Reklama

Reklama

Vánoční koncert

(TV film)
  • Německo Weihnachtsfest mit Hindernissen (více)

Obsahy(1)

Milánsky hudobník Riccardo je prinútený zostať na Vianoce v Mníchove, ďaleko od svojich blízkych, pretože musí vystúpiť vo vianočnom koncerte. Vianoce si však nevie predstaviť bez svojho syna, preto sa rozhodne opustiť Mníchov a odcestuje za svojím synom do Milána. V rovnakom čase v Miláne aj jeho otec-slávny huslista - sa nevie zmieriť s predstavou, že by jeho milovaný vnuk mal stráviť Vianoce bez ocka. Preto sa s ním vyberie do Mníchova netušiac, že sa s Riccardom minú a dirigovanie orchestra počas slávnostného vianočného koncertu prenechá svojmu zakoplexovanému kolegovi. Cetou do Mníchova zažijú rôzne dobrodružné situácie a peripetie, ktoré však riešia vždy s humorom a patričnou dávkou odvahy. Ich spoločná túžba - prežiť spolu vianočné sviatky - sa napokon splní.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

corona 

všechny recenze uživatele

Aby ma tu niekto neobviňoval, že hodnotím čo som nevidela, tak TV film vysielaný asi pred 10 rokmi na STV1, deň pred Štedrým večerom pod názvom "Na Vianoce príde ocko". Klasický predvianočný príbeh otca, ktorý je hudobník a sľúbi synovi že bude doma ale samozrejme sa to vyvíja úplne inak a po všakovakých peripetiách to samozrejme všetko stihne. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Není to asi lehké být malým chlapcem, kterému jeho maminka zemřela a jehož otec je hudebníkem a tím pádem je věčně na cestách. Pak není divu, že se tento chlapec těší na Vánoce, kdy si konečně svého tatínka naplno užije. Jenže co když musí otec vystupovat v zahraničí i na Štědrý večer a syn je od něj vzdálen přes tisíc kilometrů daleko? V takovém případě se vyplatí mít podnikavého dědu, který vezme chlapce na cestu za tatínkem. Tohle je příjemný rodinný film, který, ač se odehrává o Vánocích, příliš vánočně nepůsobí, ale to je zde celkem nepodstatné, protože hlavní je příběh, a ten funguje výborně. Z původně poklidného příběhu se postupně stává atraktivní road movie, kdy děda s vnukem se všemožnými způsoby snaží dostat z Itálie do Německa (ovšem není to bez komplikací, počínaje falešným pasem a konče zapletením se s pašeráky diamantů) a otec se naopak snaží dostat z Německa do Itálie (ovšem v Itálii zjišťuje, že děda s vnukem už jsou na cestě do Německa). Vše nakonec dobře dopadne a jeden šílený Štědrý den se může skončit v poklidu. Já jsem si film užil a myslím, že stálo za to ho vidět. Uděluji lepší tři hvězdičky. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama