Reklama

Reklama

Honba za Hitlerovými miliony

(TV film)
  • Velká Británie The Hunt for Hitler's Missing Millions
všechny plakáty
Velká Británie, 2014, 45 min

Hrají:

Adolf Hitler (a.z.)
(další profese)

Obsahy(1)

S Hitlerovou smrtí začalo pátrání po jeho majetku. O hmotných statcích je informací vcelku dostatek. Kde jsou ale jeho miliony, se doposud neví... Podívejte se, jak se týmu agentů britské tajné služby podařilo objevit Hitlerovu poslední vůli a následně pátrali po plném rozsahu Hitlerova majetku, bohatství a peněz. Hermann Rothman poprvé na televizní obrazovce vypráví, jak se polední vůle našla a úžas, který ho dostal do kolen, když si ji přečetl. Honba za Hitlerovými miliony jde po stopě peněz, představuje experty, kteří vystopovali zdroje Hitlerových příjmů, a odhaluje, co se s nimi stalo po konci války. Ze zjištěného vyplývá jedno: vůdce nacistického Německa byl vypočítavým investorem, který miloval příjmy. Díky Hitlerovým zachovalým daňovým přiznáním navíc vychází najevo, že se placení daní opakovaně vyhýbal. Když se v roce 1933 stal svrchovaným vůdcem říše, dlužil už na daních celé jmění. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

classic 

všechny recenze uživatele

Adolf Hitler spísal tesne pred samovraždou závet, v ktorom myslel na svojich potomkov, aby mali čo po ňom dediť, nevedel som, že Hitler tak extrémne bažil po peniazoch, že na dnešné peniaze by to boli miliardy. Miloval peniaze, bohatstvo, zbierku drahých obrazov, LUXUS. Jednoducho sa krásne rozprávkovo NABALIL, že to nie je pekné, ale hovorí sa: „Ten, kto má veľa, chce ešte viac a viac, pokiaľ nebude mať všetko, Hitler je toho príkladom, že peniaze kazia charakter, len tento debilček žiadny charakter nemal...!” ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodně bezobsažný dokument, na to někdo dostal z EU grant za podmínky, že finální dílo musí mít alespoň 45 minut, tak se ředilo a ředilo, až se naředilo. Grant je vyčerpán, divák je vyčerpán, směrnice byla naplněna. Jen poslouchat se to nedá. ()

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

V noci z 28. na 29. apríla 1945 počas bitky o Berlín, Hitler diktoval svoju poslednú vôľu a politickú závet vo svojom bunkri. Boli určený traja poslovia, z ktorých mal každý jeden výtlačok závete a mali za úlohu ich vyniesť z obliehaného Berlína, tak aby zabezpečili budúcnosť nemeckému národu. Prvý posol bol generálny tlačový hovorca Heinz Lorenz a mal závet odniesť poľnému maršalovi Ferdinandovi Schörnerovi do Československa. Druhý bol Hitlerov pobočník Willy Johannmeyer, ten mal závet doručiť Karlovi Dönitzovi do Šlezvicka-Holštajnska a tretím bol pobočník Martina Bormanna SS-Standartenführer Wilhelm Zander, ktorý mal výtlačok doručiť Paulovi Gieslerovi (ríšskemu obrannému komisárovi pre Berlín) v Tegernsee. Traja muži opustili ten deň bunker, dostali sa cez sovietsku blokádu v Berlíne a vybrali sa za adresátmi závete. Hitler spáchal samovraždu. Všetci traja poslovia boli zadržaní Spojeneckými vojskami a tak sa Hitlerova posledná vôľa v januári 1946 objavila v americkej a britskej tlači. ()

Reklama

Reklama