec bych to do ní neřekla (i když je pro každou špatnost :)) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Taťka ňouma, matka bojovnice, nafukovací lavor, hromady hromady napěněné vody a protivnej fakan, kterej mě děsil víc, jak (ne až tak) vostrej záporák v podání Kevina Bacona. Místy dobrej napínák, americká divočina taky potěší, ale je to takové až moc rodinné. Hlavně ten konec za tónů slaďoučkého dobového popíku je taký eh. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. The Water is Wide - Cowboy Junkies [3:13] ,2. Gale's Theme (Main Title) [2:26] ,3. Big Water [2:53] ,4. Wade Goes Under [3:20] ,5. Tom Hangs On [3:23] ,6. Vision Quest [2:59] ,7. Little Niagra [2:43] ,8. Same Old Story [2:14] ,9. Vacation's Over [9:54] ,10. Family Reunion (End Title) [5:47] ()

Galerie (66)

Zajímavosti (6)

  • Vyčerpaná Meryl Streep se zalekla, když jí režisér Curtis Hanson požádal před koncem natáčecího dne ještě o jednu scénu. Meryl předpadla přes raft a málem se utopila. Když se vrátila na břeh, řekla bledému a rozklepanému Hansonovi: "Pro příště, když řeknu, že něco nezvládnu, tak by mi měli ostatní věrit." Hanson okamžitě souhlasil. (HappySmile)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama