Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokud si myslíte, že vstupem do manželství pro Anastasii (Dakota Johnson) a Christiana (Jamie Dornan) končí veškerá legrace a že legendární Červenou mučírnu předělají na dětský pokoj, nemůžete se víc mýlit. Vynalézavost a fantazie novomanželů nezná mezí, zvlášť když je díky Christianově pohádkovému bohatství opravdu nemusí nic limitovat. Ana se však nechce stát manželkou uvězněnou ve zlaté kleci a je rozhodnutá pokračovat v úspěšně rozjeté kariéře knižní redaktorky, což Christian snáší se skřípěním zubů. Rostoucí emancipace jeho ženy se však záhy stane „bezpečnostním rizikem“, protože z minulosti se vynoří bývalý Anin kolega Jack Hyde, který má s oběma nevyřízené účty a pro pomstu je schopen udělat cokoliv. Jenže Anastasia už dávno není ta rozklepaná studentka, jež má napsat rozhovor s miliardářem, ale čím dál sebevědomější paní Greyová, která ví, že i svoboda může mít až padesát odstínů, a o žádný z nich nechce přijít – Jacku Hydeovi a dokonce i manželovi navzdory. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (225)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Dějově zábavnější než druhý, což je vedle vytříbeného vizuálu asi jediné plus. Člověk se vlastně dobře pobaví, ale spíše na účet filmu, než jím samotným. Do stopáže se toho evidentně Foley snažil napěchovat co nejvíce, takže dost zanikají dějové linie a skáče se ze scény na scénu. Hudba dobrá, výkony úsměvné, nejméně. A naprosto vůbec tomu nesedí ta tragická stylizace do "akčního thrilleru." ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozdívané filmové trilogie jsou větší pohroma než rozdělané ženy, tudíž jsem musel sebrat veškeré zbytky své odvahy a zcela potlačit pud sebezáchovy, abych se mohl pustit do závěrečného dílu 50 odstínů nudy. Nejen, že je film nudná předvídatelná píčovina pro zakomplexované píče, on navíc nesmírně okatě otravuje celou stopáž s podprahovou reklamou a nabádá nebohé ženy, slečny a dívky k vyznávání zvrácených hodnot a k životu v permanentní depresi. Nejpičovatějšími a nejamatérštějšími momenty filmu byly rozhodně automobilová "honička" a pak jakákoli hra na únosy a napětí. Dialogy mi nesmírně připomínaly mistrovské dílo Tommy Wiseau. Předchozí díl byla ještě o stupeň otravnější a o dva stupně debilnější sračka, nícméně v tomto paskvilu rovněž nic nefunguje. Pokus o dramatickou linku působí těžce směšně. Rádoby perverzní erotické scénky jsou do filmu vkládány naprosto náhodně a působí jako jakási manželská povinnost a hlavně zcela postrádají v rámci děje jakýkoli smysl. V podstatě celý snímek je jakýsi slepenec reklamních kampaní, které jej zřejmě zaplatily. Scénář je skutečně dílem naprostého píčuse, který by byl v určitých dobách za své dílo upálen na hranicích. Pokusit se postavit na tak ubohém scénáři jakýkoli film byl úkol předem odsouzený k záhubě a zatracení. Ačkoli se snímek tváří jako jakási prezentace bohatství, tak všechny jeho části působí neuvěřitelně lacině. Všude to smrdí plastikou a umělostí. Snímku absolutně schází nějaká duše, páteř, zkrátka jakýkoli pilíř, o který by se mohl opírat. Řemeslně opravdu těžce nezvládnutá záležitost se dvěma maximálně ubohými herci, kteří se celou stopáž předhánějí, který z nich tu svoji část zahraje hůř. Především jsem však žasl nad tou hrůzou, jak znásilňovali kinematografii všichni vedlejší herci a všechny vedlejší herečky. Především herečky se do svých rolí musely zaručeně prokouřit, jinak si to nedovedu vysvětlit. Závěrečný prostřih s rodinnou idylkou byl pak naprostým dnem v rámci kinematografie, jaké si divák snad dovede představit. Kdokoli během sledování o nějaké hvězdičce uvažoval, tak v závěru zaručeně tyto úvahy musel zažehnat. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Dornan křepčí u klavíru, Dakota zase zlobí, protože chce na líbánkách ukazovat okolí bradavky, a potřebuje tedy potrestat, nakonec ovšem dostane zámek, aby v něm potencionální sokyni názorně předvedla, že tenhle samec už je jenom její. A světe, div se, dokonce mu chce i uvařit. A aby to bylo pro nenáročné diváky napínavé, dostane bodyguarda, který by neuhlídal ani předškoláka, a ještě si zazávodí ve sporťáku. Až je z toho tak nadržená, že... Uff. Znovu je to natahované a plné vyprázdněných záběrů. Něco pro snoby, něco pro milovníky reklam na drahé zboží, něco pro zoufalé osamělé ženy, něco pro milovníky bezdějových jednohubek. Kdyby aspoň tvůrci občas pomrkli na diváka, aby se k němu dostal nějaký ten nadhled. Těžko. Prostě se vrací nijak zvlášť přitažlivá ONA, naivka, která nicméně z téhle trilogie dokázala vyváznout ještě docela se ctí, a ON, který si z dětství nese jisté psychické trauma, ale jinak je mdlou záhadou s nulovým emočním rozsahem. Je to znovu prkenné, bez napětí, bez erotického jiskření. Nicméně pořád vydařenější, než příšerná dvojka. PS: Hned jdu naznačit ženě, ať mi eroticky ostříhá vlasy. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Povinné zakončení jedné rozvleklé trilogie, která je tu s námi ještě o rok déle než původně měla. Své nechutě a opovržení jsem rozebíral už u předchozích dílů, tak není důvod se rozčilovat u trojky. Tentokrát je to s příměsí skoro až detektivní zápletky, která je podobně (ne)záživná jako jakákoliv libovolná scéna ze třech filmů. Myslel jsem, že budu trpět víc, ale jedná se o prostě jen průměrnou záležitost, jež je obložená obří vlnou nenávisti ze všech stran, a stejně většina těch lidí byla i napotřetí v kině. Za pár let se zapomene a přijde zas nějaká nová rádoby-pobuřující série s jasnou cílovkou. PS : Jamie Dornan už má konečně klid a může se věnovat něčemu smysluplnějšímu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

S knihou nemám nič spoločné. Neviem koľko ich je, ale pevne verím, že len tri. Na toto fakt chodia ľudia do kina? Fakt to zarobilo skoro 400 miliónov dolárov? Kniha musela byť naozaj úspešná a populárna. Celá trilógia je veľmi fádna, prevažne nudná a zabudnuteľná. Herci až príliš nevýrazní. Navyše takýto rozpočet a takýto výsledok? Veď Blomkamp pred dekádou natočil za polovičný rozpočet našlapané akčné sci-fi District 9. Možno je trojka najznesiteľnejší a chvalabohu najkratší diel série, ale stále to nedosahuje ani priemeru. O 50 odtieňoch sa často medzi ľudmi hovorí, no nechápem o čom môžu debatovať. O pár rokov to vyšumí ako šumienka a nikto si ani nespomenie. 45% ()

Galerie (107)

Zajímavosti (12)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 55 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 100,4 milionu dolarů, celosvětové pak 372 mil. (NIRO)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. února 2018 v Paříži (Francie). (BMW12)

Související novinky

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

Jak to vypadá s dalšími Padesáti odstíny?

13.11.2015

Pokračování letošního hitu o snovém miliardáři a jeho vysokoškolské "kámošce" samozřejmě budou. Studio Universal je potvrdilo už dávno, doteď ale nebylo jasné, jak přesně se dají dohromady. Premiéra… (více)

Reklama

Reklama