Reklama

Reklama

Queer - Série 5 (2015) (série)


Homofobie, má láska (S05E06)

(epizoda)
Česko, 2015, 26 min

Obsahy(1)

Pátrání po kořenech homofobie i po důvodech jejího návratu, jako tématu současné společnosti. Homofobie označuje iracionální strach a odpor vůči homosexualitě a lesbicky, homosexuálně, bisexuálně a transsexuálně orientovaným osobám, založený na předsudcích podobných rasismu, xenofobii, antisemitismu a sexismu. Psycholog George Weiberg popsal homofobii v roce 1972 jako lékařsky definovanou fobii následovně: „Strach z homosexuálů spojený se strachem z nákazy a strachem z oslabení hodnot, za něž se bojovalo – domova a rodiny. Byl to náboženský strach a projevoval se tak, jak je u strachu obvyklé – velkou brutalitou. Homofobie je v mnoha zemích světa motivem násilných trestných činů a diskriminace vůči LGBTQA osobám. Dnešní Queer magazín se zaměří na téma homofobie v současné české společnosti, ale přiblíží i postoj společnosti ke queer minoritě v minulosti. (Česká televize)

(více)

Recenze (2)

Marze odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je samozřejmě dobře, že má komunita LGBT zaručená lidská práva. "My vás tu chráníme mezi zvrácenci, kteří nám chtějí zničit naši společnost" říká český gay. Vhodnější slovo je spíš rozložit, protože to se přesně stalo v západních zemích, kde pomalu končí institut rodiny. Podle demografů do roku 2050 bude potřeba nahradit vymírající obyvatelstvo EU 70 miliony přistěhovalci  ze životaschopnějších kultur. Ve 12.minutě dokumentu si žena stěžuje na vtipy o homosexuálech. V roce 2015 to bylo první semínko tzv hate speech. Ve Francii nyní může jít stand up komik za urážku Židů vtipem do vězení. Komunismus u nás skončil a přestěhoval se na západ. V EU je nyní trestný čin, tzv. "hate crimes" (zločin z nenávisti) ke komunitám LGBT, muslimům, Romům , Židům, migranti a refugies, people of African descent. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Desítku za příběh už jen pro to ukončení života čtrnáctiletého Filipa, jehož tetou byla Ester Janečková, a za to, co napsal v dopise na rozloučenou. Protože jsem to nevěděl, je mi z toho ještě teď nanic a tento dokument ČT má rozhodně smysl a doporučuji … 10777 ()

Reklama

Reklama