Reklama

Reklama

Dark Matter

(seriál)
Trailer
Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2015–2017), 27 h 58 min (Minutáž: 42–45 min)

Předloha:

Joseph Mallozzi (komiks), Paul Mullie (komiks)

Kamera:

Craig Wright

Hrají:

Melissa O'Neil, Anthony Lemke, Alex Mallari Jr., Jodelle Ferland, Roger Cross, Zoie Palmer, Marc Bendavid, Melanie Liburd, Shaun Sipos, Torri Higginson (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Šesťčlenná posádka opustenej vesmírnej lode sa prebudí z hibernácie v hlbokom vesmíre. Majú vymazanú pamäť, chýbajú im spomienky na to, kto sú, alebo ako sa dostali na palubu. Jediná stopa k ich totožnosti je nákladný priestor plný zbraní a cieľové súradnice nastavené do vzdialenej ťažobnej kolónie, ktorá sa nachádza vo vojnovej zóne. Bez poňatia, na ktorej strane bojujú, čelia smrteľnému nebezpečenstvu. Dokáže posádka utiecť pred svojou minulosťou alebo ich minulosť dostihne? (Comicbox.eu)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

erased 

všechny recenze uživatele

Z trailerů a ostatních informací dostupných před odvysíláním pilotu jsem si sice vysnil úplně jiné, více mysteriózní pojetí celého seriálu, nicméně ani v současné podobě není Dark Matter vyloženě k zahození. Chudý rozpočet jde na něm ovšem kvůli nulové stylizaci a cestování po různých planetách oproti podobně laděným Killjoys vidět až příliš, naopak kvůli většímu počtu postav nedokáže žádná z nich nijak zvlášť přirůst k srdci. Přesto dokáže posádka Razy příjemně zabavit a čas u seriálu ubíhá svižně. Na zmíněnou žánrovou konkurenci jí ale kousek chybí. ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

No vida, pilot mě velice zaujal a zatím se to vybarvuje pěkně. Hlavně doufám, že to neupadne do stereotypu, protože zatím to působí neokoukaně a postavy jsou sympatické. Držím palce! Hodnocení až po první sérii :) PS: nečekejte žádnou trikovou bombu, přeci jen je to začínající seriál... :) 3.9.2015 - doplnění po shlédnutí první série - rozhodně lepší z dvojice novinek. Oproti Killjoys nepůsobí tak křečovitě a herci jsou mi o dost sympatičtější. Zajímavý závěr série sice potěšil, ale pořád tomu něco chybí a bohužel ne každý díl byl povedený. Tak jako tak se těším na druhou sérii a doufám, že kvalita půjde jenom nahoru :) ()

Reklama

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou dvoudílný pilot a jsem nadšený. Zatímco první část je skoro doslovná adaptace komiksu, druhá už si jede, když ne vyloženě po vlastní, tak alespoň po hodně alternativní linii, která je výrazně dramatičtější a přináší víc zvratů. Vyústění je stejné jako závěr předlohy a moc se těším na pokračování. Tahle banda superžoldáků je zatraceně sympatická, a tím myslím sympatická na úrovni posádky Firefly. Tak dobrá jako Whedonův kult sice Dark Matter není, ale docela slušně šlape na paty Hvězdné bráně. A jelikož má předlohu i adaptaci na triku bývalý producent a scénárista všech tří seriálů z univerza SG, je to myslím naprosto v pořádku. Pokud bude kvalita stoupat, možná bude moct Syfy po dlouhé době nabídnout kvalitní sci-fi. Všichni víme, že to potřebuje. | Po skončení první sezóny spokojenost. Díly si drží kvalitu, přibývá konfliktů, dozvídáme se víc o historii postav a je tu i poměrně dost akce. Navíc s pěknou kamerou a choreografií a tvůrci se dokonce nebojí ani krve a usekaných končetin, což se cení. A povedené finále plné paranoii je třešničkou na dortu nejen proto, že si odpustilo trapný cliffhanger. Druhá řada musí dostat zelenou! Když ne na obrazovkách, snad alespoň opět v papírové podobě. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Konečně je tu nějaký nový sci-fi seriál z vesmíru. Tohle se Syfy celkem povedlo. Překvapuje mě nízké hodnocení. Je tam opravdu cítit atmosféra Hvězdné brány. :) Skupinka 6-ti lidí se probudí uprostřed hlubokého vesmíru na lodi bez jakýchkoliv vzpomínek. Nezapomněli ale své znalosti a dovednosti. Po vyřešení prvotních problémů postupně zjišťují, co se děje. Objeví i palubního androida, který s nimi po prvotních neshodách začne spolupracovat. Po vyváznutí z prekérní situace se dostávají na planetu, která má být cílem jejich mise. Tam se dozví další skutečnosti. Poté se nachází před morálním dilematem. Celou situaci změní zjištění jejich identit a následně i jejich minulosti. Naše posádky Razy začíná nová dobrodružství. Nechybí občasná zrada a stále přítomná vzájemná nedůvěra. Časem se ale spřátelí a stane se z nich něco jako rodina. Ke konci řady dojde k dalším novým odhalením. Finále mě vážně překvapilo. Ve 2 sérii se stala spousta věcí. Došlo k mnoho zvratům. Některí postavy děj opustily a jiné se do něj přidaly. :) Je tu 3. série a s ní další problémy. Dojde k mnoha odhalením a naplní se některá proroctví. Seriál byl bohužel ukončen... "Star Wars epizoda 36, prý je to klasika." :D ()

3 AM Code

všechny recenze uživatele

Po 4 dilech brzo hodnotit, nicmene se mi to zacina zamlouvat. Posadka ma daleko do svatousku. Otakza je - jak moc daleko do nich meli predtim nez jim nekdo vymazal pamet, a jak moc daleko chteji nechat dojit ted, kdyz maji sanci na restart. Hodne zajimave a ne spatne zahrane postavy, uvidime jak se vyvine dej. ()

Galerie (475)

Zajímavosti (5)

  • Kosmické stanice v seriálu se otáčejí kolem vlastní osy a mají tvar, ze kterého lze usoudit, že otáčením simulují gravitaci na vnějších stěnách. Jak však můžeme vidět, lodě mají vlastní umělou gravitaci a lze tak předpokládat, že i stanice dokáží gravitaci vytvářet. Je tedy zbytečné a pro navigaci lodí, které se s nimi chtějí spojit i nevhodné, aby se otáčely kolem osy. Jde nejspíše o chybu v seriálu pramenící ze snahy udělat záběr kosmické stanice více dynamický. (spacemaster)
  • Když se v 11. epizodě Dvojka (Melissa O'Neil) vrátí z kosmu do lodi a mluví s Tashou (Jessica Sipos), střídá se záběr zepředu a zezadu. V záběru zepředu má Tasha vždy zvednuté ruce v bojovém postoji, v záběru zezadu je má však spuštěné k bokům. (spacemaster)

Reklama

Reklama