Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (908)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veru máloktorá séria, ktorá má toľko dielov, alebo aspoň približne rovnaký počet, sa môže pochváliť neupadajúcou, ba práve naopak vyrovnanou či dokonca stúpajúcou tendenciou. The Fate of the Furious vie, čo jej fanúšikovia milujú a aj keď je stále viac neuveriteľná a prekračuje hranice reálnosti, stále väčšími krokmi proste baví. Je to jednoduchá ale pre tvorcov nákladná zábava, kde si namakaní chlapci a silné dievčatá hrajú s autíčkami a pištoľkami, hláškujú a vykrikujú okolo seba, že to najdôležitejšie na svete je rodina. A čo sa áut týka, tvorcovia sa naozaj pri zemi nedržali. Vyskytujú sa tu autá za rozumnú cenu, ale aj luxusné autá, napríklad jedinečný Nissan v hodnote 2 miliónov dolárov. Vo filme autá doslova pršia z neba. Vedľa neuveriteľnej akcie, naháňačiek a súbojov, stoja ďalšie dva dôležité prvky a to humor a dôležitosť rodinnej spolupatričnosti. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před patnácti lety někdo řekl, že bude mít "Rychle a zběsile" osm dílů, počastovala bych ho svým ale to víš, že jo pohledem a přemýšlela, jestli není nebezpečný. A kdyby dodal, že osmý díl bude (spolu s prvním a pátým) nejlepší z celé série, hodila bych mu peněženku a zdrhla. Jinými slovy... Nechápu, ale i po sedmi (!!!) dílech má tahle zběsilá série stále co nabídnout, ba co víc, čím potěšit. Poprvé v historii "F&F" se tým potýká s opravdu inteligentním, nebezpečným a bezcitným záporákem, rychlá auta, která byla v posledních filmech odsunuta na vedlejší kolej na úkor střílení, se opět vracejí na výsluní, nulový vývoj postav z předešlých dvou dílů je zde z(samo)parodizován takovým způsobem, že se dá za vývoj považovat a astronomický rozpočet mluví sám za sebe. Nebo spíš září?:-) Brianův odchod sérii (překvapivě) vůbec nenarušil a budou-li další chystané díly alespoň z poloviny tak dobré jako "Fast 8", tak ať jich natočí klidně ještě deset.;-) A propos, zajímalo by mě, jaké VÍC věci se dají ještě vymyslet... Nejlepší postava? Shaw! EDIT: Marvel syndrom. Nevím, na co jsem to v kině koukala, ale na druhé zhlédnutí blbé a ještě navíc nuda. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Několik hodin po projekci a hnije to ve mně. Jako jo, akce sice je nefalšovaná blockusterová špica, ale jako k čemu mi to je, když jsou všechny dialogy jak z pomocný školy, hlášky předvídám na věty dopředu a prostě u toho přepálenýho klišé nedokážu jen tak vypnout a ryze se bavit. Nato je tu holt příliš dementního scénáře, sorry. Guilty pleasure my ass, na tuhle nezranitelnou macho partu sou krátký i Avengers. Takže ne, Diesel mě zas nemá. Nemůžu dát víc jak průměr filmu, ve kterým si ruský separatistický skupiny tisknou vlastní terroristický loga na karosérie terénních vozů, a taky jehož každej díl končí pokaždý naprosto stejně (rodina!!), to fakt nejde. Chci to mít rád, ale místo toho mi to jen "nevadí". ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Bavil som sa. Tvorcovia sa už totálne vykašľali na akékoľvek fyzikálne zákony a idú na doraz. Stala sa z toho vlastne akási teamová bondovka, kde Kurt Russell je M a Scott Eastwood ako správca špionážneho skladu áut (wtf?) vlastne čosi ako Q. A Charlize Theron je skvelý megazloduch s atomovkou. Finále s ponorkou je neuveriteľné a Jason Statham si kradne show najmä scénou, ktorá je rýchlejšou variáciou na záver Hard Boiled. Pokojne si dám aj deviaty diel. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Esencia, kúzlo Fast Five je definitívne preč. Zostáva čistokrvná akčná komédia plná podarených hlášok a záporákov. Skvelá zábava na jeden krát, okorenená nevidenými technologickými motívami vo forme problematiky samoriadiacich áut či EMP. Rozpočet bol na výsledku silno poznať. Odlahčenie sérii určite prospelo, nakoľko v prehnaných momentoch som sa náramne bavil, ale celkovo mám radšej vážnejšiu nótu. I preto potešila skvelá záporná postava Charlize Theron. Ps: Chýbaš nám, Brian... :( ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • V prvním díle Rychle a zběsile (2001) řekne Brian (Paul Walker) před prvním závodem Dominicovi (Vin Diesel) a ostatním závodníkům: „Prachy jsou mé a váš respekt taky.“ Dominic se pousměje nad tím, že Brian chce i jejich respekt. A Brian řekne: „Někdo si na něm zakládá.“ Rychle a zběsile 8, po závodě na Kubě, Dominic použije podobnou hlášku. Řekne: „Tvůj respekt mi stačí, a bohatě.“ (Jurgen1488)
  • Kvôli jednej scéne dali tvorcovia dokopy autá za viac než 17 miliónov amerických dolárov. (Paulo)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama