Reklama

Reklama

Bob a stromy

(festivalový název)
  • USA Bob and the Trees
Trailer

Obsahy(1)

Bob Tarasuk, rodák z Bridgeportu v Connecticutu, vystudoval programování a nauku o zachování přírodních zdrojů. S manželkou Susan je od devatenácti let, spolu vychovali tři děti a dva psy. Než se usadil v Massachusetts, žil a pracoval v Novém Mexiku a v pohoří Ozark. Dřevorubec a chovatel dobytka už více než tři desítky let, charismatický dříč a paličák se slabostí pro golf a gangsterský rap hraje sám sebe v dokumentárně laděném dramatu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (5)

Pevek2 

všechny recenze uživatele

Titulni Bob si na doporuceni koupi stromy v lese, ale protoze veri lidem, nezkontroluje si je. A vetsina z nich je napadena mravencem a Bob na ten kseft vybral vetsinu penez. Film pomerne usporne ukazuje tenkou hranici absolutniho prusvihu, na ktere vetsina lidi v tomto svete vicemene balancuje. Ale zaroven nenapadne do tehle situace stavi chlapa, ktery se neboji podivat situaci do tvare, zamakat a priznat si sve chyby. Bob musi delat moralni rozhodnuti v nelehke situaci a take je dela. Film Diega Ongara je krystalickym prikladem toho, cemu se rika "muzska spiritualita". A je natocen neokazalym, trochu dokumentarnim, ale zaroven velmi presnym stylem. Tim, za jakych podminek byl s neherci predstavujicimi sami sebe a svym obsahem pripomina v necem filmy Roberta Minerviniho. Opravneny vitez KVIFF. ()

Ondra16 

všechny recenze uživatele

Prostě Bob a jeho svět. Nečekejte žádný propracovaný dramatický oblouk, dostanete atmosferické a sněhem prolezlé nahlédnutí do života jedné lesácké rodiny z Massachusetts. Bez Boba Tarasuka, v jehož obličeji vidíte každý strom, který kdy pokácel, by ten film byl poloviční. ()

Reklama

pekl 

všechny recenze uživatele

Tak nějak.... pohoda. Ve filmu se zdánlivě nic neděje, jen otec a syn spolu kácí stromy v drsné zimní přírodě a mezitím žijí své životy se všemi všedními starostmi. Koná se sice menší drama, ale nic, co by hochy úplně vykolejilo. Amerika, kde spolu místo střílení a rvaček lidé mluví. Můj horký favorit na nejlepší film MFF KV 2015. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé se sám se sebou přít, jestli člověk kouká na dokument nebo film. Nerada se opakuji, ale i tady si dovolím pronést, že vzhledem k nepříliš rozvitému ději by filmu prospěla kratší stopáž, ale co divák nadělá, že... ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama