Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá policejní inspektorka Corinne Levasseurová je po konfliktu s prokuraturou přeložena do malého severofrancouzského města. Nejdřív dělá jen papírování v kanceláři, ale pak se dostane k případu, který se nebývale rozroste. Jde o dětskou pornografii, do níž jsou zapleteny i mocenské špičky v kraji. Ani tentokrát nechce inspektorka ustoupit, znovu riskuje svou kariéru a je ochotna svědčit u soudu. Odmítá podlehnout nátlaku, který je na ni vyvíjen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Miou-Miou (se tentokrát nesvléká) v roli, kde si stejně tak dobře umím představit královnu tehdejší francouzské detektivky (A. G.). Jestli jsem dobře zahlédl, malým provinčním městem je Lens. Téma je mrazivé, a bohužel z pohledu fungování mocenských špiček stále aktuální. Dobrý český dabing, a konec, připomínající některé o pár let starší italské krimi. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 20.8.1983, réžia českého znenia (ÚPF) = MARIE FRONKOVÁ - Kedysi uvádzané s hviezdičkou, dnes si to ČT dovolí odvysielať trebárs aj popoludní. Nuž časy sa menia, ale svinstvo o ktorom pojednáva tento film bujnie čoraz viac. --- Mladá idealistická inšpektorka bojuje proti veterným mlynom a napriek nepriazni okolia sa nevzdáva. Koľko je takých medzi nami ? A koľko je medzi nami "plukovníkov" ? (9.6.2009) ()

Reklama

Maq odpad!

všechny recenze uživatele

Umělecké hodnocení: Scénář a charaktery jsou šablonovité, podřízené angažovanému námětu. Režie nekvalitní, chvílemi amatérská. --- Ideologické hodnocení: V buržoazně-demokratickém zřízení je stát nástrojem vykořisťovatelské třídy k utlačování pracujících. Dělníci, semkněte se na obranu svých práv. Žádáme znárodnění klíčového průmyslu a důslednou ochranu práv nájemníků. Volte Komunisticku stranu Francie. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Křehká inspektorka, co tváří tvář násilí ztuhne, drží s vypětím všech sil okraj koberce, aby se nenadzvedl. Co ale zmůže, když lidé, co mají úplně jinou představu o úklidu, stojí s metlami ze všech jeho stran.. Prostředí provinčního hornického městečka jak z anglických sociálních dramat a v něm civilně pojatá kriminální zápletka prostá jakéhokoliv napětí či akce. Ty žánry se tady navzájem trochu dusí, ale tu pachuť politikaření, nemorální loajality a lhostejnosti, která se nikdy neodvíjí od systému či doby, ale jen od charakteru lidí, to naštěstí nenechá ustoupit.. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

8/10 Typcky bezvychodny francouzsky film, diky kterym zkratka francouzskou kinematografii jako takovou nedokazu pres vetsinu radoby umelecke tvorby odepsat. Atmosfera hustejsi nez u rybnika brcalnika, inspektorka zasadovejsi Mirka Dusina, dlouhe prsty mocipanu reprezentovane slovy komisare jako "politika" a silne stale aktualni tema, ze ktereho je cloveku na bliti. A potom, ze na malomeste se nic nedeje. Deje, ale je to natolik prorostene s mistni hiearchii, ze poctiveho cloveka to sesrotuje a ohne - smula. A ti u moci udelaji vse pro vlasti nedotknutelnost - v mistnich malych pomerech muze poslouzit treba takova hloupost jako bakalarska prace primatora Onderky - vsichni vi, ze je to podfuk, ale nikdo s tim nic neudela... ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama