Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie o statečné komtesce Franzisce (Liselette Pulver), která ze spárů loupežníků unikla převlečená za tovaryše. A když zjistila, že její lakomý otec není ochoten pro tovaryše se kterým si vyměnila šaty upustit měďák, vydá se ho zachránit. V loupežnickém hnízdě se stane pomocníkem jejich náčelníka (Carlos Thompson) - mladého a pohledného. Náčelník Franzisku odhalí, a v momentě kdy jsou přepadeni vojáky, už prchají spolu. Franziska náčelníka ukryje na zámku. On ji prozradí, že je italským hrabětem, kterého přivedl na mizinu její otec, neb mu neplatil dluhy. A tak starý baron pro svou lakotu nakonec přijde o to nejcennější, co měl. (Jezinka)

(více)

Recenze (48)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Málokdy je pokračování filmu lepší než první díl. A to je právě případ Hospody a Strašidel ze Spessartu. Ovšem to neznamená, že by tento úvodní film byl špatný. Spíše naopak, je dokonalý. Jenže Strašidla jsou brilantní po všech stránkách. Hospoda je teprve takový rozjezd, který nakonec vyústil úspěšnou německou trilogií. První díl se odehrává někdy v novověku. Údajně ve slavné spessartské hospodě, která tedy zvenku vypadá fakt příšerné. A tím i podle mě je taková kouzelně tajemná až cornanovsky gothická. Ovšem vevnitř je to už hospoda, která je hodna svému věhlasu. V ní se občas sejdou loupežníci a tentokrát i jedna hraběnka se svojí družinou. Hospoda vypadá skutečně reálně, stejně tak i kostýmy loupežníci, hrabat a především obyčejných lidí, kteří jsou špinaví od hlavy až k patě. Tohle se mi na tom hodně líbilo. Dává to tomu skutečný ráz reálnosti a celým tímto podáním, včetně i barev filmu, mi Hospoda připomíná ty Cornanovské gothické horory. Tohle ale není horor, nýbrž komediální muzikál koketující s dobrodružnou pohádkou, v níž hlavní roli hraběnka převlečená za kluka. [1066. hodnocení, 47. komentář, 67%] ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie, která je v podstatě kouzelně pohádková a místy báječně vtipná, má jednu velkou přednost a tou je filmový pár - komteska Liselotte Pulverová a hejtman Carlos Thompson, oba se mi moc líbili a hezky jim to spolu ladilo.. V rámci žánru „oddechovka“ hodnotím vyloženě kladně, ode mne krásné čtyři hvězdy.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Séria o Spessarte má podobný príjemný retro feeling, ako napríklad Vinnetou, Sissi, alebo Angelika. Nedá sa to brať už príliš vážne, ale kto ich videl v detstve, ten si ich rád pripomenie aj v budúcnosti. Štokholmský syndróm, postavený akokeby na westernových scenáristických základoch, ktoré akokeby vychádzali aj zo starých rozprávok, natočený v západnom Nemecku. V hlavnej úlohe s krásnou Liselotte Pulver, za ktorou o moc nezaostávajú ani ďalšie dve pekné babenky. Tak nech mi už nikto nehovorí, že sa medzi Nemkami nenájdu žiadne kočky! Bál som sa, že to už po dvadsiatich rokoch nezvládnem, ale bol som znova príjemne okúzlený. Ani tých pesničiek nie je zase až tak moc, aby mi začali liezť na nervy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Parádní start této dobrodružně strašidelné německé trilogie inspirované románem Wilhelma Hauffa, jejíž muzikální vložky se dají vydržet, přičemž samotný hudební motiv z dílny Franze Grotheho dodává celkovému příjemně naivnímu podtónu, byť velmi poctivě řemeslnému, na intenzitě.. Krásná Liselotte Pulver by mohla jako dokonalá výjimka potvrzovat starou známou pravdu o "atraktivitě" německých žen, o níž se tu zmiňuje Anderton, leč bohužel je Švýcarka narozená v Bernu..;) Tato série přes skutečnost, jak moc se do ní zakousnul zub času, dnes staví mimo tu překrásnou podzimní barevnost právě na nostalgii a daří se jí to skvěle !! Také fakt, že i tento film se může pochlubit skvělým českým dabingem, jež z něj dělá vpravdě kultovní záležitost, je naprosto neoddiskutovatelný.. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Shlédnutí tohoto pohádkového hudebního filmu jsem stále odkládala z obavy, abych se nepřipravila o krásný filmový zážitek z dětství. Nestalo se, kouzlo ještě nevyprchalo. Vtipný, dobrodružný a romantický příběh s Liselotte Pulverovou coby rozpustilou komteskou Francescou a pohledným vůdcem loupežníků Carlosem Thompsonem, který byl mou velkou filmovou láskou, už má, pravda, období své největší slávy za sebou a působí v dnešní době trochu naivně a zdlouhavě, ale v tom je přece kouzlo starých filmů zakletých do našich vzpomínek. Pro mne si ho tento film uchoval až do dneška. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natáčen ve filmových ateliérech v Mnichově, na zámku Mespelbrunn v kopcích Spessartu (vydáván za zámek Graf Sandau) a na historickém náměstí ve městě Miltenberg. (ajaxx)
  • Film si k 1.1.2022 ako čisto nemecký film v nemeckých kinách držal prvé miesto najnavštevovanejšieho filmu s počtom 11 250 000 dlhých 43 rokov (1958-2001). (Raccoon.city)
  • Film je založen na stejnojmenné novele německého spisovatele Wilhelma Hauffa z roku 1826. (ajaxx)

Reklama

Reklama