Reklama

Reklama

Já, kocour

  • Česko Devět životů (více)
Trailer 3

Tom Brand (Kevin Spacey) je závratně úspěšný, neuvěřitelně bohatý a blbec. Snaze postavit nejvyšší mrakodrap na severní polokouli, je sebestředný miliardář připraven obětovat cokoliv. I lásku své rodiny. Chystaná stavba je skoro stejně monumentální jako jeho ego. Tomův pracovní život ho od jeho rodiny odcizil. Neváží si oddané manželky Lary (Jennifer Garner), zanedbává dospělého syna Davida a ignoruje žadonění o pozornost dcerky Rebeccy. Ta má k 11. narozeninám jediné přání: chce kočku. Tom se náhodou ocitá ve zverimexu podivínského Felixe Perkinse (Christopher Walken). Svérázný majitel přesně ví, co Tom potřebuje: velkého kocoura jménem pan Fuzzypants. Po cestě na dceřinu párty má Tom fatální nehodu. Po probuzení zjišťuje, že zatímco jeho tělo leží v kómatu v nemocnici, jeho mysl se ocitá v těle kocoura. Tajemný pan Perkins mu dává jasné ultimátum: má týden na to, aby své rodině dokázal, že je miluje a záleží mu na nich. Jinak navždy zůstane chlupatým kocourem. A tak poprvé nemá Tom život ve svých rukou, ale v chlupatých packách a jeho osud doslova visí na drápkách. (Bioscop)

(více)

Videa (29)

Trailer 3

Recenze (135)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vidět s rodinkou rodinný film s hvězdným hereckým obsazením je vždycky fajn. Tady jsem tedy čekal trochu více, nicméně dětem se to líbilo. Je to film o lidech a o kočkách. Sám jsem jednu takovou kočičí šelmičku opravdu hodně let vlastnil a jelikož mi ten kontakt chybí, byl jsem sám zvědav co za příběh ten film přinese. Zápletka je velmi jednoduchá, nebudu spoilerovat, lecos vykecal obsah a díky ,,kouzlu'' si tak tvůrci připravili množství humorných scének člověk vs kočičák. Bohužel vtipy byly opravdu jednoduché (shodit, rozdrápat, počůrat) a ani děti se nesmály všude, byť bych to od nich v některých pasážích čekal. Moc mně potěšila účast Walkena, vypadá čím dál více mysteriózně a ani nemusí hrát kočičího našeptávače. U Spaceye na mne padl smutek. Ne, nebylo to tou rolí, která mu moc prostoru pro jeho velkolepé herectví nenabízela... Američané čas od času propadnou davové hysterii a začnou honit - čarodějnice, komunisty, zvrhlíky atd... Salem, aféra McCarthy... a mohl bych pokračovat. Teď aktuálně je MeeToo co ničí životy a rodiny. A opět jako každá hysterie tato kampaň otvírá dveře různým vydřiduchům, podvodníkům a frustrovaným jedincům, kteří nemaje jinak uplatnění, snaží se získat na tomto a tak přichází s historkami, kterak byli před 35 zprzněni něčím dotekem či dokonce probůh polibkem ! iNic proti úchylům co požadovali aby za obsazení v té či oné roli atd... si musela nejedna fešná mladá herečka či herec kleknout na kolena před rozepnutý poklopec dotyčného či dokonce lehnout do postele... To jsou u mně normální vyděrači a ať si to ta prasata dnes vyžerou po právu byť je tedy dost divné, že si na to své zprznění ti zprznění vzpomínají často až po desítkách let.... Bohužel jak to tak chodí když se kácí les, třísky často létají dost kolem. V USA jsou to nyní celé hektary lesů a jedna z třísek momentálně zlikvidovala i Kevina. Možná v mládí lehce zhřešil (kdo ne), ale ten bumerang se vrátil zatraceně pozdě a se zatraceně brutální silou a Netflix se dle mého k němu nezachoval pěkně. U mně je Spacey herec č.1 a moc bych mu přál aby se podobně jako ve filmu znovu zase nadechl, posadil a my jej mohli přivítat zpět v plné síle a možná i zmoudřelého. Čekám jen, kdy někdo obviní starého dobrého Washingtona, že při překračování řeky Delaware sáhl nějaké dámě omylem na kolýnko (samozřejmě přes šaty a patero spodniček!)... Amíci jsou zkrátka v tomto ohledu divní... A tak dávám tři masové kapsičky s vůní a příchutí lososa . * * * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jestli je to třeba, abych se stal člověkem, budu tím nejlepším kocourem, jaký kdy žil." To zní tak vzletně a přitom jde jen o to, že pan Chlupáč nechce být vykastrován. V tom mu rozumím. Jenže těch filmů, kde se musí polepšit bohatý táta zanedbávající rodinu, rozhodně není málo. Ale žádný z nich, tedy pokud mi paměť slouží, se ještě neproměnil v kocoura. Takže to trošku zavání originalitou, ale zase taková sláva to není. Nicméně mě ty kočičí finty celkem bavily, jednoho zmateného kočičáka taky doma mám a zrovna se mi tře o nohy, takže nemám nejmenší chuť být při hodnocení objektivní. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som nejakú hroznú zlátaninu, no nebolo to až tak zlé. Film samozrejme kopíruje osvedčenú šablónu o tom, ako nakoniec hlavný hrdina cez nejaký scifi alebo fantasy rozprávkový motív príde na to, čo je v živote najdôležitejšie - rodina. To sme už videli napr. v Živote na diaľkové ovládanie s Adamom Sandlerom. Dobre sa však na to pozeralo a Ch. Walkena v póze tajomného obchodníka, ktorý ponúka zázračný tovar mám celkom rád. Bavil som sa hlavne na prvej polovici, kde sa pán Tom Brand ešte len zoznamoval a vyrovnával s mačacím životom. Potom síce zábava trocha upadla, no to už moc nevadilo, pretože to bolo krátke a snímok ubehol ako voda. Lepší priemer, na oddych ako stvorené. 65/100 ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsem čekal příjemnou kravinu a on to byl nakonec film čistě pro děcka a možná tak ještě milovníky koček. Myslím, že i pro ně to bude spíš film na jedno zhlédnutí (tzv. "jednohubka", ale já tenhle termín nemám moc rád), navíc předvídatelný jak sviňa i v tomhle subžánru, ale když na to přistoupíte, tak to není tak špatné. Pár cynických hlášek mě aspoň k pousmání donutily a dívat se na to dá bez větších problémů, ale jinak fakt žádná sláva. Navíc jsem se u toho dost nudil. Slabé 2* ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Vážně má aktuální prezident USA Frank tohle zapotřebí? Kevin Spacey prakticky nevyklouzl z role bezohledného politika a střihl si jednu moralitku pro celou rodinu. Ta se trochu těžko soudí. Vlastně není na jedno shlédnutí špatná, ale jednak od úplného začátku víme, jak to dopadne, řada fórků vychází naprázdno, všichni jsou patřičně klišovití a CGI je opravdu hodně vidět. I pokud máte rádi kočky, ještě jednou promyslete. Nebudete asi zklamáni, ale nějak jsem si z filmu nic neodnesl. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se od 4. května do 24. července 2015 v New Yorku (USA) a Montréalu (Québec, Kanada). (Varan)
  • Celosvětová premiéra proběhla 1. srpna 2016 v Los Angeles. (Varan)
  • Barry Sonnenfeld, který má na kočky silnou alergii, striktně požadoval, aby jeho kočičí hvězdy byly plemeno Sibiřská kočka (toto plemeno je hypoalergenní). (Zdroj: Bioscop)

Reklama

Reklama