Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V zoufalé snaze platit účty a přežít kvůli svým blízkým se trojice kamarádů odhodlá riskovat všechno a přepadnout banku, která je připravila o jejich peníze. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (399)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Může to na někoho působit z mé strany jako nadhodnocování, ale za sebe si ani rychle nevybavím, kdy jsem se naposled dokázal tak výborně pobavit u současné americké žánrovky. Rozhodně překvapení... a že éra loupežních komedií už dávno pominula? Jo, tak o to víc potěšil vcelku povedený stylový návrat s příjemnou atmosférou, dobrým scénářem i režií, několika retro odkazy a hlavně třemi nestárnoucími sympaťáky v hlavních rolích, z nichž nejen Michael Caine opravdu s léty zraje jako víno. Moderní grafické nápady neruší, naopak též skvěle fungují v souladu se svižným nádechem této milé záležitosti. V rámci žánru za mě nadprůměrný kousek s velmi dobře zvolenou kratší stopáží, který mě pobavil natolik, že jsem dokázal relativně přehlídnout všechna klišé či občas i menší předvídatelnost. 75% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No vida, jak se dá poměrně jednoduše pomrdat divácké očekávání a lehce překročit hranice mezi chytrou zábavnou vtipnou komedií a zbytečnou kýčovitou plytkou pičovinou. Jinde skvělá skvadra profláklých dědků vnadila na nějaký ten Red, Zpátky do ringu či Loupež na úrovni, a pak přitáhla podúrovňovou nudnou hloupou sračku s tumory jak z geriatrické ambulance, mířící do Babovřesk. Ale vzhledem k tomu, že všichni tři Metuzálemové už těžce přesluhují, utáhli ten trapný zombilend po herecké stránce s grácií a přinutili mě dát aspoň dvě z eutanázie. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový malý velký film. Vůbec nejde o heist komedii a nějaké vykradení banky, ale určitou kritiku amerického sociálního a zdravotního systému a snahu tří důchodců dožít své životy se ctí a v určitém stylu, ne jako žebráci na dlažbě. Líbí se mi charaktery postav, jejich repliky a mezi ústřední trojicí to skutečně herecky jiskří. Film je vtipný, optimistický, dělá si srandu z bankéřů a policajtů, ale také oslavuje rodinný život, přátelství, lásku, porozumění, prostě všechno to, co dělá lidský život tak nějak snesitelným. A to vše prosím bez uplakaného sentimentu, snahy o kapesníčky divaček a sladkobolných klišé a řečiček. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tahle trojice prostě nemohla zklamat. To jsou všechno tak skvělí herci, navíc zde přispívají i další, kteří se zde objeví, že prostě musel vzniknout film, který bude diváka bavit, dojme ho, ale hlavně bude schopen se vžít do postav, do jejich chování. Stalo se a já si ze sledování odnáším příjemný zážitek. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Od Braffa by som síce čakal niečo odvážnejšie, ale problém je skôr v zameniteľnom scenári, ktorý hrá presne podľa očakávaných nôt a neprinesie v podstate nič originálne, ale občas aspoň vydarenú hlášku. Naopak práve Braff sem tam poteší fajn montážou, ako napríklad prechod z kresby do reálneho diania. Ak by film nemal také hviezdne obsadenie, asi by sa nedostal ani do kín, najlepšie chvíľky má podľa mňa ale postava vedľajšia, a to Christopher Lloyd. Až je človeku ľúto, že nepatril tiež k partii. Niekde v pozadí, alebo skôr v popredí, cítiť kritiku systému, ktorý považuje dôchodcov za akési nutné zlo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Jedno z možných únikových áut, o ktorých partia uvažovala, bolo aj Scooby-Doo's Mystery Machine. (Astonko)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama