Reklama

Reklama

Inseminátor

  • Česko Špitál plný breberek (festivalový název) (více)
Trailer

Infikování zárodků hmyzu v lékařském ústavu vyvolá nebezpečnou mutaci obrovského růstu. Krvavé lidské oběti si vyžádají zásah armády. Podaří se zastavit útok na lidi? Invaze hmyzu nebezpečně ohrožuje celou budovu. Záchrana lidských obětí není jednoduchý úkol. Tento známý snímek již v minulosti volně přeložený jako “Inseminátor“ na nelegálním trhu získal diváckou úspěšnost. (Video-Spoj)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2024] Jasně, pod nemocnicí běžně mají obří laserovou laboratoř a běhají jim tam děti s leukémií do márnice, kde krmí podivnou z pacienta vylezlou larvu něčím zeleně svítícím s nálepkou biohazard, po čemž strašlivě zmutuje. Takový běžný den v Nemocnici na kraji města, snažící se napodobovat motivy z Vetřelce. Jen tam nechcete uvíznout, když dají nemocnici do karantény a všechny kdo chtějí zdrhnout zastřelí. Docela úlet. Tu leukémii a měnící se pohlaví hmyzáka si nevymysleli otrlci pro simultánní dabing, ale opravdu to tam je! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl hrubý obsah filmu, byl jsem docela zvědavý co se z toho nakonec „vyklube“. Zvířecí horory mám rád a občas se mezi nimi vyskytne i nějaký ten hmyzí klenot. Bohužel zde zůstalo jen u zbožného přání, protože svou kvalitou tento kousek nedosahuje ani průměru. Již samotný název byl hodně zavádějící, ale režisér Fruet nedokázal vyždímat ze scénáře veškerý potenciál, který se tu přímo nabízel. Nevím, možná za to mohl malý rozpočet, snad jeho momentální rozpoložení – protože jinak jde o docela dobrého režiséra, který má na svém kontě několik zajímavých filmů. Přitom samotná atmosféra skutečně zpočátku nevypadala vůbec zle. Onen strach z „neznámého“ k tomu dopomáhal, stejně jako samotné prostředí nemocnice, které již samotné v mnohých probouzí hrůzu a křeče. Když k tomu připočítáme i několik prvních úmrtí / zmizení několika postav, nevypadalo to vůbec špatně. Zvláště když ani herecké obsazení – potažmo výkony, nebyli taky zrovna špatné. Jenže potom přišel největší kámen úrazu a to samotná podoba hmyzí nestvůry a její nepřirozené pohyby. 40% ()

Reklama

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Další film co si pouštím před živým dabingem na Otrlci abych si mohl poměřit jak to zase upraví. Každopádně mě to bavilo, je to milý béčko které má velice sympatické hlavní postavy a díky nim i záživný příběh. Jasný je to low budget Vetřelec jako prase, ale baví to. Atmosféru to má dobrou, potěší i trocha nadsázky a i když pak ke konci filmu dochází lehce dech při konfrontaci s parazitem, tak to nenudí. Jen toho gore mohlo být více (pouze jedna dekapitace). 7/10 Edit: Tady se Otrlecký dabing povedl skvěle, držel se kostry a do toho sázel své humory a vtipy které mě fakt bavili, takže spokojenost! ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Další snímek ze šňůry popůlnočních pátečních hororů na Nově v polovině 90. let. Pamatuju se, že šlo o přerostlý hmyz, odehrávalo se to v nemocnici uzavřené policií a končilo samozřejmě výbuchem jakési plynové bomby - a že se mi to vůbec nelíbilo, mě, který žral Simandlovo Xtro 2. Je to odfláknutá, podprůměrná mizérie s nevýraznými postavami a nepovedenými triky, která ale bohužel není tak špatná, aby to bylo k smíchu nebo dokonce tak špatná až by byla dobrá. Vysvětlení je nasnadě - je to kanadský film. Podobné nudné céčkové smetí jako Borrower nebo Ghoulies IV. Kde jsou ty časy... Distribuce u nás: Video-Spoj. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Inseminátor dnes zaujme především fanoušky hororů a obskurních filmů z 80. let. Mě vždy potěší staré dobré mechanické efekty, co jsou lepší, než laciné pixely. Zrození nebezpečného hmyzu je trochu diskutabilní, ale jde o fantastický film, tudíž proč ne. Chlapík se poraní o exotickou rostlinu a následně mu z úst vyleze larva. Z té se pak zrodí monstrum podobné kudlance, ovšem chování má jako parazitické vosy, co kladou vajíčka do živého hmyzu. Z hlediska zoologického je to trochu guláš, jelikož se mluví nejprve o samici, pak o hermafroditovi, pak o samci. Pokud byl překlad správný, tak samice porodila živého samce a následně kladla vajíčka. No, budiž, ale že by samec měl žihadlo, když v přírodě ho mají u blanokřídlého hmyzu jen a pouze samice, to je i ve fantazii na pováženou. A pak asi vlivem překladu se vydá samice na obranu proti vetřelcům, zatímco samec hlídá hnízdo, než ale doběhne k protivníkům, změní se v samce..... Já to však odpouštím, jelikož jsem se bavil. Vizuálně zajímavé hlavně v podzemí a tunelech. Pěkné jsou kokony s lidskou potravou, během elektrošoků si člověk vzpomene na Věc, alkohol se zdá býti lékem jako v Kmeni Andromeda, a i když není film až tak brutální, většinou jen stříká krev, tak se divák dočká i utržení hlavy oběti. Snad jen ti spratci si zasloužili vykydlit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

  • Postava Dr. Rachel Carson je pomenovaná podľa morskej biológičky a environmentalistky Rachel Carson, ktorá ako jedna z prvých upozorňovala na znečisťovanie životného prostredia. (beso74)

Reklama

Reklama