Reklama

Reklama

Palio

(festivalový název)
Trailer
Dokumentární / Sportovní
Velká Británie, 2015, 90 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvakrát ročně se v srdci Sieny koná nejslavnější a nejstarší palio, drsný dostih na neosedlaných koních, závod, v němž hraje roli nejen jezdecký um, ale i zákulisní vlivy a úplatky. Jak dopadne střet žokejské legendy Gigiho Bruschelliho a jeho nadaného žáka Giovanniho Atzeniho? Na to odpovídá strhující dokudrama, v němž nalezneme emoce, pohyb a gesta v jejich krystalické formě. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

Martpod 

všechny recenze uživatele

Syrový dokument o nejadrenalinovější události centrální Itálie. Zážitek jen o chlup menší než setkat se s Gigim osobně nebo stát jen pár centimentrů od bariéry. Báječný náhled do komplikovaného pozadí spletitých vztahů v contradách, naprosto spolehlivě natěšilo na letošní palio. (P.S. Civetta per vincere!) ()

jochanan 

všechny recenze uživatele

50th IFFKV Miluju italskou kuchyni, módu, filmy i dokumenty. V Sieně jsme před několika lety byli a do města se okamžitě zamilovali, takže tenhle dokument byl pro nás "must see". A rozhodně nezklamal. Chvílemi úsměvné líčení hlavních hrdinů (resp. žokejů) vypovídá leccos o italském temperamentu i o chlapském egu a já z kina odcházela naprosto spokojená. Skvělá kamera příběh vypráví skoro sama a vy už můžete jen fandit :-) ()

Reklama

billyador 

všechny recenze uživatele

IFFKV zacinam tem italskym dokumentum prichazet na chut. Tohle byla dobra trefa a skvely pribeh zejmena o italskem temperamentu a hned v zapeti touze vitezit. Sienu mam rad jako jedno z nejkrasnejsich mest v Evrope, dokument se ale venuje vyhradne zavodum resp. žokejům. Místy spíše drama s několika vtipnými detaily, jak už to u italů bývá(palio je asi jediný sport při němž je korupce dovolena) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama