Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 8

  • USA The Fate of the Furious (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dominic Toretto (Vin Diesel) zradil svou rodinu. V jedné z nejúspěšnějších filmových sérií všech dob je sice možné cokoliv, ale tohle je víc než automobilové seskoky padákem, průlety aut mezi mrakodrapy, nebo tažení obřího trezoru ulicemi Ria. Rychle a zběsile 8 rozhodně nepojede na neutrál. Na stranu zla přetáhla Doma legendární kyber-teroristka přezdívaná Cipher (Charlize Theron), která je stejně krásná jako nebezpečná. Není tedy divu, že Toretto naprosto ztratil hlavu a vykašlal se nejen na Letty (Michelle Rodriguez), ale i na všechny staré kámoše. Že s ním má Cipher jiné plány, než jsou romantické večeře při svíčkách, je nabíledni. Kombinace její inteligence a jeho svalů a řidičských schopností z nich mohou udělat neporazitelný tandem. Aby svět zůstal v rovnováze, převezme otěže v osiřelé rodině Hobbs (Dwayne Johnson), který do ní proti své vůli přibere nového člena – Deckarda Shawa (Jason Statham), vysokooktanový záporák ze sedmého dílu, který měl původně shnít ve vězení. Společně s nimi se budeme přesouvat z divokého pobřeží exotické Kuby, přes ucpané ulice New Yorku až na pusté ledovce v Barentsově moři, abychom si užili další zábavnou a nezapomenutelnou jízdu. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (908)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Před projekcí jsem si byl jistý pěti hvězdy nakonec to jsou jen velmi silné čtyři. Tahle série mě víceméně začala bavit až od 5. dílu, poněvadž předešlé díly se věnovaly pouze závodění a to já příliš nemusím. Nyní je z toho něco, co absolutně pohrdá fyzikou, gravitací a logikou a spousta lidí to neskousne, ale nebýt toho, tak v životě ve filmu neuvidím, to co tahle série předvádí, protože žádný jiný film by si tohle dovolit nedokázal a za tohle jsem téhle sérii vděčný. Je zde spousta super herců, výborná moderní hudba, pěkné ženské, rychlé káry, prachy jdou na tom sakra vidět v každém záběru, pro mě jako moderního mladého člověka se na to kouká velmi příjemně a skvěle se u toho bavím. Tyrese Gibson mi svým vtipem podráží kolena, ale slušně sekunduje i Statham byť dle mého ve Spy byl 2x víc vtipnější, přesto mu tyhle pozice sedí a rozhodně bych mu dával do budoucna pouze Akční komedie, než béčkové akčňáky, které točí spousta jiných. Největším highlightem dílu je hackování aut, což je opět něco, co nikde jinde nebylo vidět a 20 minutové finále s ponorkou, torpédy a monstrózními výbuchy, které vyráží dech. Co je naopak mínusem a také důvod proč nedávám plný počet, že výrazně ubyly souboje, zde je vlastně jen stylový útěk z vězení a vynikající Stathamův baby dance, tím to souboje končí a na střílení zde ani nedojde, což mě trošku spíš mrzelo než zklamalo. Předchozí díly se mi líbily o něco více, Osmička mi příjde se více vrací ke starým kolejím tedy k závodění což já příliš nevítám vřele. Charlize Theron jako záporáčka super, škoda, že nedošlo i na ženský souboj. Kino však jasná povinnost a určitě si film ještě zopakuji. 80% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Čím víc máte pubického ochlupení, o to víc si tenhle film užijete. Jste-li muž, využívající přítmí v sále kina pro prstění slečen, máte rovněž vyhráno, v takovém případě vám může být úplně jedno, co se na plátně odehrává. Jste-li ovšem více než příčetný jedinec, RYCHLE A ZBĚSILE ven z kina, než vám kapacita vašeho mozku splaskne na úroveň brontosaura, bezvládně přežvykujícího popcorn. Nic proti sebeparodické úrovni, na kterou se série dostala od pátého dílu, ale aby to bylo kvalitní a snesitelné, musí se to umět. Když se chce film vybláznit, zešílet, hrát si na bondovku a vysemenit se do rozjuchaných prostoduchých pipek a píčusů, šílejících nad každou kůl scénou, měl by mít režisér F. Gary Gray ve své filmografii alespoň jeden takový film, což nemá. Gray umí i filmy, co mají nějakou myšlenku, takže on je pro takový film špatnou volbou. Dále od takového filmu očekávám přehršli akčních scén. Film má vlastně jen dvě velké akční scény: hacknutí aut za plného provozu a"bondovské" finále na ledu, za přítomnosti ponorky. První hodina je zdlouhavá, plná dialogů na úrovni rozpravy Včelky Máji s Vilíkem. Na úvod nás rozehřeje závod v kubánských ulicích, následně bitka s dozorci ve věznici. Obojí je nepřehledně nasnímáno, nezajímavě podáno. A všechny scény nejsou úplně povedené. Zejména finální scéna na ledu je plná okatě hnusného CGI. Taková schopná parta herců a musela dostat scénář rovnající se výblitku pětiletého dítěte. Jedním z největších kladů této scenáristické mrdky je ten, že se Dom Toretto (Vin Diesel) přidá na temnou stranu, samozřejmě je za tím vydírání ze strany kyber-teroristky (Charlize Theron), hrozí, že mu zabije "napíchance". Jinak ale film nepřijde s ničím novým, dokonce i nápad s hacknutím aut už zde byl, viz Smrtonosná past 4. Prostě příšernost sledovat to celé s vědomím, že stejně dopředu víte, jak to celé dopadne. No dobrá, kyber-teroristka Cipher unikne spravedlnosti. Ani nemá smysl dávat spoiler-alert, vše bez problémů dopředu odhadnete. Abych se u filmu nějak zabavil, musel jsem si vymyslet, jak asi bude vypadat Rychle a zběsile 30, když série vydělává na lidské blbosti. I já jsem ji nechal vydělat díky zdejšímu kladnému přijetí, a vypravil jsem se do kina. Parta devadesátiletých hrdinů používá namísto nadupaných kár vytuněné nákupní vozíky, s nimiž v supermarketu svádí boj o zlevněné zboží. Mrštný pohyb jim zajišťují berle plné udělátek po vzoru bondovek. A nebojte se, nebude to taková slátanina. Ne o moc větší než je tahle pitomoučká osmička. 3/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pozor, následující komentář obsahuje smířlivost.. Je fakt, že scénář byl nejspíš zplozen ve dvacet minut trvající zácpě (nechám na vás, jakého byla charakteru) a jeho autor dost často popírá skutečnost, že je podepsán i pod některými předchozími díly, nicméně ten přítomný buddy movie nadhled dává místy zapomenout na brutální znásilňování Isaaca Newtona, mentálně postiženou dějovou linku i Torettovy rodinné kidy. Pozornost udržuje i hvězdné herecké obsazení a nejeden divák musí ocenit, že se Statham v roli baby sittera nenechá zahanbit svými zkušenějšími kolegy vílou Zuběnkou a panem Dudlíkatorem. Co na tom, že akce je už totálně over the top a naše planeta jí začíná být malá. Tipuji, že v dalším díle bude Dom tlačit golfáč s nitro pohonem a jeho parta dělat smyky na dně Mariánského příkopu či driftovat kolem americké vlajky na povrchu Měsíce (snad použijí stejné studio jako tehdy v 69´). Pokud mají filmy ze série o dvoustopých strážcích galaxie nějakým způsobem vykročit do druhé desítky, tahle cesta se jeví jako to nejmenší zlo. Family First. Focus & Forget.. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi před patnácti lety někdo řekl, že bude mít "Rychle a zběsile" osm dílů, počastovala bych ho svým ale to víš, že jo pohledem a přemýšlela, jestli není nebezpečný. A kdyby dodal, že osmý díl bude (spolu s prvním a pátým) nejlepší z celé série, hodila bych mu peněženku a zdrhla. Jinými slovy... Nechápu, ale i po sedmi (!!!) dílech má tahle zběsilá série stále co nabídnout, ba co víc, čím potěšit. Poprvé v historii "F&F" se tým potýká s opravdu inteligentním, nebezpečným a bezcitným záporákem, rychlá auta, která byla v posledních filmech odsunuta na vedlejší kolej na úkor střílení, se opět vracejí na výsluní, nulový vývoj postav z předešlých dvou dílů je zde z(samo)parodizován takovým způsobem, že se dá za vývoj považovat a astronomický rozpočet mluví sám za sebe. Nebo spíš září?:-) Brianův odchod sérii (překvapivě) vůbec nenarušil a budou-li další chystané díly alespoň z poloviny tak dobré jako "Fast 8", tak ať jich natočí klidně ještě deset.;-) A propos, zajímalo by mě, jaké VÍC věci se dají ještě vymyslet... Nejlepší postava? Shaw! EDIT: Marvel syndrom. Nevím, na co jsem to v kině koukala, ale na druhé zhlédnutí blbé a ještě navíc nuda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Víš, že co je pod kapotou, je putna? Záleží jenom na tom, kdo sedí zrovna za volantem." Posaďte mě za volant Bugatti Veyronu, dejte Domovi do rukou UAZ Buchanka a já se pokusím urvat remízu. Stejně mě v koncovce předjede na pravým zadním kole a bude přitom na střeše žonglovat s kulometem. Jsem prostě smířenej s tím, že nejsem nejlepším řicičem v naší galaxii. Rád se však dívám na ty vyvolený, jak závodí s atomovou ponorkou, protahují se neexistujícími mezerami nebo uhýbají autům pršícím ze střechy. Pro mě je to prostě jen zábava v naprosto luxusní sestavě, kterou sice hledači uhlíkový stopy neocení, ale milovníci burácejích motorů si určitě přijdou na svý. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (43)

  • Kvôli známym konfliktom medzi Vinom Dieselom (Dom) a Dwayneom Johnsonom (Hobbs), musel štáb nakrúcať ich spoločné scény spôsobom, aby sa herci na pľaci stretávali čo najmenej, alebo ideálne vôbec. (classic)
  • Hobbsovi (Dwayne Johnson) ponúknu prácu späť, no po 16 rokoch si radšej dá pauzu. Pôvodný film Rýchlo a zbesilo (2001) vyšiel 16 rokov pred uvedením tohto filmu. (Zeker)
  • První film ze série Rychle a zběsile, který nemá potitulkovou scénu. (ArsenalEagle)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Další herní značka míří do kin

Další herní značka míří do kin

19.07.2020

Přestože si Hollywood na drtivé většině herních adaptací vylámal zuby, studia i tvůrci nadále vidí obří potenciál, který herní příběhy ukrývají. A tak to zkouší dál. Po The Last of Us, Falloutu nebo… (více)

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

Křehká ega na setu Rychle a zběsile

05.08.2019

Následující článek není ani tolik novinkou, jako spíš zajímavostí. Točí se kolem hereckých hvězd, respektive mužských hereckých hvězd, z akční série Rychle a zběsile a nově také spin-offu Rychle a… (více)

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

Další spin-off pro Rychle a zběsile?

15.05.2019

Studio Universal Pictures momentálně těžce sází na svoji nejvýdělečnější akční sérii Rychle a zběsile. Devátý díl nekonečné ságy vstoupí již brzy do produkce, ještě předtím ale do kin dorazí první… (více)

Reklama

Reklama