Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 8

Recenze (393)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Megahit FROZEN, dostal megahit ešte väčší ( zrejme sa určite nezabúda myslieť na trojku ). Má trochu vážnejší ( aspoň pre detského diváka ) príbeh a dobrodružnejšiu náturu. Prakticky som spokojný, na to že je to komercia jak bejk a pesničky sú trochu otravnejšie znejúce a menej chytľavé ako minule, dá sa povedať, že to opäť vyšlo. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Famózne naanimované. A to je všetko. Príbeh je x krát lúhovaný čaj bez snahy predať to banálne posolstvo aspoň trošku inak. Navrch toho ja neznášam muzikály; tu o to viac, že postavy spievajú v tých najneuveriteľnejšách chvíľach a niektoré pesničkové sekvencie už nie sú muzikálové čísla ale čisté videoklipy. Tož tak. 5/10 Tomu kto prekladal piesne do slovenčiny by som dal po pysku. "Som zablúdený" mi temer utrhlo uši. ()

Reklama

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Síce pokračovanie už nemá nejakú svoju nákazlivú pesničku iba keď zaznie tá z predošlého filmu, a dej sa môže zdať nudnejší oproti jednotke (aspoň si predstavujem, že by malé deti pri tom zaspali). No čo sa týka mňa, tak ja si cením zápletku toho, ako sa Elsa vydáva na cestu zistiť prečo má schopnosti, odhaliť pravdu o minulosti a zlomiť kliatbu pretože to pre mňa slúži ako metafora - zistiť prečo je človek taký aký je, odkiaľ pochádzajú jeho limitujúce presvedčenia a vnútorný kritický hlas, dopátrať sa ku koreňu traumy či zistiť, akú citovú väzbu (attachment style) zdedil od svojich rodičov a predkov, a na to aby sa zrušila "generačná kliatba" musí zmeniť typ svojej citovej väzby z neistej (insecure attachment) na istú väzbu (secure attachment). Ďalšia vec, ktorú chcem spomenúť je Kristoff ako frajer, ktorý je ohľaduplný a utešujúci, a svoje otázky, potreby posunie bokom, keď Anna potrebuje akútne jeho pomoc alebo utešenie, hlavne keď povedal "som tu, čo potrebuješ?". Pochopil, že aj na neho príde rad, no keď na to bude vhodný čas. Čo je niečo, čo si môžeme zobrať do života a snažiť sa podľa toho riadiť aj v našich vzťahoch. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Slabé čtyři hvězdy stejně jako jednička. Je to fajn, nicméně co se animáků týče, tak opět nic výjimečného. Proč si to lidi až tak zamilovali mi je proto stále záhadou - myslím, že snad každý rok se objeví minimálně jeden o třídu lepší animák. Nebýt navíc Olafa, tak jdu mimochodem rozhodně i o hvězdu níž, to je jasnej tahoun filmu... :) Vlastně ani nevím jak jednička (protože si ji upřímně už ani moc nepamatuju), ale docela mi vadilo, jak film pokaždé něco rozjede, ale při stopáži 103 minut to samozřejmě nemá šanci dotáhnout do konce - zbytečnost některých postav a scén byla do nebe volající. A to nepočítám, že čtvrtinu filmu zabírají písničky, které děj neposouvají ani o mák. Scénář měl přitom docela potenciál, ale jako celek to moc nefungovalo - chyběly prostě větší emoce. Na druhou stranu vynikla právě většinou ta vata a určité segmenty (např. scénka Olafa). Velký palec nahoru má u mě nicméně song Into the unknown, který je pro mě dokonce i lepší než minulé Let it go. Snad se jen u potenciální trojky (která po tom komerčním úspěchu bez tak vznikne) dočkáme trochu větší originality. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

V nabídkách hračkářství už více než šest let najdete plyšové sněhuláky Olafy a panenky princezen Anny a Elsy. Připravit pokračování nejúspěšnějšího animáku historie tedy bylo v podstatě povinností. Vrátily se staré známé postavy, na jejich novém dobrodružství je ale dost znát, že vzniklo v podstatě jenom z komerčních důvodů. Doprovodné písně už nemají takovou sílu a chytlavost a chyběla mi nějaká uhrančivá sekvence, jakou byla v původní pohádce stavba ledového zámku. Film má ale naštěstí i dost pozitiv. O dokonalé animaci není u Disneyho ani nutné mluvit, osobně mě ale potěšil vývoj Olafa z otravného vedlejšího doplňku v plnohodnotnou komickou postavu (jeho scény patřily k nejzábavnějším). Závěr je navíc řešen tak, že třetí díl už by se opravdu točit nemusel. Cílová skupina, tedy holčičky cca do deseti let věku, bude každopádně nadšená. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • Jedná se o první pokračování animovaného filmu s princeznami od studia Disney, který nešel rovnou na DVD a Blu-Ray, ale zamířil přímo do kin. (CrypzzXD)
  • Film vytvořil tým přibližně 800 lidí, z toho 80 animátorů. (PamPero 1)
  • Britský řetězec supermarketů Iceland propagoval film jako součást své vánoční reklamy v roce 2019. (PamPero 1)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama