Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poslední loupežníci byli chyceni a pro výstrahu zazděni. Ve Spessartu bude na věky klid. Tedy aspoň do té doby, než při stavbě dálnice rozkopnou nedobrovolný žalář loupežníků. Jejich duchové se rozkoukávají po světě a zamíří do nedalekého zámku. Tam ve finanční nouzi přežívá komtesa Charlotta (Liselette Pulver) s příbuznými. Snaží se svůj zámek ubránit před dluhy a spekulanty. Návrh na ubytování arabského prince jí tedy přijde vhod. Ale jeho příchodem se teprve dostane do maléru. Přičinlivá strašidla ve snaze jí pomoci prince okradou a Charllota putuje do vězení. Loupežnické čarodějce se podaří namíchat lektvar na zhmotnění, a tak se mohou strašidla vydat do Bonnu osvobodit Charlottu. (Jezinka)

(více)

Recenze (63)

Bumerang 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu obrovsky pomohl náš skvělý dabing, na kterém se kompletně všichni herci opravdu vyřádili. V bunkru pro atentáto, mačky sexy bomby, formy klasiky... Tohle si člověk pamatuje pořád, x-let po tom, co tenhle film běžel naposledy v televizi. Navíc přidejte nenáročný příběh, pohodové písničky pro dětičky a pár narážek pro dospělé (hákový kříž nad řvoucím soudcem nebo decentně, ale trefně podaná skutečnost, že když se chce, prosouložíte se k pěknému majetku) a máte tady tři a půl hvězdy jako když vyšije. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Po půl století stále překvapivě fungující satirická komedie s příjemnými písničkami, využívající nadpřirozených kvalit duchů zaživa zazděných loupežníků ze Spessartu (hrdinů původní historické veselohry). Bez bohovského českého dabingu (vrátane "tatarské" slovenštiny prince Kalaky a jeho doprovodu) by to ovšem bylo výrazně slabší. Jenže my ten dabing máme, a tak si můžeme zpívat, že Šaty (respektive nohy) dělaj lidi, že My vám píchnem ve všem, a tak dále a tak dále. Na mě to funguje i dnes - a to jsem se ještě nezmínil o tom jak překvapivě slušně vypadají duchové z hlediska vizuální stránky filmu. První díl si téměř nepamatuji, u třetího si vybavuji jen to, že se tam raketou cestovalo v čase a zachraňovala se komtesčina láska. Budiž to dostatečným důkazem o nejenom historické hodnotě Strašidel Ze Spessartu. 70% ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, že i po takový době to funguje. I v 21. století ovlivněn digitálníma vychytávkama oceňuju archaickou trikovou kameru. Navíc to má spád, spoustu gagů, humor situační i slovní plus rozšafná Liselotte Pulver. Okořeněno precizním dabingem, který exceluje už v česky zpívaných úvodních titulcích. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Spessart mi popravdě nic neříkal, a tak jsem až později zjistil, že vlastně začínám druhým dílem. Není to nějaká dokonale třeskutá komedie, ale přesto zde jsou momenty a některé hlášky, které mi přišly nesmírně vtipné. Romantická rovina mi přišla skoro otravná, stejně jako muzikálová čísla, ale sem tam jsem se pěkně zasmál. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Strašidlá sú celkom prekvapivo úplne odlišné od Hostinca a to nielen dobou, v ktorej sa odohrávajú, ale aj celkovým vyznením, keď pribudlo pesničiek a humoru, čím sa z filmu stala takmer až bláznivá komédia. Prvá polovica je super, atmosféra na zámku mi pripomenula Fantomasa v Škótsku, príchodom do "zapadákova" Bonnu ale film atmosféru stráca a pribúdajú muzikálové vložky, ktoré sú občas dosť otravné. Našťastie je tu stále dosť suchého humoru, ktorý by som občas označil až za luxusný. Vďaka nemu nemôžem povedať, že by film zostarol. Ak to netvrdíme o našich rozprávkach z 50tych rokov, netvrďme to ani o sérii o Spessarte. Pulverka je šik aj s krátkymi vlasmi a kľudne by som si ju na tú radnicu odviedol aj ja. Úvodné titulky s českým vyspievaním nemeckých tvorcov sú....no to musíte bezpodmienečne zažiť na vlastnej koži. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Nejznámější stavební památkou Spessartu je vodní zámek Mespelbrunn, sídlo rodu Echte. I zde se natáčelo. (sator)

Reklama

Reklama