Reklama

Reklama

Tajemství hradů


Dívčí kámen (E05)

(epizoda)
Celý film

Obsahy(1)

Zřícenina hradu Dívčí kámen je lákadlem pro mnohé turisty z Čech i ze zahraničí. Co však z trosek lze skutečně vyčíst? A jaké příběhy může toto místo vypovědět? Pro odpovědi se vypravme na prohlídku této památky. Průvodce nám bude dělat student archeologie: Karel Novák. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Celý film

Recenze (2)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

„Tak a teď se nacházíme kde Karle…Pojď, já ti ho ukážu (pardon to…)“ Tak a máme tady další kousek Ondřeje a jeho týmu. Tentokrát nebudou pátrat po zbloudilých duších, ale spíše se dozvíme něco z historie Dívčího kamene. Z pohledu cestovatele, nebo lépe českého turisty, který se zajímá o hrady, zámky a zříceniny to určitě může být zajímavá inspirace. Moc nechápu komentář pode mnou – záběry okolní přírody i samotné zříceniny se mi líbili (teda až na tu TOI TOI(ku)) a ty „doprovodné“ kresby byly použity především jako doplněk. Rovněž hudební doprovod byl vhodně zvolený a souhlasím i s krátkou stopáží. Jen tak dále… ()

Allica 

všechny recenze uživatele

Kameraman vůbec nezná základy správného pořízení filmového materiálu. Obrazově to není kdovíjak zajímavé. Chtělo by to do těch rozhovorů nastříhat ilustrační záběry, třeba toho hradu, dochovaných památek popřípadě dokumentů, pokud nějaké jsou, aby bylo co sledovat. 20 minut sledovat dva lidi, jak si povídají je dlouhodlouhá nuda - víc záběrů a lepší kamerové záběry. Jinak se to nehne a bude to pořád tam, kde jsou předchozí filmy. Průvodce také nemluví zrovna nejlíp a neustálé přebrepty jsou po chvíli ušitrhající. Ale líbili se mi ilustrace (i když nebyly nejlepší), které nám tak nějak přibližovaly, jak to asi vypadalo a pořízený zvuk nebyl vůbec špatný - to musím ocenit, to se moc často u amatérských filmů nestává. ()

Reklama

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení trvalo dva dny a vznikly přes 2,5 hodiny materiálu, který se sestříhal do výsledných 23 minut. Vytvoření animací možné dřívější podoby hradu zabralo měsíc práce. Celkem je v dokumentu použito těchto animací 12. (Nach)

Reklama

Reklama