Reklama

Reklama

Loupež ve velkém stylu

  • USA Going in Style (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V zoufalé snaze platit účty a přežít kvůli svým blízkým se trojice kamarádů odhodlá riskovat všechno a přepadnout banku, která je připravila o jejich peníze. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (399)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svižná a velmi povedená komedie, která téměř po celou dobu drží kvalitativní laťku vysoko nad průměrem. Going in Style má tento úspěch založen především na ústřední trojici tvořenou Morganem Freemanem, Michaelem Cainem a Alanem Arkinem. Chemie mezi nimi je takřka neuvěřitelná, pročež u jejich scén či gagů budete "řvát" smíchy, což se umocní zejména u scény v obchodě, kde si staříci zkouší první "loupež". Je velká škoda, že režisér Zach "Scrubs" Braff neudrží skvěle načrtané tempo a styl až do konce, jelikož pár minut po finální loupeží začne snímek lehce "uvadat" a nebezpečně se propadat do hlubin filmového průměru. Nebýt tohoto atributu, nebál bych se snímek Going in Style označit za jednu z nejlepších a nejpovedenějších komediálních záležitostí tohoto roku. Ale nebojte, i přesto všechno se jedná o skvělou a zábavnou podívanou, pročež si, stejně jako já, tuto trojici matadorů zcela zamiluje. Skvělá práce! „Worst comes to the worst, we get caught, we get a bed, three meals a day, and better health care than we got now.“ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

E.T. scéna ma zabila. Hodinu a pol dlhý film má rýchly spád a divák sa u neho nenudí. Vtipy sú chytré a pobavia každého. Čo je na celom príbehu najvýraznejšie a drží ho pohromade, sú traja hrdinovia a najmä ich predstavitelia. Bez Caina, Freemana a Arkina by to jednoducho ani zďaleka nebolo ono. Z ich výkonu je takmer jasné, že ich vzťah je taký aký je na plátne, je aj v skutočnom živote. Lúpeži vo veľkom štýle nechýba ani ľudská stránka príbehu, vďaka ktorej dostáva snímka na trochu väčšej váhe. Celkovo je to pohodová, tak trochu akčná komédia, ktorá nesklame ani neurazí a určite stojí za pozretie. Komédia, akú by dnes už v kinách bohužiaľ asi málokto čakal. Skvelá ústredná trojica aj ostatné postavy, vtip za vtipom a pritom zároveň ľudský a citlivý príbeh, rozumná stopáž a výborný soundtrack, vďaka ktorému to všetko má spád od začiatku až do konca. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsia komedia, ktora dala priestor sa znova poriadne predviest niektorym hereckym legendam. Tentokrat sa zapletka toci okolo vykradnuti banky, co sa vzhladom na okolnosti ukaze ako opravnene rozhodnutie a nakoniec sa dockame aj posolstva o tom, ze spolocnost by sa mala postarat o svojich starsich. Film ma svizne tempo, viacere vtipy su dostatocne vydarene a ustredne trio (Caine, Freeman Arkin) doslova exceluje. V par neskutocne zabavnych vystupoch sa predvedie aj Christopher Lloyd, ktory znova dokazuje, ze nikto nevie zahrat zmäteneho dedka lepsie ako on. Obcas film zahra aj na vaznejsiu strunu a aj po tejto stranke film funguje. Prevedenie lupeze je tiez uveritelne a nasledne alibi zabavne. Nastastie z tejto party dôchodcov nerobia ziadnych supermanov. K uplnej dokonalosti mi chybala este väcsia kadencia vtipov. Napriek tomu som spokojny a bavil som sa viac ako u nedavneho filmu Last Vegas. 7/10. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

No vida, jak se dá poměrně jednoduše pomrdat divácké očekávání a lehce překročit hranice mezi chytrou zábavnou vtipnou komedií a zbytečnou kýčovitou plytkou pičovinou. Jinde skvělá skvadra profláklých dědků vnadila na nějaký ten Red, Zpátky do ringu či Loupež na úrovni, a pak přitáhla podúrovňovou nudnou hloupou sračku s tumory jak z geriatrické ambulance, mířící do Babovřesk. Ale vzhledem k tomu, že všichni tři Metuzálemové už těžce přesluhují, utáhli ten trapný zombilend po herecké stránce s grácií a přinutili mě dát aspoň dvě z eutanázie. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Zase jsem se jednou postavila na stranu zločinu. V tomhle případě tam budu stát s ledovým klidem a pěkně dlouho s kávičkou v ruce. Staříci jsou sympaťáci. Tahle trojka se povedla. Zvlášť Michael Caine byl výborný. Moc jsem jim to přála, aby se jim to povedlo udělat. Doufala jsem, že u toho nikdo nedostane infarkt nebo tak něco. Je to taková jednoduchá jednohubk, akorát pěkně do pusy a slupnout . ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Producenti po scenáristovi Theodoru Melfim původně chtěli, aby scénář předělal a upravil příliš pozitivní konec, ale autor si stál za svým. (inachisio)
  • Reštauráciu, v ktorej sa pravidelne stretávajú traja hlavní aktéri filmu, sme mali možnosť vidieť už aj vo filme Mafiáni (1990). (Astonko)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama