Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah neměla s lezením v horách žádné zkušenosti a bezmezně věřila v Gabovy (Sylvester Stallone) schopnosti. Ale tenkrát se tam vysoko nad horským údolím stala strašná věc…Sylvester Stallone, John Lithgow, Michael Rooker, Janine Turner a Ralph Waite spouští lavinu plnou nebezpečných akčních scén, trvalého napětí, hrůzy a strachu. Pro horského záchranáře je výprava za pěti pohřešovanými horolezci jen jednou z mnoha každodenních akcí. Společně se ženou sv´ho srdce (Janine Turner) a svým nejlepším přítelem (Michael Rooker) se Gabe Walker (Sylvester Stallone) vydává na obtížnou cestu přes zrádné ledové štíty, aby nakonec zjistil, že nouzové volání bylo pouhou lstí, kterou na něj nastražil nemilosrdný mezinárodně hledaný terorista Eric Qualen (John Lithgow). Miliony dolarů a s nimi i jejich vlastní životy teď visí na vlásku nad hlubokou propastí. Navzdory síle explozí, kruté zimě i obrovským výškám musí Walker v této smrtelně nebezpečné hře na schovávanou Qualena jednou provždy zastavit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (560)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Trevor Jones: 1. Cliffhanger Theme - Trevor Jones ,2. Sarah's Farewell ,3. Sarah Falls ,4. Gabe Returns ,5. I Understand ,6. Sunset Searching ,7. Tolerated Help ,8. Base Jump ,9. Bats ,10. Two Man Job 11. Kynette is Impaled ,12. Fireside Chat ,13. Frank's Demise ,14. Rabbit Hole ,15. Icy Stream ,16. Jessie's Release ,17. Helicopter Fight ,18. End Credits ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých oblíbených Slyových filmů z parádního prostředí zasněžených hor. Našlo by se sice pár scén, které lehce zavání, ale díky nenudícímu ději, sympatickému Slyovi v roli, která mu moc sluší, pořádně hnusnému záporákovi Johnovi Lithgowovi a krásné Janine Turner nad nimi vždycky mávnu rukou. 80%. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, kdy byl Stallone opravdu na vrcholu...Adrenalinová akce v prostředí velehor, kdy se patřičně drsní padouši a Sly sešli ve výtečné formě a Renny Harlin to všechno jen podtrhnul..."Cliffhanger" má svoje kouzlo i po letech, kdy jsem ho viděl poprvé a ani nedutal při Slyově odpočinkovém free-climbingu ! ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná zábavička. Říkat, že Slyovi role horského vůdce sedne, je zbytečné, není to zrovna hra hluboké psychologie, ale při lození na skály vyniknou jeho svaly, tudíž jde o ideální roli. Příběh je takový pěkně schematický, aby příliš nemotal hlavičku a divák se mohl věnovat utěšenému akčnímu spádu. Hodně dělá prostředí – ačkoli se ve filmu zas až tolik převratného nestane, prostředí horských velikánů je působivé. Tvůrcům se navíc podařilo stvořit padoucha tak negativního, že už to snad dál ani nejde (ta parafráze Stalina je opravdu vrchol!), a tak se divák těší na tu nutnou chvíli, kdy John Lithgow zaslouženě odejde na horu nejvyšší, z níž už není návratu. Cliffhanger je hodně slušná akční rutina, které hvězdičku navíc přinášejí právě hory. Horolezec by zaplakal, divák toužící po nenáročné zábavě odměřeně tleská. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborné akční béčko, které ani po letech neztrací na zajímavosti. Renny Harlin dokázal z béčkového tématu vyždímat téměř ačkovou záležitost, hlavně po technické stránce (ostatně, nominace na tři Oscary v technických kategoriích to potvrzují). A i když je to "jen" blbé béčko, tak mě se líbilo. Protože když to porovnám s některými bečky, které se točí dneska, tak tohle je o několik tříd nad nimi. A John Lithgow jako záporák? Skvělý!!! ()

Galerie (114)

Zajímavosti (38)

  • Simon Crane, kaskadér, který se ve vzduchu přesunul po laně mezi letadly, se ve skutečnosti do druhého letadla nemohl dostat, ale zručným střihem se dosáhlo zdání, že se mu to podařilo. (džanik)
  • Sylvester Stallone (Gabe Walker) vyloučil možnost případného "režisérského sestřihu", protože původní verze byla jednoznačně odmítnuta testovacím publikem. Než byl film upraven, byly prý jeho akční scény naprosto absurdně přehnané a působily spíš jako parodie. (NIRO)
  • Aby předvedl, jak důvěřuje jištění, navlékl se režisér Renny Harlin do úvazku a zhoupl se na laně přes skalní sráz. (džanik)

Související novinky

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

Akční Cliffhanger se dočká nové verze

02.05.2023

Americký akční thriller Cliffhanger za pár dnů oslaví třicetileté výročí od svého uvedení. Snímek finského režiséra Rennyho Harlina (Smrtonosná past 2) v hlavní roli se Sylvesterem Stallonem vstoupil… (více)

Fantomas se zlobí. Velmi!

Fantomas se zlobí. Velmi!

15.05.2009

Budou ho totiž remakovat. Odhoďme ale naše předsudky vůči předělávkám a počkejme si, co z produkce francouzské společnosti La Petite Reine (dvojka a trojka hraného Asterixe, Blueberry... ehm... ale… (více)

Reklama

Reklama