Reklama

Reklama

Já jsem Belfast

(festivalový název)
  • Velká Británie I Am Belfast
Trailer

Obsahy(1)

„Potkal jsem ženu. Řekla, že je Belfast, město v Severním Irsku, kde jsem vyrostl, a že je tak stará jako samo město," říká Mark Cousins na úvod meditativního dialogu s personifikovaným Belfastem. Filmová esej opouští mantinely klasické dokumentární řeči a říká si o to, abychom ji vnímali jako magicko-realistický propletenec skutečnosti, snů, mýtů a místních vyprávěnek. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

iamx_ 

všechny recenze uživatele

Z filmu jsem nebyl tolik odvareny jako anglicky mluvili obecenstvo v sale. Ale i tak se jedna i jedinecny snimek, ktery nahledne do nabozensky rozdeleneho mesta. Reziser skvele zachytil pocity a naladu severoirskeho mesta. ()

Reklama

LaRhette 

všechny recenze uživatele

Neslaný pokus o personifikaci jednoho města a vystižení jeho resp. její osobnosti. Ta žena nás všechny rozčilovala, vždyť tam vůbec nemusela být! Původní záměr vystihnout tvář Belfastu se ztratil v divadelně melancholické lidské tváři. Kdybychom ji neviděli, nic by se nestalo. ()

fatal_ 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět, který ovšem postrádá jasnou tvůrčí koncepci. Autor se snaží vylíčit Belfast nikoli pouze jako konfliktem poznamenané město, ale také krásné místo k životu. Jeho filmová esej se však postupně rozpadá a vyvrcholí stupidní patetickou scénkou typu "a teď si ukážeme, že lidstvo má naději". ()

Mr.curry odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, kdy zosobněná Belfast potká upíra Cassidyho nebo skupinu motorkářů hledajících syna, a na místo toho dostal... já ani nevím, co jsem dostal. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama