Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel přepychové pohřební služby Eric Prince zavraždí během jednoho pohřbu svou bývalou milenku, bulvární reportérku Verity Chandlerovou. Pomstychtivá žena totiž chtěla ve své nové reportáži prozradit, jak si Eric před sedmi lety nezákonně přivlastnil diamantový náhrdelník zesnulé hollywoodské herečky. Eric zpopelní Veritino tělo místo původně plánovaného nebožtíka. Na toho přijde řada později. V té době už zmizení Verity Chandlerové vyšetřuje poručík Columbo. A ten hned odhalí několik drobností, které tady nehrají… (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmm, vyšetřování vraždy, když není po tělu ani památky, to je oříšek...ale jak víme, Columbo dokáže i ty nejtvrdší ořechy rozlousknout. Popel popelu je poměrně pikantní díl s tradičně dobrým rozuzlením a usvědčením vraha. Potěší i Dvořákova symfonie Z Nového světa - 2. věta Largo - na úvodním pohřbu. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Děj téhle detektivky jer opět vysloveně pitomý. Pořád jsem čekal na nějaký opravdu mazaný důkaz, nějaké přehlédnutí nebo něco podobného, ale poručík usvědčí vraha opět jen na základě spekulace. Navíc to, jak od počátku jde po vrahovi je taky docela podivné. Ten šrapnel v urně ve skutečnosti žádný jednoznačný důkaz není. Vraha mohli obžalovat maximálně z toho, že zaměnil dvě různá těla, ale nic jiného proti němu reálně neměli. Počet mrtvých by seděl. Čekal jsem, že se tvůrci chytí toho zmizelého mobilu v kombinaci s nenadálou opravou pece. Co kdyby tam opravář řekněme nalezl nespálené součástky mobilního telefonu? ... Celkový dojem: 56% ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spalovač mrtvol trochu inak, vďačný to objekt filmu. Dokonale zahladené stopy, ale aj po spálení dokáže Columbo v popole najsť, čo potrebuje. V posledných epizódach má svoj baloňák pokrčený o niečo viac, ale to neuberá na zábavnosti prípadu, ak sa dá v krematóriu zabávať. –––– My se ženou se už musíme rozhodnout... – Byli byste zde vítání... Až nadejde čas. –––– Takže jste radil paní Houstonové, jak žít, celou noc až do rána... –––– A když nemáte mrtvoly, není žádný případ. Zbyde jen popel... ()

PowPow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když odhlédneme od toho, že divák ví, co se stalo, působí to trochu absurdně. Když je policii nahlášeno, že se reportérka pohřešuje, místo hledání na to rovnou nasadí oddělení vražd, detektiv nikam nespěchá a klidně s výslechem den počká. Jediné, co Columbo má, je, že někdo o několik dní později dostal špatnou urnu, což nijak nedokazuje nejen to, že tam spálil tu reportérku, ale on stále ani nemůže prokázat, že byla zavražděna. U soudu by se tomu vysmáli. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zlomyslné zvěsti přinesly Verity Chandlerové velký problém... smrt je totiž pořádný problém. Ještě, že byl pan Prince schopný hned zařídit i kremaci. Jinak mám vždycky u shlédnutí tohoto dílu dost morbidní představu kratičkého snímku z kremační pece, ve kterém se Verity probere zrovna v okamžiku, kdy teplota začne prudce stoupat... V každém případě Columbo pomalu po krůčku, od fotky brány přes rtěnku dojde až k závěrečné scéně s kleštičkami na cukr. Je to opět jeden z těch hodně dobrých dílů seriálu. Hodně mě pobavila situace, v níž zazněla věta: „Takže jste radil paní Houstonové jak žít celou noc až do rána...“ Jak prosté zhodnocení situace, že to dva celou noc... no, vždyť víte... 5 hvězdiček - 100%, jak jinak... :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Poté, co Verity Chandler (Rue McClanahan) při pohřbu políbí mrtvolu Chucka Houstona, zanechá na jeho tváři stopu rudé rtěnky. Zaměstnankyně krematoria tuto skvrnu odstraní. Těsně předtím mrtvola mrkne. (pjotri)
  • Catherine McGoohan (Rita) je skutečná dcera Patricka McGoohana (Eric Prince). (ČSFD)
  • Exteriér márnice byl natočen v Laury's Garden Garden Centre a Retail Shopu v Glendale. (Epistemolog)

Reklama

Reklama