Reklama

Reklama

The Gracefield Incident

Trailer 1

Po strate očakávaného bábätka sa Matthew s manželkou Jessicou a štyrmi kamarátmi vyberie na chatu svojho šéfa. Ten má v lesoch luxusné sídlo, ktoré si postavil preto, lebo je posadnutý lovom Bigfoota. To je pre partiu k smiechu, ale už počas prvej noci sa presvedčia, že s lesom, ktorý obklopuje Gracefield, niečo nie je v poriadku a ich životy sú v ohrození. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (43)

misterz 

všechny recenze uživatele

Hrozná amatérčina. Hodné ocenenia je akurát len to, že ponúknutá forma FF bola zvládnutá pomerne dobre a vôbec nie rušivo, tak ako som obyčajne navyknutý (žiadne roztrasence a pod.). No herci boli jedna veľká katastrofa, miestami mi pripadali ako banda malých detí, ktoré sa hrajú niekde na dvore za škôlkou na kovbojov a indiánov. Tak infantilne zahrané až z toho mrazí. Zabilo to aj to málo dobrého, čo z toho mohlo byť, pretože námet a dejová linka neboli vôbec zlé (aj keď nejde o žiadne terno) a až na ten nudnejší úvod to malo rýchly spád. Škoda, snímok mal na viac. Podpriemer. 40/100 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Vďaka spôsobu prezentácie, originálne poňaté "F.F.", z ktorého sa z hľadiska už tak celkom solídnej atmosféry dalo vyťažiť rozhodne viac. Mathieu Ratthe spackal dva hororo kraťasy, ktoré stáli zato, takže latku nasadil pomerne vysoko. No a Ja som rád, že ju nepodliezol. Škoda len, že sa nedostavilo nejaké to gore, no hlavne viac lakačiek, ktoré sú pre daný žáner doslova povinnou "ingredienciou" - 55% ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Vlastně se mi celý nápad zpětně poměrně dost líbil. Herci - neherci to moc neuměli, celý scénáristický postup byl postavený tak, že každá scénka si tu následující poměrně klopotně připravovala s rozběhem a hlavní teze se opakovaly do zblbnutí... ale celkový dojem zůstal docela příjemný. Povedla se jedna věc - ve found footage si potřebujete udělat nějaký vztah k natáčeným, prostě je zanenávidět, zapohrdat jimi, nedejbože si je oblíbit, ale nemůžou vám být úplně ukradení. :) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Poslední desetiletí oblíbenou formu FF opravdu nemusím, takže asi je všem jasné, že se mi do tohohle kusu moc nechtělo, ale co čert nechtěl, okolnostmi jsem byl prakticky přinucen... O to větší bylo mé počáteční překvapení, jak slušný kus The Gracefield Incident nakonec možná bude... Scénář byl sice děravý a předvídatelný až běda, herci se předháněli v tom, kdo bude více přehrávat, ale atmosféra byla kupodivu opravdu hororová... K mé smůle však maximálně tak do poloviny filmu... S rozedněním šlo všechno do hajzlu... Atmosféra, zbytek scénáře, herci... Prostě všechno špatně... A z úplného závěru mi bylo až fyzicky nevolno... Dlouho jsem neviděl tak promrhaný potenciál slušného sci-fi hororu a zvažoval jsem i odpad, ale nakonec při vzpomínce na počáteční spokojenost jsem vyměkl a jeden bod dal... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mám rád found footage. Je to (pod)žáner ako každý iný. Má svoje plusy aj mínusy, fanúšikov aj odporcov. Určite nie každý found footage je dobrý, ale niektoré sú. A veci, ktoré na found footage iným ľuďom vadia mne vyhovujú, lebo viem, že sú charakteristickou súčasťou tohto sub-žánru. Každopádne, keď je film zlý, tak je zlý – a je fuk, či ide o found footage alebo romantickú komédiu. A tento film zlý je. Strašne zlý. Jedna vec je kombinácia so sci-fi, čo moc nemám rád (radšej mám hororové found footage). To by sa však ešte dalo zniesť. Rovnako tak menej kvalitný obraz – ostatne, ide o bežnú súčasť každého správneho found footage filmu. Čo už sa zniesť nedá je otrasný scenár, útrpné CGI a extrémne nesympatické postavy – ženy sú hysterické mrkocinky a chlapi zúfalí blbci. Zaujme len koniec s bábätkom. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama