Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Další milá vzpomínka na mládí. Tato část trilogie má méně romantiky a dobrodružství než předchozí díl, ale zase má více humoru a hudby. S prvním dílem je spojena postavou komtesky v podání půvabné Liselotte Pulverové.Vzhledem k tomu, že se jedná o hudební komedii, je třeba pochválit melodičnost a skvělé převedení písňových textů do češtiny a s tím spojenou skvělou kvalitu dabingu. Je to film plný laskavého humoru , lehce plynoucího děje s vtipnou nápaditou zápletkou a řadou zajímavých trikových efektů odpovídajících době vzniku. Možná byla tato duchařská komedie inspirací panu Podskalskému k natočení Ohnivých žen. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spessart mi popravdě nic neříkal, a tak jsem až později zjistil, že vlastně začínám druhým dílem. Není to nějaká dokonale třeskutá komedie, ale přesto zde jsou momenty a některé hlášky, které mi přišly nesmírně vtipné. Romantická rovina mi přišla skoro otravná, stejně jako muzikálová čísla, ale sem tam jsem se pěkně zasmál. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Keďže sériu obohatili duchovia, pribudlo veľké množstvo infantilného humoru a štýlu grotesky. Prvý diel mal atmosféru, ktorá bola bežná v starých dobrodružných rom-com. Tento zmenil výhybku a zrejme doplatil. Z môjho pohľadu, kvalitatívne v rámci obsahovej stránky degradácia, v rámci komerčného kalkulu update. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, že i po takový době to funguje. I v 21. století ovlivněn digitálníma vychytávkama oceňuju archaickou trikovou kameru. Navíc to má spád, spoustu gagů, humor situační i slovní plus rozšafná Liselotte Pulver. Okořeněno precizním dabingem, který exceluje už v česky zpívaných úvodních titulcích. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi silně připomíná dětství, kdy jsem na celé spessartské strašidlácké sérii ulítávala. Ještě víc jsem si ji zamilovala, když jsem, ač jen na dálniční pumpě, byla ve Spessartu, což pro mě byl tenkrát jedinečný zážitek (i když pochybuju, že by tam kdysi chodili strašidla tankovat do koní), ale to už zase odbíhám. Sympatický filmeček s příjemnými postavami a laskavým humorem; žádné umělecké dílo, ale já ho mám ráda. Společně s prvním dílem je tato část trilogie mou oblíbenou, následující Zlaté časy ve Spessartu jsem nemusela ani jako malá. Strašidla ze Spessartu jsou takový malý milý film, který zpříjemní dlouhou chvíli, ale nejspíš vám v paměti nijak zřetelně neuvízne (pokud nejste jako já). ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama