Reklama

Reklama

La Dame dans l'auto avec un fusil et des lunettes

  • USA The Lady in the Car with Glasses and a Gun
Trailer 1

Obsahy(1)

Krásná sekretářka (Freya Mavor) nejprve odcizí sportovní auto svého nadřízeného. Následně navštíví městečko u moře, kde nikdy nebyla, ale každý místní občan zná záhadným způsobem ji. Už si myslí, že se zbláznila, když je najednou objeveno tělo v kufru jejího auta a během pár okamžiků je hlavní podezřelou z vraždy. (Aurewen)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (6)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film od mého oblíbeného francouzského komiksového tvůrce je stylisticky zajímavým cvičením, z kterého si ale odnesete pocit, že toho mělo být řečeno hodně, ale ve vás ve skutečnosti ze sledování filmu nezůstalo nic, jen takové zvláštní kouzlo brutality, které si s sebou snímek "La dame dans l'auto avec des lunettes et un fusil" nese. ()

gombarix

všechny recenze uživatele

> Cushing: podle předlohy je hrdinka silně krátkozraká. Ty brýle ale na parádu skutečně jsou, evidentně nemají žádné dioptrie. U toho staršího zpracování (1970) to bylo taky tak, ale tenhle ležérní rekvizitářský přístup je zjevně věčný. Nicméně obroučky pěkné. O to větší škoda těch nulových skel. :§ ()

Reklama

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Čím to, že když ve Francii sedne do auta nějaká zrzavá hlava, je o zábavu postaráno? Narážím na skvělý Náš den přijde s neméně skvělým Casselem. Tuto lahůdku jsem zacítil v chuťových pohárcích, když jsem si přečetl obsah Dámy s autem, pojal jsem podezření, že by to mohlo být něco podobně vychuceného. A až těsně před konec jsem si říkal - taky že jo. Já mám rád, když je to trochu mindfuck a zároveň to dává smysl. Nebo naopak, když je to hodně mindfuck a aspoň trochu to dává smysl. Dáma s autem je ten první případ (díky konci), kdežto Náš den přijde byl ten druhý (opět díky konci). Nedá se nic dělat, je to skvěle napsané, tak akorát dlouhé a 22 letá Freya Mavor naprosto přepisuje dějiny, protože slovní spojení "skotská herečka a modelka" bylo do této chvíle absolutně nepředstavitelné. Nu, teď už zatraceně dobře je. Jinak, původní film z 70. let jsem bohužel neviděl, předlohu nečetl. Ale i tak hodnotím za plný kotel, protože mi film prostě skvěle sedl a já se bavil. P.S. Tohle byl snad první film, který jsem viděl dabovaný do angličtiny. A zároveň taky snad nejhorší dabing vůbec. Škoda, mohlo to být ještě lepší. ()

Cushing

všechny recenze uživatele

Film asi ok, ale jen poznámka: brýle takhle fakt nefungují. Buď na dálku, nebo na blízko. Tady jen na parádu. Jako celý ok film. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama