Reklama

Reklama

Mallorca, ostrov slunce a umění

(TV film)
  • Francie Majorque, le soleil et les arts (více)
Francie, 2007, 52 min

Obsahy(1)

Jiná tvář oblíbené turistické destinace. V západní části Středozemní pánve, ve vzdálenosti 200 kilometrů od kontinentálního Španělska, leží souostroví Baleáry, které se skládá ze čtyř hlavních ostrovů. Největším z nich je Mallorca. Moře a nádherná příroda sem přitahují každý rok miliony turistů. Mallorca ovšem vždy fascinovala také umělce z celého světa, jejímu kouzlu podlehla řada i těch nejznámějších. Dokumentární film se pokusí zodpovědět otázku, proč si právě Mallorcu vybraly takové veličiny jako například Joan Miró, Salvador Dalí, Fryderyk Chopin a George Sandová. (Česká televize)

(více)

Recenze (3)

Marze 

všechny recenze uživatele

Žádné velké hory, hustě osídlené, zvláště v létě a koncerty tam jedou...Po 8 stoletích se muslimové na Mallorku vrací. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument, ale já raději dávám přednost krásám přírody než zemědělství a umění, proto si to točím raději sám. Mallorku jsem procestoval křížem krážem, určitě jsem něco vynechal, ale zážitky jsou nezapomenutelné a mnohem lepší než v tomto dokumentu. Víc se mi líbilo zpracování „Kamery na cestách: Baleárké ostovy." ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Snad nejsem jediný Čech, který když jednou za čas někam vycestuje, tak rád zavzpomíná s nostalgickou slzou v oku na čas strávený u móře. Proto jsem si pohled na Majorku nemohl nechat ujít. Myslím, že dokument nevystihuje přesně co z něj dělá turismus a jak se na atmosféře ostrova podepisuje. Jen okrajově nastiňuje rušný noční život. Přitom je to poměrně typické a spolu s Ibizou je Malorka považovaná jako evropský "party" ostrov. Takže pokud bych zde osobně nebyl, pomyslil bych si, jaké je to jenom romantické místo k odpočinku. Ano, nepochybně se najde spoustu klidných míst, ale to nesmíte jet do turistického rezortu, takže divokost baleárských ostrovů zcela chybí. Nicméně jsem rád za pohled na místa na kterých jsem byl i za ty které jsem neobjevil. No a nemuselo by tam být tolik církevních slavností... ()

Reklama

Reklama