Reklama

Reklama

Loupež ve velkém stylu

  • USA Going in Style (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V zoufalé snaze platit účty a přežít kvůli svým blízkým se trojice kamarádů odhodlá riskovat všechno a přepadnout banku, která je připravila o jejich peníze. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (399)

misterz 

všechny recenze uživatele

Trojica hereckých velikánov to tu naozaj roztočila vo veľkom štýle a prekvapila milým a nevtieravým stareckým sentimentom. Trochu humoru (hlavne krádež v obchode bola komediálne vydarená), trochu melanchólie, trochu romantiky a spolu to vydalo na príjemne strávený filmový čas. Myslím, že slabší nadpriemer si tento snímok s prehľadom zaslúži, a to aj napriek tomu, že obsahovo to nebolo žiadne terno. 70/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

E.T. scéna ma zabila. Hodinu a pol dlhý film má rýchly spád a divák sa u neho nenudí. Vtipy sú chytré a pobavia každého. Čo je na celom príbehu najvýraznejšie a drží ho pohromade, sú traja hrdinovia a najmä ich predstavitelia. Bez Caina, Freemana a Arkina by to jednoducho ani zďaleka nebolo ono. Z ich výkonu je takmer jasné, že ich vzťah je taký aký je na plátne, je aj v skutočnom živote. Lúpeži vo veľkom štýle nechýba ani ľudská stránka príbehu, vďaka ktorej dostáva snímka na trochu väčšej váhe. Celkovo je to pohodová, tak trochu akčná komédia, ktorá nesklame ani neurazí a určite stojí za pozretie. Komédia, akú by dnes už v kinách bohužiaľ asi málokto čakal. Skvelá ústredná trojica aj ostatné postavy, vtip za vtipom a pritom zároveň ľudský a citlivý príbeh, rozumná stopáž a výborný soundtrack, vďaka ktorému to všetko má spád od začiatku až do konca. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Asi sa vrátim za bar. Tam by sa mi to nestalo.“ Aký trailer, taký film. Nezáživný, predvídateľný, nevtipný, silený, neoriginálny, nudný. Osemdesiatnici Caine, Freeman a Alan Arkin (a sedemdesiatnici Ann-Margret a Christopher Lloyd) v tom určite hrali len preto, aby si užili spoločné nakrúcanie, požúrovali, pokecali, zaspomínali na Batmana a podobne. A Matt Dillon sa v tom nejako stratil. Prvú hodinu som bol vyložene otrávený a seriózne som uvažoval nad tým, že sa počas pozerania naučím štrikovať, zašívať ponožky alebo poskladám 1500-dielne puzzle. Našťastie, práve keď som bol s nervami v koncoch a chcel som začať pani manželke hroziť rozvodom (nápad pozrieť si tento film bol jej), nadišla posledná polhodina a snímka úplne nečakane chytila dych. Nie, heist movie zázrak to nie je ani omylom, ale oproti strašnej prvej hodinke to začne ku koncu správne odsýpať, je to svižné, zábavné a celkom šikovné, možno dokonca aj jemne dojemné. A i Matt Dillon sa v poslednej tridsaťminútovke našiel. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Herec Zach Braff se především proslavil hlavní roli v seriálu Scrubs: Doktůrci, Postupně se ale vydal na dráhu režiséra a nyní se rozhodl natočit remake filmu z roku 1979. S Morganem Freemanem, Michaelem Cainem a Alanem Arkinem. Tato komedie skvěle funguje co se týče hlavní trojice, která je prostě herecky výborná. Freeman a Caine spolu mají při této šesté spolupráci zase skvělou chemii a Arkin k nim geniálně ladí. Potěší i Christopher Lloyd v menší roli. Plán loupeže ale není dost velkou dobu dostatečně zajímavý, než se dočkáme velkého vysvětlování. Celkem fajn solidní komedie se zábavnými prvky, ale nic extra. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Braff si zřejmě myslel, že když má k dispozici tak ostřílenou sestavu, nemusí se ani moc snažit a bude stačit herce občas jen mírně nasměrovat. Copak o to, Freeman, Caine a Arkin se evidentně bavili, ale pro mě to bylo místy utrpení. Vtipu, či nedej Bože gagů, jsem se prakticky nedočkal. Ten odlehčený styl sice mohl být fajn, ale občas to chtělo přitvrdit muziku, což platí zejména pro loupež, která měla být vrcholem, ale byla naprosto jalová. Stejně jako příprava, následné vyšetřování či odhalení toho, jak to bylo celé geniální. Těch 40% je spíš z úcty k přítomným veteránům. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Jedno z možných únikových áut, o ktorých partia uvažovala, bolo aj Scooby-Doo's Mystery Machine. (Astonko)
  • Natáčelo se v New Yorku, konkrétně v částech Brooklyn a Queens. (PaTeXx)
  • Producenti po scenáristovi Theodoru Melfim původně chtěli, aby scénář předělal a upravil příliš pozitivní konec, ale autor si stál za svým. (inachisio)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Reklama

Reklama