Reklama

Reklama

Vlak do Pusanu

  • Jižní Korea Boosanhaeng (více)
Trailer 3

Rozvedený Seok Woo (Yoo Gong) je workoholikem tělem i duší. Své malé dcery Soo-an (Soo-an Kim) si tak příliš neužije. Nyní má Soo-an narozeniny a za každou cenu si přeje navštívit maminku. Seok Woo souhlasí a společně se tak vydávají rychlovlakem ze Soulu do Busanu. Vlak je téměř připraven k odjezdu, jenže na poslední chvíli do něho naskočí nezdravě vypadající dívka. Stačí jedno kousnutí a následkem domino efektu během pár minut většina pasažérů zmutuje v krvežíznivé zombies. Pro ty zbývající právě začíná holý boj o přežití. (Psychor)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (421)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Tento hraný follow-up animovaného Seoul Station (od toho istého režiséra) je práve lepšie doceniteľný až spätne, keď si ho spojíte práve so zmieňovaným Seoul Station. Vyniknú tak rozdiely v tom, čo mohlo a nemohlo byť naplno povedané v hranej verzii (s jasným ťahom na jeden z blockbusterov roka v krajine pôvodu, preto aj styčné trecie plochy sociálnej kritiky museli byť patrične uhladené) voči tomu, o čo lepšie v niektorých veciach šlape Seoul Station. Až v spoločnom kombe vyznie tento kórejský duo zombie príbeh v lepšom svetle. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Soo-an (Kim Soo-an) si hrozně moc přeje, aby v den svých narozenin mohla navštívit svojí matku. Rozvedený otec Seok-woo (Gong Yoo) dceru vyslyší a další den se vydávají rychlovlakem KTX do Busanu, ale těsně před odjezdem nastoupí jako poslední pasažér mladá žena, která se mění v zombie... Kim Eui-sung hraje postavu, která je člověku nesympatická od první do poslední chvíle. Přesným opakem je herec Ma Dong-seok se svojí těhotnou filmovou ženou. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ač zombies žánr, kterej ani není mým oblíbeným, považuju za vyčerpanej, tak tohle je příjemná kusovka. Zanudí až ke konci, protože má přepálenou stopáž a místo gradace spíš vykládá postupně karty na stůl, aby vybalila klišoidní konec. Pozitivem je počáteční náboj, drajv a fajn rozmanité postavy, které si člověk neplete (jak se mně stává u rákosnickejch filmů). Slabej čtverec. 70% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když si nechat vykousnout krkavici, tak jedině v jídelním voze! Díky silným katastrofickým výjevům a některým akčním jednotlivostem přifičí RegioZet na žánrové nástupiště se svěžím závanem vzduchu, nicméně jsou tu klišé vzorce a ryze jihokorejské melodramatické chvilky (sebezpyt u dojemného klavíru a ty sobecký tatínku, proč opustils maminku), kvůli kterým i přes svou rychlost přijíždí do cíle s 15 minutovým zpožděním a to může nejednoho cestujícího otrávit. Je myslím jasné, že nic z toho by se směrem na sever nestalo. A to nejen proto, že by na místním majiteli 95 % státních tukových rezerv nenašly zombie krk.. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mali sme tu Hadov v lietadle, v tomto prípade máme zase zombíkov vo vlaku. Popravde nie som príliš fanúšikom tohto subžánru, čiže na jednej strane uznávam kvality tohto kultového filmu, na tej druhej ma ale nedokázal ničím ohromiť. Zopár scén ma ale potešilo, ako napríklad uviaznutie pasažierov medzi skupinkou zombíkov a skupinkou ľudí, kedy asi najviac cítiť tú ústrednú myšlienku, že kto je tu v skutočnosti ten zlý. Máme tu klasické prototypy, sebec, ktorý sa vzchopí a stáva sa z neho hrdina, sebec, ktorý sa nevzchopí a ostane sebcom, hromotĺk bitkár hrdina, malé dievčatko, bezďák, tehotná žena... 70% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie sa začalo 26. apríla 2015 a skončilo 19. augusta 2015. (mivr)
  • Snímek se stal nejvýdělečnějším filmem roku 2016 v Jižní Koreji. (Zdroj: Filmasia)

Související novinky

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

Tvůrce Vlaku do Pusanu bude točit pro Netflix

27.04.2020

Režisér korejského zombie hitu Vlak do Pusanu z roku 2016 Sang-ho Yeon chystá pro Netflix novou animovaní sérii. Ještě letos by měl režisér přivést do kin pokračování svého zombie hororu pod názvem… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama